Şehitkamil Belediyesi, 2014 yılı içinde Şehitkamil Meydanı ve Korosu olmak üzere 32 yeni parkı vatandaşın hizmetine sunarken, 40 bin fidan ile 782 bin çeşitli çiçeği ise toprakla buluşturdu.

İlçenin dört bir yanını yeşil alan ve parklarla donatan Şehitkamil Belediyesi, Kurtuluş Savaşı’nda çocuk kahraman Şehit Mehmet Kamil’in anısına yaptırılan Şehitkamil Meydanı ve Korusu ise, vatandaşları büyülüyor. 25 bin metrekarelik bu alanda 3 bin 200 metreye yakın bir Biyolojik Gölet, içerisinde ses ve ışık gösterileri bulunan, 12 bin metrekarelik yeşil alan, yürüyüş parkuru, bisiklet parkuru, 20 ila 90 yaş arasında yetişmiş ağaçlar ile vatandaşlara farklı hizmet veriyor. Bunun yanı sıra köklü tarihe sahip olan Gaziantep’i simgelemek adına bin yaşında bir zeytin ağacının da bulunduğu Şehitkamil Meydanı ve Korosu vatandaşlara 7'den 77'ye tüm Şehitkamil halkına, yemyeşil bir kentte yaşamanın ayrıcalığını doyasıya yaşatıyor. Ayrıca, yaptığı tüm parklarda vatandaşın rahat ve mutluluğunu düşünen Şehitkamil Belediyesi, tüm parklarda çocuk oyun alanları, fitnes alanları, koşu ve bisiklet yollarını da yapmayı ihmal etmiyor.

GAZİANTEP ŞEHİTKAMİLLE YEŞİLLENİYOR

Daha önceki yıllarda da olduğu gibi “Bi Dünya Yeşil” projesiyle, yüz binlerce fidanı toprakla buluşturan Şehitkamil Belediyesi, Gaziantep’i yeşillendirmek adına çalışmalarını tüm hızıyla sürdürürken, 2014 yılının Kasım ayında Gazikent Bölgesine kurduğu 9. Etap Şehitkamil Ormanına, 25 bin 600 fidan dikimi gerçekleştirildi. Bunun yanı sıra yıl içerisinde açmış olduğu 32 park ve otoparklara ise 14 bin 482 fidan ile 782 bin çeşitli çiçeği ise toprakla buluşturdu. Şehitkamil’i yaşanabilir ve çevreci bir ilçe haline getirmek için tüm ekipmanlarını seferber eden Şehitkamil Belediyesi, hedefine emin adımlarla ilerliyor. Bülten