CHP Gaziantep eski Milletvekili Mehmet Şeker, seçim sonrası ilk kez Gazetemize konuştu. 30 sayfaya yakın rapor hazırladığını ve bu raporu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sunacağını belirten Şeker, "Gaziantep'te yönetim kadrosunda, örgütsel, ideoloji anlamda eksiklikler var. Bunlar arasında koordinasyonu sağlayacak bir mekanizma lazım. Bu parti bunları hiç konuşmadı, hep koltuk kovaladık. Kimisi il, kimisi milletvekili, kimisi belediye başkanı olmaya çalıştı" dedi.

CHP'NİN GAZİANTEP'TE OY ORANI DÜŞTÜ

'CHP Gaziantep'te 7 Haziran'da 16.43, 1 Kasım seçimlerinde 16.2 oy almış. Yani oyu düşmüş' diyen Şeker, "Geçen sene Türkiye genelinde YSK oy oranlarını açklarken 11 Milyon oy aldı demiyor 25.3 oy aldı. AKP 49.5 oy aldı diyor. CHP geçen seçime göre binde 3 oranında artırmış. Gaziantep'te 7 Haziran'da 16.43, 1 Kasım seçimlerinde 16.2 oy almış. Yani oyu düşmüş. HDP 43 bin, MHP 72 bin oy kaybetmiş. Sana da buradan da oy gelmemiş. Hem solcular, hem sağcılar AKP'ye oy vermiş. Yanlış politikayla çıkarsan vatandaş gereğini yapar" dedi.

OTOBÜS TUTMAYLA SİYASET YAPILMAZ

CHP'nin kamuoyunu ikna edemediğini, iyi politikalar sunamadığını iddia eden Şeker, "Türkiye gerçeklerini göremeden, otobüs, minibüs tutmayla siyaset yapılmaz. Kamuoyunu ikna etmen lazım. Hem genel hem yerelde ikna etmen lazım. Emekliye iki maaş ikramiye vereceğim diyorsun. Türkiye'nin gündemi terör, vatandaş sokakta yürüyemiyor, ortalık toz duman. Ben askeri ücreti şöyle yapacağım böyle yapacağım inanır mı adam. Öbür adam çıktı terörün üzerine konuştu. Ekonomi kötüye gidiyor dedi istikrar sözü verdi. Kötü olacağı belliydi. Sen ne yaptın Gaziantep'te kamuoyuna çok iyi politikalar mı sundun? CHP Gaziantep ile ilgili bir proje ortaya koymadı. İnsanlar niye sana oy versin?" diye konuştu.

SONUCUN BÖYLE OLACAĞI BELLİYDİ

7 Haziran'ı iyi okumak gerektiğini, CHP ve MHP'nin halkın mesajını anlayamadığını dile getiren Şeker, "Ankara'dan tesbit edilmiş milletvekilleriyle başarılı olunamaz. Ankara'da oturduğun yerde Gaziantep'i, Gaziantep'in gerçeklerini dinamiklerini bilmeyen genel başkan yardımcılarıyla bu şehrin sorunlarını çözemezsin. O zaman ben niye kaybettim diyemeyiz. Türkiye'nin sorunlarını çok iyi değerlendirmek 7 Haziran'ı çok iyi okumak lazım. 7 Haziran'dan sonra ne CHP ne MHP halkın mesajını anlayamadı. Sonucun böyle olacağı belliydi" diye konuştu.

KENDİMİ SAVUNMAYA BAŞLADIM

1 Kasım seçimleri öncesi mahalle mahalle, köy köy gezdiğini anlatan Şeker, şunları dile getirdi:"Ben mahallelere gittim, vatandaşa gittim, insanlara gittim. Hep şunu gördüm. Sen niye milletvekili adayı olmadın? Kendimi savunmaya başladım. Arkadaşlarda kendileri plan program çizmişler. Koordinasyonada gittim, gittiğim mahalleler, köylerde ortada. 7 Haziran'da bu partinin kapısından içeriye girmeyenler utasınlar. Yalanla siyaset olmaz. Tesbit ederken yanlış yapıyorsun. Oradan karar veriyorsan demekki beceremiyorsun. Gaziantep'in sorunlarını, Türkiye'nin sorunlarını, çok iyi anlatırsan vatandaş sizi anlar. Biz niçin oy alamıyoruz bu soruyu kendimize soracağız."

HEP KOLTUK KOVALADIK

Gaziantep ağırlıklı olmak üzere 30 sayfaya yakın rapor hazırladığını, bu raporu Genel başkana sunacağını söyleyen Şeker, "Burada önemli olan bazı parametreler var. Gaziantep ile ilgili. Yönetim kadrosunda, örgütsel, ideoloji anlamda eksiklikler var. Bunlar arasında koordinasyonu sağlayacak bir mekanizma lazım. Bu parti bunları hiç konuşmadı, hep koltuk kovaladık. Kimisi il, kimisi milletvekili, kimisi belediye başkanı olmaya çalıştı. Biz iktidar olursak sokaktaki mahalledeki partililerimize neler yapacağız, nasıl katkıda bulunacağız bunlar konuşulmadı. Bir ideolojinin değil, adamların peşinden koşmaya başladık" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR