CHP Gaziantep Milletvekili Dr. Mehmet Şeker, Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Raporu ile, adı yolsuzluğa karışan Nebi Şahinli’nin Gaziantep Kamu Hastaneleri Birliği Mali Hizmetler başkanlığına atanmasının oldukça manidar olduğunu söyledi.
CHP Gaziantep Milletvekili Dr. Mehmet Şeker, 3 Y ile mücadele” vaadiyle iktidara gelen AKP Hükümetleri döneminde, adları yolsuzluklara karışan kişilerin terfi ile taltif edilmelerinin sık rastlanan bir durum haline geldiğini söyledi. Şeker bunun bir örneği de Gaziantep Kamu Hastaneleri Birliği Mali Hizmetler Başkanlığı’na yapılan atamadır olduğunu belirtti.
Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi veren CHP’li Şeker, 2004 – 2011 yılları arasında Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü’nde 4.190.376,77 TL’lik döner sermaye ve promosyon ödemeleri ile aile ve çocuk yardımlarının zimmete geçirilmesi olayına adları karışanlar açısından da benzer bir durumun söz konusu olduğuna dikkat çekti.
“Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Raporu ile sabit olan yolsuzlukta, verdiği sınırsız yetki ile zimmete para geçirilmesine hareket alanı sağlayan dönemin Kırıkkale İl Sağlık Müdür Yardımcısı Nebi Şahinli’nin, Gaziantep Kamu Hastaneleri Birliği Mali Hizmetler Başkanlığı’na atanması oldukça manidardır” diyen Şeker, ilgili kişinin atanmasında AKP’nin Kırıkkale’den aday adayı olmasının da etken olduğuna ilişkin iddiaları dile getirdi.
Şeker, Sağlık Bakanına şu soruları yöneltti:
1. 2004 – 2011 yılları arasında döner sermaye ve promosyon ödemeleri ile aile ve çocuk yardımlarının zimmete geçirilmesinde sorumluluğu olduğu Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Raporu ile sabitlenen Nebi Şahinli hakkında ne tür bir işlem yapılmıştır?
2. 4 milyon 190 bin TL’lik zimmete para geçirilmesi olayına adı karışan birinin Gaziantep Kamu Hastaneleri Birliği Mali Hizmetler Başkanlığı’na atanmasını doğru buluyor musunuz?
3. Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Raporu’nda aylıktan kesme cezası verilmesi ve görevden alınması istenen Nebi Şahinli’nin, Gaziantep Kamu Hastaneleri Birliği Mali Hizmetler Başkanlığı’na atanmasında Kırıkkale AKP aday adayı olmasının etkili olduğuna ilişkin iddialar doğru mudur?