Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep’te yapılması planlanan 12 dev projenin, Gaziantep’i Türkiye’de en üst konuma taşıyacağını vurguladı. Şimşek, “Gaziantep Perilikaya’da yapılan şehir hastanesine rahmeti milletvekili Abdülkadir Yüksel’in ismi verilecek” değerlendirmesini yaptı.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ise, Gaziantep'e AK Parti hükümetlerinin 15 yılda 23 milyar liranın üzerinde yatırım yaptığını ve yapmaya da devam ettiğini belirtti. AK Parti Şehitkamil 6. Olağan Kongresinde tek liste halinde seçimlere giren ve delegelerin tamamının oyunu alan Mehmet Yılmaz ilçe başkanlığına seçildi.

Kongreye Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Ilçe Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Ak Parti Milletvekilleri Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan, Canan Candemir Çelik, Şamil Tayyar, Ahmet Uzer çevre ilçe belediye başkanları ile partililer katıldı.

BÜTÇEDE EN BÜYÜK PAYI, EĞİTİME YATIRDIK

Mehmet Şimşek, partisinin Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen AK Parti Şehitkamil İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, bütçede en büyük payı eğitime ayırdıklarını belirterek, bir ülkenin kalkınması için eğitimin önemine vurgu yaptı. Şimşek "Bir ülkenin kalkınması için eğitim önemli. Bizim, komşu ülkelerimize göre petrol, doğalgaz, yeraltı zenginliklerimiz yok denecek kadar az. Girişimci ruhumuz, genç nüfusumuz var. İyi eğitilirse kimse bizi tutamaz. Bizim, komşu ülkelerimize göre petrol, doğalgaz, yeraltı zenginliklerimiz yok denecek kadar az. Girişimci ruhumuz, genç nüfusumuz var. İyi eğitilirse kimse bizi tutamaz” diye belirtti.

GAZİANTEP’TE BÜYÜK İŞLER YAPTIK

Gaziantep ölçeğinde büyük işler yaptıklarını anlatan Şimşek, dün temelini attıkları Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nini, dünyanın en büyük su arıtma sistemi olduğunu kaydetti. Şimşek, “Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi,Türkiye’nin şu anda inşaat halinde ve Türkiye’nin en büyük atık su arıtma projesi. Dün orada çıktıki organize sanayi bölgesine gittik. Bir fabrikamızı ziyaret ettik. Bu fabrika, dünyada tekstil atıklarından geri dönüşümde dünyada birinci sırada. Pet şişelerinden iplik üretilmiş. Çünkü AR-GE ve teknoloji var” dedi.

12 DEV PROJE, GAZİANTEP’İ, ÜSTÜN KONUMA GETİRECEK

“Bu 12 dev proje Gaziantep’i Türkiye’de üstün konuma getirecek projelerdir” diyen Şimşek, “Gaziantep’in birinci sorunu, KOP sorunu. Çünkü Gaziantep cazibe merkezi. Gaziantep, Suriye bu meslelerine rağmen Türkiye’de ve özellikle Güneydoğu’da cazibe merkezi durumdadır. 1885 yataklı Gaziantep’in, bir şehir hastanesi yükseliyor. Söz verdik yapıyoruz. Şahinbeyde, ‘şehirdeki mevcut hasteneler çok yetersiz kalıyor.’ Bizde Perilikaya’da gittik temel attık. Çok değerli Kardeşimiz rahmetli Abdülkadir Yüksel'in ismini vermek içinde milletvekilerimizle, girişimde bulunduk. Dedik ki, Gaziantep’e hızlı tren yapacağız. Çift hatlı olacak. Alt ve üst ihalesi yapılmış harıl harıl bu tüneler yapılıyor. Hızlı demir yolu inşaa ediyor” açıklamasını yaptı.

AK PARTİ, TÜRKİYE’Yİ AYAĞA KALDIRDI

Şimşek, Türkiye'nin 2002 yılından beri yatırımlara devam ettiğini vurgulayarak, şunları söyledi: "2002 yılında Avrupa'nın milli geliri 100 avro olsun diyelim. Türkiye 37 avro. Peki AK Parti neyi başardı? Geçen sene Avrupa 100 avroysa, Türkiye 65 avroya çıkmış. Doğru politikalarla, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki reformlarla arayı daha hızlı kapatıyoruz. 2003 yılından beri çok büyük badireler atlattık. Kapatılma davası oldu. Cumhurbaşkanı seçtirmediler. Dünyadaki kürsel kriz başladı. FETÖ yargıyı ele geçirdi. Gezi provokasyonu, 17-25 Aralık, hain darbe girişimi gerçekleşti. Bunlar olurken Ortadoğu'da kaos, mülteci sorunu, terör... Avrupa'daki borç krizi bizim ihracatımızı etkiliyor. Biz buna rağmen eğitimde, sağlıkta yatırımlar yaptık."

ALTYAPIDA, 360 MİLYAR LİRA YATIRIM YAPTIK

Altyapıya 360 milyar lira yatırım yaptıklarına işaret eden Şimşek, "Şu anda dünyada hızlı tren inşasını yapan 10 ülkeden biriyiz. Bin 300 kilometreyi tamamladık. Demiryolu demek, rekabet demek. Liman kalitemizi ikiye katladık. Havaalanı sayısını 55'ya çıkarmışız. Altyapıda ilk 30 ülke arasındayız. O nedenle AK Parti bütün zorluklara, kumpaslara, olumsuz şartlara rağmen hizmet seferberliğinde Türkiye'yi ayağa kaldırmış. Devamını istiyorsak çalışacağız" dedi.

EKONOMİDE VE ADALETTE İLERLİYORUZ

"Yeşil alanların yok edildiğine" ilişkin söylentilerinin de doğru olmadığını anlatan Başbakan Yardımcısı Şimşek, şöyle konuştu:"Yeşil alanları yok ettiğimizi söylüyorlar. Toplam ormanlık alanı 20,8 milyon hektardan, 2016'da 22,3 milyon hektara çıkarmışız. 4 milyar fidan ekmişiz. Tabiat parkını 17'den 223'e çıkarmışız. Ormanlık alanı ve mili park sayısını artırmışız. Fidanlıkta üretilen tür sayısını 688'e çıkarmışız. Sanatta da ilerlemişiz. 22 bin 500 film gösterimi, 53 bin 400'e çıkmış. AK Parti hükümetleri her alanda sınıf atlamamıza sebep olmuş. Ekonomide, sanatta, adalette ilerliyoruz. 8,3 milyon vatandaşa iş bulmuşuz. Avro bölgesinde 3,5 milyona zar zor iş bulunmuş. Dünyayla arayı kapatmaya devam edeceğiz. Eksiklerimiz var. Ar-Ge ve inovasyonda arzuladığımız yerde değiliz. Patent başvuru sayesinde 38. sıradan 21. sıraya gelmişiz. Hedefimiz ilk 10'a girmek."

REFORMLARA DEVAM EDECEĞİZ

Reformlara devam edeceklerini bildiren Şimşek, şu görüşlerini paylaştı:"(Büyüme var ama hissetmiyoruz, reel değil diyorlar.) 2003 yılında 90 bin otomobil satılırken, 750 bin-1 milyona çıkmış. Geçen sene 1,4 milyon konut satılmış. Traktör sayısı 7 binden 70 bine çıkmış. Her konuda böyle. Beyaz eşya 3 milyondan 8,5 milyona çıkmış. Yurt dışına turist olarak giden 3 milyondan 8 milyona çıkmış. İnsanlar zenginleşmezse bu mümkün mü?"

ŞEHİTKAMİL ANNESİNE UZANAN NAMAHREM ELİ KIRMAK İÇİN ŞEHİT OLDU

Gül, partisinin Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen AK Parti Şehitkamil İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin "partimden önce ülkem, memleketim, vatanım, canım ülkem, canım Türkiyem" diyen insanların gayret ettiği bir siyasi adres olduğunu belirterek, Şehit Kamil'in bundan 100 yıl önce şehre adını verdiğini ve annesinin eline uzanan namahrem eli kırmak üzere şehit olduğunu kaydetti.

MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Bakan Gül, 100 yıl önce olduğu gibi bugün de bu işgal girişimlerini, oynanan oyunları bozmak için verilen kurtuluş ve bağımsızlık mücadelesinin devam ettiğini ifade ederek, "İşte Recep Tayyip Erdoğan öncülüğündeki AK Parti hareketinin anlamı, milli mücadele yürüyüşünü sürdüren hareketin adıdır. Bizler ecdadımıza layık olmak için bu mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz." dedi.

15 TEMMUZ, 2.KURTULUŞ SAVAŞIDIR

"15 Temmuz'un adı milli mücadeledir, 15 Temmuz'un adı ikinci Kurtuluş Savaşı'dır" diyen Gül, şöyle devam etti: "15 Temmuz'da bu millet bir an bile düşünmeden ülkesi için, vatanı için sokaklarda, tankların karşısında meydan okuyarak mücadele etti. Dost da, düşman da gördü ki Türkiye işgal edilemez. Bu millete pranga vurulamaz. Alt alta, üstü üste, topyekun, topluca geldiler ama milletimizi geçemediler. Asla da geçemeyecekler. Kıyamete kadar bu ülke, bu millet bağımsız bir şekilde, özgür bir şekilde varlığını sürdürecektir. Bunu 15 Temmuz'da dost, düşman herkes gördü. Allah'ın izniyle bizim birliğimiz ve beraberliğimiz daim oldukça kimse Türkiye'ye asla diz çöktüremeyecektir."

DIŞLAYICI ÜZLUPLA KONUŞAN MUHALEFETLE YARIŞACAK DEĞİLİZ

AK Parti'nin siyasal dilinin kucaklayıcı, kuşatıcı olduğunu belirten Gül, şöyle konuştu: "AK Parti'nin siyaset anlayışı 80 milyonu birinci sınıf vatandaş kabul eden bir anlayışa sahiptir. Bizim anlayışımızda ötekileştirmek yoktur. Bugün siyaseti seviyesizleştirmek isteyen ve bunda da kısmen başarılı olan anlayış, ana muhalefetin ortaya koyduğu ötekileştirici, dışlayıcı, kavgacı, seviyesiz üsluptur. Türkiye'de siyaseti daima kendi seviyelerine çekmek için gayret gösteren bu anlayışın ülkemize verebileceği hiçbir şey yoktur ama biz AK Parti olarak asla ve asla ülkemizi daha fazla büyütmekten, daha iyi yerlere getirmekten geri durmayacağız. Bu tür kısır çekişmelere hiç takılmadan, taş üstüne taş koyarak yolumuza devam edeceğiz. Biz laf yetiştirmek, dışlayıcı bir üslupla konuşan bu muhalefetle yarışacak değiliz. Biz kendimizle yarışırız."

VATANDAŞIMIZIN CEBİNE GİREN PARAI ARTTIRACAĞIZ

AK Parti olarak Türkiye'yi 15 yılda 3 kat büyüttüklerini kaydeden Abdulhamit Gül, "Şimdi 'nasıl olur da 5 kat büyütürüz, 10 kat büyütürüz.' Onun derdindeyiz. Türkiye'nin ekonomisini nasıl büyüttüysek, dışarıya, IMF'ye borçlarımızı tamamladıysak, ülkemizin ekonomisinde genel olarak ekonomik iyileşme olduysa, şimdi, yeni dönemde vatandaşımızın cebine giren parayı artıracağız." dedi.

GAZİANTEP’E 23 MİLYARIN ÜZERİNDE YATIRIM YAPTIK

Gül, Gaziantep'e AK Parti hükümetlerinin15 yılda 23 milyar liranın üzerinde yatırım yaptığını ve yapmaya da devam ettiğini belirtti.Bakan Gül, "Milletimizin destekleriyle siyasi istikrar oldukça, ekonomik istikrar oldukça ülkemize yatırımlarımız, insanımıza hizmetlerimiz artarak devam edecektir. AK Parti kendisiyle yarışan bir partidir ama kendisini asla yeterli görmemektedir." ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE OYUN KURAN BİR ÜLKE HALİNE GELMİŞTİR

AK Parti öncesi Türkiye'nin üzerine oyun oynanan bir ülke olduğunu ifade eden Gül, "AK Parti'yle birlikte, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye, artık oyun oynanan değil, oyun kuran bir ülke haline gelmiştir. Türkiye, üzerine oyunlar oynanmak istenen bütün senaryoları Allah'ın izniyle, milletimizin yardım ve desteğiyle tarihin çöp tenekelerine atmayı başarmış bir ülkedir." dedi.

MİLLETİMİZ DEDİKİ, CUMHURBAŞKANIMIZI KURDA KUŞA YEM ETTİRMEYCEĞİZ

Gül, Türkiye'nin ve Türk milletinin darbecilerine selam duran bürokratik oligarşinin bu ülkeyi nerelere getirdiğini, vesayetin nerelere getirdiğini yaşayan bir ülke olduğunu belirterek, "Bu ülkede taş üstüne kim taş koymak istediyse hep önüne taş koydular, engellediler. İlk defa 15 Temmuz'da milletimiz dedi ki, 'biz Menderes'e sahip çıkamadık ama Recep Tayyip Erdoğan'ı kurda kuşa yedirmeyeceğiz.' Ülkeye sahip çıktılar, milli iradeye sahip çıktılar. İşte o yüzden bu millet yenilmez, bileği bükülmez." diye konuştu.

KOÇER: “BİZİM KONGREMİZ, ŞÖLEN HAVASINDA GEÇER”

Gaziantep Ak Parti milletvekili Nejat Koçer ise, “Bizim kongrelerimiz şölen havasında geçer. Bizim kongrelerimizi demokrasi şölenidir. Az önce Halil kardeşimizi izlerken o heyecanı ve coşkuyu gördüğümde görevi bırakan değilde sanki göreve gelmiş başkan edasını gördüm. Yapmış olduğu hizmetleri için teşekkür ediyorum. Göreve gelecek yeni başkan Mehmet Yılmaz kardeşimide tebrik ediyorum. Bu kongre vesilesi ile kısa süre önce kaybettiğimiz Abdullahkadir Yüksel kardeşimi, bütün milletvekili arkadaşlarım adına rahmet ve şükranla anıyorum” diye konuştu.

ŞEHİTKAMİL, ÜRETİM MERKEZİDİR

Şehitkamil’in üretimin merkezi olduğuna değinen Koçer, “Sehitkmail kongresi demek Türkiye’nin ve Gaziantep’in; büyümesi, istihdamın, refahın ve milli gelirin artması demek. Şehitkamil üretimin merkezidir. Şehitkamil Türkiye siyasetinde geleceği ve omurgasıdır. Bugün yaptığımız kongrenin önce Gaziantep’in büyümesine, Gaziantep’in iharacatına, Gaziantep’in istihdamına çok büyük katkılar vermesidir. Yine Gaziantep’in her köşesinde yaşayan insanlarımızın yaşam kalitesinin artması, alt yapı ihtiyaçlarının giderilmesi ve onlara daha iyi himzetin götürülmesi için bu kongrenin hayırlara vesile olmasını diliyorum. 1921 yılında milli mücadele ruhunu Türkiye’ye ve dünyaya yansıtmış olan Gaziantep, bugünde bu kongre vasıtasıyla Türkiye’ye ve dünyaya o ruhla yeniden haykırıyoruz. Bgün 15 Temmuz’da bir gecede 300 bin kişiyi yığmıştır. Ekonomik Kalkınma sürecinde her zaman yerini almış ve yarattığı istihdamla Türkiye’ye örnek olmuştur. Bu kongre, yeni bir soluk ve nefes getirecek. Siyasette inavasyon sağlayacağımız bu yenilik, bu kongrede gerçekleşiyor. Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” açıklamasını yaptı.

ÖZKEÇECİ: “TÜM ÜMMET COĞRAFYASI İÇİN BURADAYIZ”

Gaziantep Ak Parti İl Başkanı Mehmet Eyüp Özkeçeci ise, “Şehitkamil’in dimdik duran bütün gençlerin gözlerinden öperim” diyerek şunları söyledi: “Halil Uğur kardeşimede teşekkür ederim. AK Parti ruhu, dava ruhu ne demek ortaya koydu. Allah ekibinden razı olsun. Şehitkamil’in ilçe teşkilatı ile üç yıl çalıştım. Yeni görev alacak kardeşime şimdiden teşekkür ediyorum. Sizler burada Şehitkamil için değil, Türkiye için değil, tüm ümmet coğrafyası için buradasınız. Bu ruhu nereden alıyor biliyor musunuz? Şehitkamil’den, Gaziantep’ten ve Türkiye’den alıyor. Önümüzde 2019 seçimleri var. Üç sandık önümüze konulacak. Tek tek hane hane gezeceğiz. Sıkılmayna el, dokunulmayan gönül koymayacağız. Cumhurbaşkanlığı sisteminin değişmesinde Gaziantep 62,5 aldı. Türkiye ortamalasının üzerine aldık. Bizim görevimiz çok çalışmak. Burada tek boynu bükük olan Mehmet Ateş Başkandır. Çünkü Oğuzeli başkanlığı bizim elimizde değil. Insallah, 9’da 9 değil, 10’da 10 yapacağız. Inşallah oylarla sandıkları patlatacağız.”

UĞUR: “TEŞKİLATIMIZI KURUP SAHAYA İNDİK”

Şehitkamil İlçe eski başkanı Halil Uğur, kongrenin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. Uğur, göreve geldiği günden bu yana teşkilatı kurup sahaya indiklerini belirtirken şunları anlattı: “19 Haziran 2014 tarihinde göreve geldim. Göreve geldiğim günden 40 gün sonra Cumhurbaşkanı seçimi vardı. 40 günlük o kısa zaman içerisinde, teşkilatımızı kurup sahalara indik. Ve Gaziantep’te, yüzde 61 gibi bir oranla ortak olduk. Hainlerin darbe teşebünde 15 Temmuz’da haber alır almaz, arkadaşlarımızla birlikte, sahaya inerek görevimizi sonuna kadar icra ettik. 30 gün boyunca sahada kaldık. 66 bin 500 olan üye sayımızı, yüzde 35 arttırarak 89 bin 900’lere getirdik.”

YÖNETİM LİSTESİ

BAŞKAN: Mehmet Yılmaz

Bilgin Sökmen, Burak Yıldız, Ceyhun Töker, Doğan Dalyan, Erkan Tazeoğlu, Eyyüp Üstünbostancı, İdris Yaşar, İrem Kaysı, İsmet Karayılan, Mehmet İbili, Memduh Sapçı, Metin Çevik, Metin Üzümcü, Murat Soytürk, Murat Öztürk, Mustafa Kökçü, Şule Bazoğlu Paksoy, Ahmet Kıyak, Adnan Temizer, Ali Ozan Gül, Serdar Büyükkömürcü, Cemil Ergin, Osman Çetintaş