Spor okullarında, basketbol, badminton, halkoyunları ve temel jimnastik branşlarında çalışmalar sporcu öğrencilerin büyük ilgisiyle gerçekleştiriliyor.

Şehitkamil Belediyesi son yıllarda ulusal, bölgesel ve yerel bazda düzenlendiği salon sporları organizasyonları ve bu branşlarda elde ettiği sportif başarılarla adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor. Yıl içerisinde farklı branşlarda düzenlediği birbirinden renkli organizasyonlarla binlerce öğrenciyi spor alanlarında buluşturan Şehitkamil Belediyesi, spor okulu organizasyonuyla da özelikle küçük ve genç yaş gruplarına spor kültürü aşılıyor. Yaz dönemi boyunca 5 bine yakın öğrenciyi misafir edecek olan Şehitkamil Belediyesi Yaz Spor Okullarında en çok ilgi gören branşların başında basketbol ve temel jimnastik geliyor.

SEVEREK SPOR ALIŞKANLIĞI KAZANDIRILIYOR

Minik yaş grubu öğrencilerine sporu severek yapma alışkanlıklarının kazandırıldığı temel jimnastik yaz spor okullarıyla ilgili bilgiler veren Şehitkamil Belediyesi jimnastik antrenörü Ülkü Demet Tek, “3 farklı spor merkezimizde devam eden temel jimnastik spor okulumuza ilgi büyük. Çalışmalarımızda öğrencilerimize severek spor yapma alışkanlıkları kazandırıyoruz. Keyifli geçen çalışmalarda sporcularımızın ilerleyen yıllarda ilgilenmek istedikleri branşlara göre yönlendiriyor ve buna yönelik programlar düzenliyoruz” ifadelerini kullandı.sehitkamil’de-salon-sporlarina-ilgi-her-gecen-yil-buyuyor-(2).jpg

DEV ADAMLAR VE PERİLER YEŞİL-SİYAHLI FORMAYI HEDEFLİYOR

Şehitkamil Belediyesi ve Şehitkamil Belediye Spor Kulübü işbirliğiyle düzenlenen 2016 yaz spor okullarında büyük ilgi gören branşların başında gelen basketbol, spor okullarında potanın perileri ve dev adamları yeni sezonda yeşil-siyahlı formayı hedefliyor. Haftanın 6 günü 14 farklı grupta 400’ü aşkın öğrenciye eğitimlerin verildiği basketbol spor okullarında sporcu öğrenciler, önce gruplar halinde katılacakları basketbol yaz kupasında yeteneklerini sergileyebilme fırsatı elde edecek.Sonrasında ise yaş gruplarına özgü yapılacak kulüp seçmelerinde yeni sezonda Şehitkamil Belediye Spor Kulübü forması giyebilmek için kıyasıya mücadele edecek. Kurban Bayramı tatiline kadar devam edecek olan spor okullarına tüm salon sporları öğrencileri branşa özgü çalışmaların yanı sıra yaz kampı faaliyetleriyle eğlenceli ve bir o kadarda heyecan dolu çalışmalara katılacak.