Sanayi Odası'nda 'Kredi Kayıt Bürosu' bilgilendirme toplantısına düzenlendi.

Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi, “Girişimcilerimiz Gaziantep’in menfaatini her zaman ön planda tutmuştur. Şirketini düşündüğü kadar yaşadığı şehrin kalkınmasını da düşünen iş adamlarımızın başarısı Gaziantep’in sanayi ve ticarette güzel yerlere ulaşmasına katkı sağlamıştır” dedi.

BAŞARILAR KOLAY ELDE EDİLMEDİ

GSO Sani Konukoğlu Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıda konuşan Ünverdi, Gaziantep’in sanayi, ticaret ve kültürüyle adını duyurabilen şehirlerin başında geldiğini söyledi. Ünverdi, bu başarıların kolay elde edilmediğini belirterek, “Kentimiz, sanayi, üretim ve ihracat alanında elde ettiği başarılarını her geçen gün daha fazla çalışarak ileriye taşıyor. Bugün 5 Organize Sanayi Bölgesi’nde yaklaşık 800 faal olarak çalışan fabrika da üretim yapıyor ve üretilen ürünlerimizi de dünyanın 173 ülkesine ihraç ediyoruz. Bugün Türkiye Bankalar Birliği nezdinde kurulmuş olan risk merkezinin, tek hizmet sağlayıcısı olarak sürdürmekte olan kredi kayıt bürosu tarafından verilecek bilgiler yapacağımız çalışmalarda bizlere yol gösterici olacaktır” diye konuştu.

PAYLAŞIM YAPIYORUZ

Katılımcılara sunum eşliğinde bilgiler veren Kredi Kayıt Bürosu Genel Müdürü Kasım Akdeniz de kredi bürosu olduklarını kaydederek, “Bütün dünyadaki kredi bürolarındaki gibi temel fonksiyonumuz bilgi toplamak ve bu bilgileri anlamlı raporlar haline getirmek ve bu raporları finansal sektörle firmalarla paylaşmaktır” ifadelerini kullandı.

KAREKODLU ÇEK UYGULAMASI

15 Haziran tarihinde uygulamaya başlanan 'Karekodlu Çek' uygulaması hakkında da bilgi veren Akdeniz, “ Karekodlu Çek uygulaması ile keşidecinin geçmiş çek ödeme alışkanlığı tek tıkla görülebilecek. Çeki elinde bulunduran kişi, çek yaprakları üzerinde yer alan karekodu, akıllı telefonuna indireceği Findeks uygulaması ile okutarak sorgulama yaptırabilecek" diye konuştu. BÜLTEN