Şehitkamil Belediyesi tarafından Selimiye ve Sam Mahallesi’ne yaptırılan sosyal tesislerin resmi açılışı coşkulu bir şekilde yapıldı. Selimiye Sosyal Tesisi’nin açılışına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik de katıldı.

Şehitkamil Belediyesi tarafından Selimiye Mahallesine yaptırılan Sosyal Tesisinin açılışına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik, AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Belediye Başkan yardımcıları, Meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törenin alanına gelen yüzlerce vatandaş yoğun sloganlar ve meşaleler eşliğinde protokol üyelerini karşıladı. Gövde gösterisine dönüşen açılışta, mahalle sakinleri söylenen şarkılarla birlikte halay çekerek, sosyal tesisin açılışını kutladı.

SIKINTILARI AŞMAYA GAYRET GÖSTERİYORUZ

İlk olarak kürsüye çıkan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Selimiye Mahallesine önemli hizmetler sunduklarını belirterek, “Selimiye Mahallemiz çok nüfus barındıran bizim en gözde mahallelerimizden bir tanesi. Daha önce seçim beyannamemizde taahhüt etmiş olduğumuz her mahalleye bir sosyal tesis sözümüz vardı. Selimiye Mahallesi’nde bizden önce yapılmış bir sosyal tesisi vardı, ancak nüfus yoğunluğunun fazlalığından dolayı mahallenin alt kısmında kalmasından sıkıntı yaşanıyordu. Bu konuda vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda, mahallemizin üst kısmını da yeni bir sosyal tesis yaptık. Şuana kadar yapmış olduğumuz sosyal tesislerde, fiziki mekanlar müsait oldukça, en az üç katlı bir sosyal tesis yapmaya gayret gösteriyoruz. Ancak bu bölgedeki konutların ağırlıklı olarak iki katlı olması nedeniyle, dokuya da zarar vermemesi açısından, bu noktada da caminin yakınında olmasını da hesap ederek, iki kattan yukarıya çıkmadık. Diğer sosyal tesislerimizde fonksiyonlar daha fazla, ancak bu bölgede de Gaziantep’in eğitimine katkı sağlamak adına, yapmış olduğumuz bu sosyal tesiste, alt katında özellikle taziye evleri, üst katında ise okul öncesi eğitime ağırlık veriyoruz. Yukarda okul öncesi eğitime ağırlık vererek, özellikle Gaziantep’in eğitimde çekmiş olduğu sıkıntıları aşmaya gayret gösteriyoruz” dedi. HABER MERKEZİ