Gaziantep çok değişiyor. Bunu sürekli yazıyorum ama son zamanlardaki değişim, inanın kentin geleceğini köreltiyor.. Önü açık bir kent yerine, yarınları meçhul bir kente dönüşüyoruz.. Bir kere o kadar yabancı var ki kentte, caddelerde sokaklarda yürürken tanıdık bir kişiye bile rastlayamıyoruz artık.. İşsizlik almış başını gidiyor.. Aynı şekilde pahalılık da.. Ev kiraları zaten insanları canından bezdirmiş durumda.. Yiyecek ve içecek sektörü, gıda sektörü, alışveriş merkezleri dahil fiyatlar el yakıyor..

GÜNDÜZ KALABALIK, GECE ISSIZ GAZİANTEP

Çok dağınık bir kent olduk bir kere.. Yapanın yaptığı yanına kar kalıyor resmen.. Denetim yetersiz, kontrol hiç yok gibi.. Gündüzleri kalabalık, geceleri ıssız bir şehir haline dönüştürüldü bu şehir.. Caddelerde saat 10’dan sonra kimseyi göremezsiniz yürürken.. Çünkü insanlar korkuyor, çekiniyor. Kadınlar zaten yok gibi.. Oysa 2 gün önce merkez ilçesi olan Tuşba'da yeni kurulan Kent Konseyi ile buluşmak üzere Türkiye Kent Konseyleri Birliği olarak Van’a gitmiştim. Güya doğu dersiniz değil mi…İnanın şaşırırsınız.. Tuşba ilçesinin belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, imkansızlıklara rağmen bir iskele yapmış, herkesin gece gündüz rahatlıkla gezdiği sahil şeridi yapmış imkansız dersiniz.. Kenarda balık ekmek satan tekneler, restoranlar, cafeler.. Yeşil alanlar ve parklar yaratmış..Büyükşehir'de öyle.. Gece saat 11 buçuk 12 de sokaklarda ve ana caddelerde genç kızlar - kadınlar tek başına geziyordu.. Bir zamanlar biz de öyleydik dedim kendi kendime.. Şimdi ise çıksın bir kızımız veya kadınlarımız gece caddelerde yaya yürüsün tek başına..

VAN ŞAŞIRTTI BENİ

Acaba gece gürültü yapılıyor mu diye merak ettim bu arada Van’da.. Havai fişek atılıyor mu dedim gece yarısı.. Düğün konvoyları korna çalıp insanları uykudan uyandırıyor mu diye merak ettim.. Çünkü bizde özellikle Cuma cumartesi geceleri şehirde insanı gece yarısından sonra 01 lere kadar uyutmazlar gürültüden.. Şaka gibi yoktu valla.. O deprem sonrası gittiğim Van gitmiş, yerine sosyal-kültürel yönden inanılmaz gelişmiş bir Van gelmiş.. Şehirde sağlam bina kalmamıştı Asım Güzelbey ile depremde gittiğimiz Van’da..

ESNAF REKABETE DAYANAMAYIP KİLİT VURUYOR

Nasıl toparlamışlar, nasıl düzeltmişler, nasıl tanzim etmişler şaşırdım resmen.. Biz ise Gaziantep oarak şehrin merkezine beton binalar yığmakla meşgul olmuşuz yıllar boyu.. Halen de devam ediyor.. Nerede boş , nerede okul yeri, nerede yeşil alan varsa hemen binalar dikiliyor.. Kentin trafiği imiş, havası imiş, ulaşım sorunu imiş, alt yapı bu gidişle iflas edermiş, vallahi kimsenin umurunda değil.. Şehir Suriyelilerin kültürüne, yaşam biçimlerine dönüştürülüyor adeta.. Uyuşturucu almış başını gidiyor.. Çocuklarımız zehirleniyor, kızlarımız fuhuş batağına saplanıyor, her önüne gelen yer açıyor, nargile modası başını almış gidiyor, içinde artık neler var kimse bilmiyor.. Buna karşın Gaziantep esnafı Suriyeli rekabetine dayanamayıp işyerlerinin kapısına kilit vuruyor.. Yani yıllardır yazıyorum bu meseleyi ama, inanın bu kadar kötüye gideceğini tahmin edemezdim bu şehrin..

NEREDE O AK PARTİNİN İLK YILLARI

Gaziantep’i bir kenara bırakıp AK Parti’ye dönecek olursak, sadece şunu söylersem yeterlimidir acaba.. Arkadaş, “BEN 2002 DEN 2010 TARİHLERİNE KADAR OLAN AK PARTİ’Yİ GERİ İSTİYORUM” Nerede o parti söylermisiniz.. Hepimizi umutlandıran, tüm Avrupa’yı heyecanlandıran, Dünyanın dikkatlerini üzerinde toplayan o AK Parti’ye ne oldu.. 7-8 sene inanılmaz işler yapan, halkın yanında olan, demokrasi adına, özgürlük adına, Avrupa Birliği uyum sürecine hızlı adımlarla ilerleyip inanılmaz reformlar yapan yine AK Parti değilmiydi..PARTİYE HAYATINI ADAYANLAR NEREDE ŞİMDİ ?Şimdi ne oldu? O heyecanımızı niye yitirdik.. Halkın umudu olan parti şimdi o halkı nasıl tanıyamaz hale geldi.. Hadi CHP halkı tanımıyor derdim yıllar boyu.. Şimdi bir zamanlar halkla iç içe olan, halkla büyüyen, halkın yanında olan bir zamanların AK Partisi, o halka karşı nasıl bu kadar değişir.. Apayrı bir dünya yaratıldı.. Halk umurlarında değil adeta.. Burunlarından kıl aldırmıyor partinin tepe noktasındakiler.. Liderlerinin etrafına adeta etten duvar örmüşler..Yaşam biçimleri, hak hukuk, adalet, insanlara saygı, özgürlük anlayışı nereye gitti.. İnsanlar konuşamaz hale geldi neredeyse.. Partiye hayatını adamışlar şimdi partinin kapısından içeriye giremez oldu.. Çok şey var yazacak, hemde çookkk.. Ama sadece şunu söylersem yeter; biz ilk zamanlardaki AK Partiyi istiyoruz arkadaş..

UMARIM YENİ VALİMİZ MESAİSİNİ ZİYARETLERE HARCAMAZNe zaman kente üst düzey yeni bir Bürokrat atansa, haftalarca işini yapamaz.. Çünkü ziyaretlerden başını alamaz.. Oysa şehri çabucak tanıması lazım.. Maalesef kente adımını atar atmaz, ziyaret faslı başlar.. Haliyle haftalar boyu yeni Valiler, hatta emniyet müdürleri ziyaretçilerle uğraşır.. Şimdi galiba bugünden itibaren Sivas'tan gelen Sayın Davut Gül görevine başlayacak.. Bu kentten hakkında aldığımız bilgiler çok olumlu.. En dikkat çeken özelliği halkın içinde olması.. Esnafın temsilcilerinden çok, bizzat kendilerine gitmesi.. Sorunları yerinde inceleyip çözüm üretmesi.. Eşi Gülden Gül'ün de sosyal olması elbette sevindirici haberler.. Daha çok erken ama yine de yazmak durumundayım.. Bir kere şunu gözardı etmemek lazım. Gaziantep, Sivas'a benzemez.. Çok farklı bir sanayi kentidir, sanayiciler kent yönetimlerinde etkili bir konumdadır.. Şehir Sivas'a göre hayli büyüktür.. Nüfusu Suriyelilerle birlikte 2.5 milyonu geçmiştir.. Kent halkı pahalılıktan, hırsızlıktan, gece sabahlara kadar sıkılan kurşunlar, atılan havai fişekler ve çalınan kornalardan şikayetçidir..Maalesef çözüm bulunamamıştır.. Keyfi fiyat artışlarının kontrolsüzlüğünden şikayet etmeyen yoktur.. Ona da çözüm bulunamamıştır.. Demem o ki, yeni Valimiz Sayın Davut Gül'ü, Gaziantep'te yoğun bir mesai bekliyor.. Onun için aşırı ziyaretlere bir çözüm bulması yerinde olacaktır. En azından günün belirli saatlerini ziyarete ayırabilir.. Birde haliyle Sivas'taki özel kalem müdürünü de Gaziantep'e getiriyor.. Onun da işi zordur, çünkü bu şehirdeki bazı insanların önceden ne olduğunu bilmediğinizden, öğrenme ve bilgilenme rehberini doğru isimlerden seçemezseniz, işiniz çok zorlaşır.. Tek isteğimiz Sayın Vali Davut Gül ve ekibinin başarılı olmasıdır.. Çünkü başarılı olması halinde şehir kazanacaktır..
HEPİNİZE İYİ HAFTALAR