Hollanda ve Almanya'da diyabet hastalığı nedeniyle sağ bacağı diz hizasından kesileceği söylenen 60 yaşındaki Sıdıka Gün, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim DalıÖğretim Görevlisi Doç. Dr. Bülent Ertuğrul'un, 3 yılönce geliştirdiği tedavi yöntemiyle iki aydasağlığına kavuştu. Doç. Dr. Ertuğrul, bugüne kadar bu tedavi yöntemiyle 17 hastanın ayağınıkesilmekten kurtardıklarını söyledi.

Hollanda'da yaşayan, diyabet hastası Sıdıka Gün'ün, ayağında oluşan yara nedeniyle bu ülkedeki bir hastanede ayak parmaklarından biri kesildi. Ayağındaki dolaşım yetmezliği nedeniyle Gün'ün ayağındaki enfeksiyon ilerlemesi kontrol edilemedi. Hollanda ve Almanya'da gittiği doktorlar bacağının dizaltından kesilmesi gerektiğini söyledi. Bunun üzerine Gün, bir de Türkiye'de doktoramuayene olmak istedi.

2 AYDA SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Hastalığı ile ilgili internette araştırma yaparken Aydın Adnan Menderes Üniversitesi TıpFakültesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Bülent Ertuğrul'un farklı bir tedavi yöntemi uyguladığını öğrenip, irtibata geçti. Geçen Kasım ayında Aydın'a gelen Gün'ü muayene eden Doç. Dr. Bülent Ertuğrul, 2001 yılında ilk kez kendilerinin uyguladığı 'Epidermal büyüme faktörü' adı verilen tedaviyöntemiyle tedaviye başladı. Gün, iki ay gibi bir sürede sağlığına kavuştu.

Kaynak: DHA