Şehitkamil Belediyesi Mayıs ayı İkinci olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu başkanlığında yapıldı.

Mecliste komisyonlardan gelen 15 madde ve 2014 yılı belediye kesin hesabı görüşüldü.

Gündem maddeleri arasında LPG istasyonlarının fazlalığını eleştiren CHP meclis üyesi Hurşit Yıldırım, “ LPG’ye ihtiyaç yok LPG’den gelen para reklama gidiyor’ dedi.

Hacıbaba mahallesine Akaryakıt ve LPG satış ve servis istasyonu uygulama imar planı üzerine söz alan CHP’li meclis üyesi Zeynel Güçyetmez de, imar planının uygulanacağı yerin Araban yolu üzeri mezarlık karşısında olduğunu söyledi.

Güçyetmez, o yolun trafik yoğunluğunu karşılayamayacağını ve LPG istasyonun tehlike arz eden bir yapı olduğunu bu yerlerin şehrin dışına yapılmasını önerdi.

ŞAHİNBEY MECLİS ÜYELERİ DE KATILDI

Şehitkamil meclis toplantısına Şahinbey belediyesi denetim komisyonu seçimini mahkeme kararı ile iptal ettiren CHP’li meclis üyeleri, Hasan Şencan, Yılmaz Kireç ve Mehmet Dokbay’da katıldı.

CHP’li Hurşit Yıldırım, “Şahinbey’deki meclis üyesi arkadaşlarımız açtıkları haklı davayı kazandılar. Mahkeme kararıyla da olsa denetime muhalefet üyeleri de girmelidir” dedi.

Meclis toplantısında Telekom’un yeri de gündeme geldi. Hurşit Yıldırım, “Burası hem otel, hem özel eğitim alanı oldu. Kişiye özel tadilatları yanlış buluyoruz. Burada kamu yararı olması gerekir” dedi.

Yıldırım ayrıca kesin hesap ile ilgili de konuşarak, “Şehitkamil belediyesinin 400 milyon tahmini bütçesi var. Kesin hesapta gerçekleşen bütçe 300 Milyon TL. Denetim komisyonunda olmadığımız için, encümende olmadığımız için transferleri göremediğimiz için ret veriyoruz” dedi.

Ahmet Baydilek de “Amacımız yasama ve yürütmede olmak. Bizi kaale almıyorsunuz, ciddi bakmıyorsunuz. sonra da niye red veriyorsunuz diyorsunuz” dedi. Haber Merkezi