Eğitim alanında gerçekleştirdiği çalışmalarla ilçe halkının gönlünde taht kuran Fadıloğlu, 2017 yılında eğitim konusunda yürütülen çalışmaları rakamsal verilerle anlattı. Belediye olarak eğitim konusunu çok önemsediklerini dile getiren Rıdvan Fadıloğlu, aile merkezleri ve sosyal tesisler bünyesinde yürütülen eğitim faaliyetleriyle ilgili bilgi verdi.
Kadınların ekonomik hayata meslek sahibi olarak entegre olmaları ve ekonomik özgürlüklerini elde etmelerini sağlamak adına çalıştıklarını vurgulayan Fadıloğlu, “Şehitkamil Belediyesi’ne bağlı aile merkezlerinde; Kuran-ı Kerim, Arapça, açık öğretim, iğne oyası, makine nakışı, anasınıfı, giyim, mefruşat, aile eğitimi, okuma-yazma, kuaförlük, yaşlı bakımı, hasta kabul, 4-6 yaş çocuk eğitimi, altın tel, miyuki takı, sabun, 3 boyutlu resim, pasta, alüminyum folyo kursları açtık. Aile merkezlerinde aynı zamanda aile danışmanlığı ve seminerleri periyodik olarak düzenlendi. Şehitkamil Belediyesi bünyesinde hizmet veren aile merkezlerinden 2017 yılı içerisinde toplam 21 bin 417 kişi yararlandı” ifadelerine yer verdi.
“Eğitimin niteliğine katkı sunuyoruz“
Her yaştan kişiye ücretsiz eğitim imkanı sunduklarının altını çizen Rıdvan Fadıloğlu, “Aile merkezlerimiz bünyesinde oluşturduğumuz anasınıflarından 2017 yılı içerisinde bin 364 öğrenci faydalandı. Bu öğrencilerimizin tamamına ücretsiz kırtasiye yardımında bulunduk. Bünyemizde hizmet veren gençlik kütüphanelerinden 2017 yılında 11 bin 590 öğrenci faydalandı. Aile merkezlerimiz bünyesinde bin 279 kişiye kişisel gelişim ve aile danışmanlığı hizmeti verdik. Okuma-yazma kurslarımızda bin 554 vatandaşımızı verdiğimiz eğitimlerle okuryazar yaptık. Öğrencilerimize, 2017 yılı içerisinde 10 bin adet ÖSYM taban puan kitapçığı, bin 230 adet deneme ve seviye tespit kitapçığı ile 5 bin adet tatil kitabını ücretsiz olarak dağıttık” diye konuştu.