Şehitkamil Belediye Meclisi, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu başkanlığında yapıldı. 15 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısına Osmanlıca tartışmaları damgasını vurdu. Mecliste gündem dışı olarak söz alan CHP'li meclis üyesi Ahmet Baydilek'in Şehitkamil Belediyesi tarafından açılan Osmanlıca kurslarının zaruret olup olmadığını sorması üzerine Başkan Fadıloğlu, Osmanlıcanın yaşatılmasının şart olduğunu belirterek, "Geçmişini bilmemek cahilliktir" dedi.

AK Partili Meclis Üyesi Halil Uğur ise CHP'nin bir gecede harf inkılabıyla insanları cahilleşttirdiğini savundu. Halil Uğur, " 2015 yılı tüm Türkiye'ye huzur ve barış getirsin inşalla 2014'te yaşadığımız acıları yaşamayız. Osmanlıca ile ilgili olarak en güzel cevabı belediye başkanımız verdi. Bize şimdiye kadar bu ülkede hep yabancı dil eğitimi verildi. Tüm bunların içerisinde harf devrimiyle tek gecede cahilleştirilen bir milletin evlatlarının Osmanlı arşivlerini de incelemesi gerek" diye konuştu.

CHP'li meclis üyesi Hurşit Yıldırım ise CHP'nin böyle birşey yapmadığını söyledi.Tekrar söz alan CHP'li üye Ahmet Baydilek, "Osmanlı döneminde okuma yazma oranı yüzde 5'di şuandaki okuma yazma oranı ise yüzde 95'dir. Bu mu bir gecede cahilleşmek" diye konuştu.

DENETİM KOMİSYONU SEÇİMLERİNDE TARTIŞMA ÇIKTI

CHP'li üyelerin Meclis Denetim Komisyonunun 5 kişi olması için verdiği önergenin oy çokluğuyla ret edilmesinden sonra mecliste kısa süreli AK Partili üyelerle CHP'li üyeler arasında tartışma yaşandı. Denetim Komisyonu için 3 AKP'li aday seçildi adaylardan 34 oyla Selim Gözen, 36 oyla Feyzullah Kılıç ,33 oylada Hülya Kılıç seçilirken. Resul Öksüz 7 oy alırken Durdu Ergin ise 4 oy aldı.

25 ARALIK NİYE TATİL OLMADI?

Gündem dışı söz alan MHP'li meclis üyesi Durdu Ergin ise yaptığı konuşmada 25 Aralık Gaziantep'in kurtuluşu dolayısıyla yapılan etkinliklerde gençlere ve çocuklara tatil verilmemesini eleştirdi. Ergin, "Çocuklarımızın ve gençlerimizin bu gururu kutlayamaması bu gururdan mahrum bırakılması nasıl izah edilebilir. Neden gençlerimize kutlamalar olduğu gün izin verilmedi yoksa bizim kutlamalarımız çözüm sürecine mi kurban gitti" dedi. Şehitkamil Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda gündeme ilişkin 15 madde ele alındı. Gündem maddelerinin 14'ü oy birliğiyle ilgili komisyonlara sevk edilirken 1 madde ise oy çokluğuyla kabul edildi. Haluk ŞAHİN