Şehitkamil Belediye meclis toplantısı başkan Rıdvan Fadıloğlu başkanlığında yapıldı. 7 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısına ağırlıklı olarak yine plan değişikliği gerçekleşti. CHP'liler bu plan değişikliğine itiraz ederek "Son dönemde imar değişikliklerinde dikkatimi çekiyor. Niye yurt alanları"diyerek Rıdvan Fadıloğlu'na tepki verdi.

BURADA DA TÜRGEV VAR MI?

Gündemin 2. maddesi alan Aktoprak Mahallesi pafta N38c-06b-4a, 186 parsel 33'de kayıtlı taşınmazın yurt alanı uygulama imar plan değişikliği ile ilgili söz alan Hurşit Yıldırım, "Son dönemde imar değişikliklerinde dikkatimi çekiyor. Hep yurt alanı. Neden eğitim alanı değil, cami alanı değil, sosyal tesis alanı değil yurt alanı. Burada da TÜRGEV var mı?" diye sordu.

BU ARAZİ BİZİM DEĞİL

Başkan Fadıloğlu, "Daha önceki imar değişiklikleri diyanet işlerinin yatılı kuran kursları için oldu. Bu arazi hayır sahibi tarafından Kuran kursu şartı ile verilen 2500 metrekare bir alan. Bizim veya hazinenin malı değil" dedi.

VATANDAŞ İSTEDİ

Gündemin 3. maddesi olan Umut Mahallesi pafta 21M-IVc, ada 5805, parsel 1'de kayıtlı taşınmazın yurt alanı uygulama imar plan değişikliği ile ilgili madde görüşülürken konuşan Başkan Rıdvan Fadıloğlu, "Burası Sadettin Batmazoğlu'nun özel mülkü. Bu alana cami ve okul yaptıran hayırsever vatandaşın isteği doğrultusunda bu araziyi de satın alıp yatılı kuran kursu için izin istedi" dedi.

GASKİ ÇÖZDÜ

Mehmet Sucu gündem dışı söz alarak, "Yeni mahalle olan eski köylerde sorun gün geçtikçe çoğalıyor. Daha önce kendi malının bağının tarlasının bahçesinin içine bir ev yapan, eski köy yeni mahalledeki insanlar elektrik ve su alabilirken, şimdi elektrik alamıyorlar. GASKi bir şekilde bunu çözdü, su veriyor. Sizde daha önce elektrik ve su alınabilirken, şu anda güya mahalle yaptığınız köyler sorun yumağı oldu" dedi.

HAYATLARINI RİSKE Mİ ATALIM?

Fadıloğlu da, "Gaziantep'in merkez ve metropol ilçelerinde nasılki plansız projesiz ev yapılamıyorsa vatandaşı korumak düşüncesiyle ev yapılamıyorsa, bir deprem olduğunda onların canını riske atmamak için projesiz hiç bir yapı yapılamıyorsa, köydeki insanın şehirdeki insandan ne farkı var? Onların hayatını riske mi atalım? Köylerde hazine mülkü olan yerlerde bir imar çalışması kolay oluyor. Bir iki köydede yaptık. Ancak özel mülklerde bir imar çalışmasına girsek çok zorlanırız. Buna zaman gerek Düşünün yolun alt tarafı Ahmet Beyin üst tarafı Bekir Beyin. Bir tarafa imar yaptırsan, öbür tarafı da yapmak lazım. Onun için bu çok sıkıntılara yol açar. Ve bunun içinde çalışmalar devam ediyor. Seçimden sonra seninle oturalım, köy köy inceleyelim, sorun çözmeye çalışalım" dedi.

İNŞALLAH SİZ GELİRSİNİZ

Fadıloğlu'nun 2 Kasım'da güçlü bir iktidar gelirse bu sorunlar kolay çözülür sözleri üzerine meclisten çeşitli sesler geldi. Bunun üzerine Fadıloğlu, "Arkadaşlar A, B partisi demedim, güçlü bir iktidar inşallah siz gelirsiniz, kim gelirse gelsin, bu sorunları güçlü bir iktidar çözer" dedi.

KÖYLERDE SIKINTIYI ÇÖZELİM

Sucu da, "Köylerdeki sıkıntıyı çözmek zorundayız. O insanların oradaki kendilerince yaşamını zorladık. Eskiden aldıkları elektrikle evlerinde ne oldu ki? Bir şekilde bugüne kadar hayvanlarını elektrikle aydınlattılar, kendileri yararlandılar. Bir şekilde sorunun çözümünü isterim" dedi.

KAYAÖNÜ'NDEKİ ÜST GEÇİTE EL ATIN

Gündem dışı söz alan MHP meclis üyesi Durgu Ergin, Kayaönündeki üst geçitten geçişin yaşlılar, hanımlar için çok zor olduğunu belirterek, "Üst geçit çok bakımsız. Buraya acilen el atılması gerekiyor. Bu konuyu siz büyükşehir belediye meclis üyesi olmanız sıfatıyla orada gündeme getirirseniz insanlar rahat geçiş yapsınlar. Ayrıca Ceritobaları denen köylerimizde hiç bir köyde bir taziye evi yok. Taziye evi yapılsa imam lojmanı olmayan köylerde, taziye evinin üzerine de imam lojmanı yapılsa, taziye sırasında imam rahatlıkla aşağıya iner, cemaata kuran okur, bir bütünlük sağlanır" dedi.

BÜYÜKŞEHİRİN YETKİSİNDE

Başkan Fadıloğlu da, "Elimizde yaptığımız taziye evleri inşaatı bittiğinde oraya da gideriz. Üst geçitin yapımı büyükşehirin projesinde. Bir an önce yapılmasını takip ederiz" dedi.

KÖYLERDEN ÇEVRE VERGİSİ ALACAK MISINIZ?

Fadıloğlu, 2002'den beri biz hiç imar affı yapmadıklarını söyleyince, Hurşit Yıldırım söz aldı ve "Siz 2002'den beri imar affı olmadı diyorsunuz ama çevre bakanlığı birini öğrenmeden ikinci genelgeyi gönderiyor. İnşaat yapan müteahhitler şaşkın. Ruhsat almak hergün yeni bir emre göre yapılıyor. Bu sorunları nasıl çözeceksiniz. İmar affı yapmadınız ama vatandaş ne yaptığını bilmiyor. Siz köylerden çevre vergisi alacak mısınız?" diye sordu.

GEÇİŞ DÖNEMİ

Fadıloğlu da, "Tabiki alınacak. Hizmet giden yerden vergi alınır. Ama çok yakın bir zamanda değil. Merkezde çalışmalar devam ediyor. Bu bir geçiş dönemi. Kent mi köy mü zaman içinde gelişecek. Avrupada sağlık, eğitim dahil hepsi yerel yönetimlerde. Bir yerden başlanacak" dedi.

İNSANLARIN YAŞAM ŞARTLARINI ALT-ÜST ETTİNİZ

Yıldırım tekrar söz alarak, "Köylerin mahalle olması, oy uğruna hiç bir çalışma hiçbir altyapı yapılmadan başladınız. Haksız bir yapılanma olduğunu düşünüyorum. İnsanların yaşam şartlarını altüst ettiniz, ani bir değişiklik yaptınız" dedi. Başkan Fadıloğlu ise, "Biryerden başlamak lazım. Hepsi bir anda değil. Aksaklıklar olacak, ama düzelecek" dedi. CHP'li meclis üyeleri 2.ve 3. maddelere ret oyu verdi. Perşembe günü yapılacak oturumda 2016 yılı bütçesi görüşülecek. Haber Merkezi