Gaziantep Eczacı Odası 60. Yılını kutladı. 1956 yılında Türk Eczacıları birliği ile birlikte kurulan Gaziantep Eczacı Odası'nın 60. yılını kutladığı etkinlikte Gazeteci Metin Uca'nın gösterisi büyük ilgi gördü. Programa Türk Eczacılar Birliği Başkanı Erdoğan Çolak, merkez heyeti üyeleri, eczacı kooperatifleri başkanları, eczacı odaları başkanları, Gaziantep'ten meslek odaları , il sağlık müdürü, SG sağlık işleri müdürü ve eczacılar katıldı.

NEREDEN NEREYE?

Açılış konuşmasını yapan Gaziantep Eczacılar Odası Başkanı İrfan Demirci, "60 yıl kurumlar açısından önemli bir zaman. Bu tarz sivil toplum örgütlerinin, meslek odalarının belli süreleri doldurması toplum gelişmişlik için önemli. Demokrasi için önemli çünkü STK'lar demokrasinin baskı unsurlarından biridir. Buralar gelişirse , demokrasiniz de gelişir" dedi. Oda ilk kurulduğunda 18 ile hizmet verdiğini hatırlatan İrfan Demirci, "Oda o zaman eczacı odası başkanının eczanesi idi. Sonrasında Aliveli İşhanının 5 katında 10 metrekarelik bir alandaydı. Ardından Sacır Sokakta bir aptarman dairesi, devamında ise 2000 yılında geçtiğimiz 1500 m2 lik modern tesis. Nereden nereye geldik?" diye konuştu.

ŞEHRE KATKILAR SUNDUK

Yalnızca nicelik olarak gelişmediklerini, kentin ve ülkenin sağlık yaşamına, sosyal hayatına da katkılar sunduklarını belirten Demirci, "Kurumsal kimliğimizle bu gün kendini kabul ettirmiş bir meslek odasıyız. 60 yılda bu odaya emek veren çaba sarf eden herkese saygı ve minnetlerimi sunuyorum" dedi.

ECZACILAR ODASI'NIN TARİHİ

Demirci'den sonra Tüm Ecza Kooperatifleri Birliği başkanı Mustafa Turunç, Türk Eczacıları Birliği eski başkanı ve eski İstanbul milletveki Mehmet Domaç, Tekirdağ Süleymanpaşa metropol ilçe belediye başkanı ecz. Ekrem Eşkinet, Türk Eczacıları Birliği Başkanı Erdoğan Çolak söz aldı. Daha sonrasında ise uzman eczacı Zuhal Öngen Gaziantep'in eczacılık ve eczacı odası tarihini anlatan bir sunum yaptı. Ardından Gaziantep üniversitesi Öğretim Üyesi Serkan Öngel, küreselleşme ve gelir adaletsizliğiyle ilgili konuştu.

UCA GÖSTERİ YAPTI

Son olarak da Gazeteci Metin Uca'nın Hakuna Matata isimli gösterisi sunuldu. Haber Merkezi