Ak Parti'de boş olan ilçe başkanlıklarına atamalar yapıldı. Hasan Coşkun'dan boşalan Ak Parti Şehitkamil İlçe Başkanlığına yine bir elektrik mühendisi atanırken, Oğuzeli ilçe başkanlığına Mehmet Ateş, Şahinbey ilçe başkanlığına Hakan Kurt, Karkamış ilçe başkanlığına * atandı.

Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi eski Başkanı ve Ak Parti Şehitkamil belediye meclis üyesi Halil Uğur, iki ayı aşkın süredir boş duran Ak Parti Şehitkamil İlçe başkanlığına getirildi. Halil Uğur, 10 gün içinde 30 yedek, 30 asil olmak üzere 60 kişilik yeni yönetimi belirleyeceklerini söyledi. Uğur, yeni yönetimde eskilerden isimlerinde olacağının sinyalini verdi.

HERKESİ KUCAKLAYACAĞIZ

Talip Esen'in ilçe başkanlığına kesin gözle bakılan Ak Parti'de son anda isim listesine eklenen Halil Uğur başkanlığa getirildi. 2001 yılından beri Ak partinin üyesi olduğunu söyleyen Halil Uğur, herkesi kucaklayacaklarını, mahalle temsilcileri, muhtarlarla toplantılar yaparak, belediye başkanlarının da yardımıyla sıkıntıları, sorunları çözüp yollarına devam edeceklerini belirtti.

ANKARA'YA 10 KİŞİ GİTTİK

Ak Parti Genel merkezine ilçe başkanlığı için ismi geçen 10 kişiyle birlikte gittiklerini, saat 03:00'e kadar Süleyman Soylu'nun kendilerini tek tek çağırarak sorular sorduğunu anlatan Halil Uğur, "İsmi geçen arkadaşlarımın hepside bu partiye gönül vermiş, emek vermiş insanlar. Benim ilçe başkanı olmam ile birlikte ismi geçen isimlerle beraber kucaklaştık. Aramızda, kırgınlık, küskünlük yok. Hep birlikte Gaziantep'e döndük. Birkez daha milletvekillerinin, teşkilattan sorumlu vekillerin gece sabahlara kadar nasıl çalıştıklarına şahit oldum. Bizimle görüşmeler bitmesine rağmen diğer il ve ilçelerden gelenlerle de görüşmeler devam edecekti" diye konuştu.

DIŞ GÜÇLER ÜZERİMİZE ÇOK GELİYOR

Uğur, illa ilçe başkanı olayım diye bir iddiasının olmadığını, partide verilecek her göreve hazır olduğunu belirterek, "Bana mahalle, köy delegeliği görevi deselerdi yine göreve hazırdım. Ülkemiz şu anda zor bir süreçten geçiyor. Dış güçler üzerimize çok geliyor. Ortadoğu sıkıntılar var. Ak Parti Tayyip Erdoğan'ın yanında olma zorunluluğumuz olduğunu düşünüyorum" dedi.

YÖNETİMDE ESKİLERDEN DE OLACAK

Yeni ilçe yönetimini İl Başkanı, belediye başkanlarıyla istişare ederek belirleyeceklerini en geç 10 gün içinde yeni yönetiminde belli olacağını dile getiren Uğur, "İki aylık bir açığımız var, bu açığı kapatarak, Cumhurbaşkanlığı ve genel seçime hazırlanacağız. Yönetim 30 asil, 30 yedekten oluşacak. Bu teşkilat içinde yeni ve eski herkesten olacak. Eskilerde bu teşkilatın insanları, hep birlikte hep beraber olacağız" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR