Şahinbey Belediyesi, sokak sağlıklaştırma çalışmaları tamamlanan Şehitler Caddesi’ni, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü’nde törenle hizmete açtı. Şehitler Caddesi’nde gerçekleştirilen açılış törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehitler Caddesi’nin açılış töreninde konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, açılışın Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ile aynı güne gelmesinin güzel bir rastlantı olduğunu belirterek, “Biliyorsunuz bugün 18 Mart Çanakkale zaferinin yıl dönümü ve şehitleri anma günümüz. Tüm bölgelerde bugüne kadar şehitlik mertebesine ulaşmış tüm şehitlerimizi rahmet minnet ve rahmetle anıyorum. Gaziantep’in en eski semtlerinden birisi burası. Bütün tarihi yapılarımız, camilerimiz, hamamlarımız, hanlarımız bu bölgede ve bir tevafuktur benim doğup büyüdüğüm sokakta burası. Çocukluğumun hepsi burada geçti. Kendi doğduğum mahalleye hizmet etmek gerçekten benim için büyük bir şeref. Bundan dolayı çok mutluyum. Şahinbey gerçekten çok kabuk değiştirdi. Öncelikle bütçemizi 8 kat artırarak para yok meselesini ortadan kaldırdık. Borçlarımızın tamamını ödedik. Yapılamaz denilen, hayal dahi edilemeyen hadiseler bir bir gerçekleşmeye başladı” dedi. Gerçekleştirilen projeleri katılımcılara anlatan Tahmazoğlu, “5 bin tane konut yapımı gerçekleştirdik. 5 ayrı bölgede kentsel dönüşüm çalışması yaptık. Ayrıca eski garajlar yine kırk yıllık yapılamaz denilen bir hadise. Eski garajlardaki tüm tamircileri iki ay içerisinde yeni yaptığımız sanayi sitesine taşıyoruz” diye konuştu.

NELER YAPILACAK

‘Kozluca, Şıh Camisi, Kabasakal Camii, Ahmet Çelebi bu ada içerisinde bulunan bu yapıları bir kültür adasına dönüştürmek istiyorum’ diyen Tahmazoğlu, sözleri şöyle sürdürdü: “Burada maneviyat var. Kurtuluş savaşında büyük kahramanlık gösteren Karayılan’ın mezarı burada. Buraları sahaflar çarşısı yapacağız. Gaziantep’te böyle bir çarşı yok. Ne kadar kitapçı varsa hepsini buraya getireceğiz. Üstünü de kütüphaneye dönüştüreceğiz. İnşallah yazarları getirip burada imza günleri yapacağız. Kitap fuarları düzenleyeceğiz” Savaş Müzesi’nin civarında yer altında mağaralar bulunduğunu ve bu mağaraların gün yüzüne çıkartılarak yeni nesillere savaş zamanlarında yaşanan zor şartları aktarmak istediklerini belirten Tahmazoğlu, “Savaş Müzemizin yanında ve çevresinde mağaralar bulunuyor. Bu mağaraları doldurmuşlardı şimdi buraları tekrar boşaltıyoruz. Birbirleri ile bağlantıları açarak ecdadımız buraları kullanarak nasıl bir mücadele vermiş bunları da yeni neslimize göstermiş olacağız inşallah” şeklinde konuştu. HABER MERKEZİ