Cumhuriyet Bayramının 91’inci yıl dönümünü Kutlama etkinlikleri çerçevesinde Şehitkamil Belediye Başkanlığınca düzenlenen 8. Satranç Cumhuriyet Kupasında kategorilerinde dereceye giren sporcular ödüllendirildi.

15 farklı kategoride 90 sporcunun ödüllendirildiği törende şampiyon sporcuların haklı gururları gözlerinden okundu.

90 SPORCU ÖDÜL ALDI

Geleneksel Peçiç Turnuvası ve Basketbol Cumhuriyet Kupasının ardından, 8.Kez düzenlenen Satranç Cumhuriyet Turnuvasına da başarılı bir organizasyonla imza atan Şehitkamil Belediyesinde, tamamlanan müsabakaların ardından ödül töreni heyecanı yaşandı. 15 farklı kategoride 500 aşkın sporcunun katılımı ile düzenlenen satranç turnuvasında 90 sporcu ödül almaya hak kazanırken, Şehitkamil Belediyesi Atatürk Kültür ve Spor Merkezinde düzenlenen ödül töreninde Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Hayri Özkeçeci, Satranç Federasyonu Gaziantep İl Temsilciliği Organizasyon Kurulu Başkanı ve turnuva baş hakemi Serkan Yüksek’le birlikte çok sayıda öğretmen, antrenör ve sporcu velisi şampiyonları yalnız bırakmadı. Ödül töreni esnasında bir teşekkür konuşması yapan Gaziantep Satranç İl Temsilciliği Düzenleme Kurulu üyesi Hüseyin Arslan, Gaziantep’te satranç branşına verdiği büyük destek ve katkılarından dolayı Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve ekibine teşekkürlerini iletti. Arslan, konuşmasında, “ Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. Yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen 8. Cumhuriyet satranç turnuvasını başarılı bir organizasyonla geride bıraktık. Şehitkamil Belediyemiz sadece satranç branşında değil birbirinden farklı branşlarda önemli sportif organizasyonlara imza atıyor. Ben tüm sporcu arkadaşlarımız adına, spora, sporcuya ve özellikle satranç branşına verdiği büyük desteklerden dolayı Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’na ve değerli ekibine teşekkürlerimi sunuyorum” İfadelerini kullandı.

ÖDÜLLER FADILOĞLU’NDAN

Satranç Turnuvası ödül töreninde dereceye girerek ödül almaya hak kazanan Cumhuriyet Bayramı coşkusunu düzenledikleri birbirinden farklı organizasyonlarla yaşadıklarını belirten Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, bu organizasyonlar içerisinde satranç turnuvasının kendileri için ayrı bir önemi olduğunu belirtti. Tören esnasında bir konuşma yapan Başkan Fadıloğlu, “ Cumhuriyet bayramı etkinlikleri çerçevesinde daha önce yüzlerce sporcumuzun peçiç ve basketbol turnuvalarımızı tamamladık bu günde satranç turnuvasında dereceye giren sporcularımızla birlikte olmanın ve onların başarıyla gelen mutluluklarını paylaşmanın keyfini yaşıyoruz. Satranç turnuvalarını ve satranç alanında yapılan etkinlik ve organizasyonların bizim için ayrı bir yeri ve önemi var Sosyal hayata büyük desteği ve katkısı olan bu sportif branşın ilimizde daha da yaygınlaşması adına çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecek. Ben turnuvaya katılan ve dereceye giren tüm sporcularımızı, onları yalnız bırakmayan değerli velililerimizi, öğretmenlerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” İfadelerini kullandı.