Şehitkamil Belediye Meclis toplantısında denetim raporuyla ilgili söz alan CHP'li meclis üyesi Hurşit Yıldırım, Belediyeden 20 yıldan bu yana iki kişinin boşuna maaş aldığını öne sürerek, bununla ilgili birşeyler yapılmasını istedi. Buna karşılık Başkan Rıdvan Fadıloğlu, "Sokağa atacak 5 kuruşumuz yok. Herhangi birine para kazandırma diye bir şeyimiz söz konusu olamaz. Gizli kapaklı hiçbir iş yapmıyoruz" diye konuştu.

Şehitkamil Belediye Meclis toplantısında 2015 Yılı Denetim Komisyonu raporu meclis bilgisine sunuldu. Komisyon Başkanı Mehmet Yılmaz, 3 ay titiz ve hassas bir denetim yaparak raporu tamamladıklarını söyledi. Şeffaf ve adil denetim yaptıklarını belirten Yılmaz, "Denk bütçede daha titiz davranılması gerekiyor" dedi.

Raporla ilgili söz alan CHP'li meclis üyesi Hurşit Yıldırım, Mehmet Bozgeyik döneminde (1994-2004) 657'ye tabi olarak iki belediye başkan yardımcısının atandığını belirterek, "Bu iki belediye başkan yardımcısına 20 yıldır maaş veriliyor. Bunlarla ilgili bir değişim yapmak başkan ve yönetimin uhdesinde değil. Yasa buna engel. Bunlarla ilgili bir çalışma yapılmalı. Bunlara verilen maaş fakir fukaraya verilsin" dedi.

ŞEHİTKAMİL BELEDİYESPOR'UN BÜTÇESİ

Hurşit Yıldırım, Göl Restorant'ta çok fazla iftar yemeği verildiğini söyledi. Yıldırım ayrıca Şehitkamil Belediyespor'a 2015 yılında 664 Bin TL bütçe ayrılmasına da değinerek, "Geçmiş dönemde 100 Bin TL bütçe ile Şehitkamil belediyespor bir üst lige çıkmıştı" dedi. Yıldırım, belediyenin Oduncular Sitesi yanında 11 Milyon TL'ye petrol istasyonu satmasıyla ilgili de, "Helal olsun. Bu petrolü satın alan 5 yıl sonra parayı nasıl verdim diye hesap edecek" dedi. Yıldırım, Merveşehir'de Şafak Marketin altında bayanların kullandığı yere 6 Bin TL kira verilmesini de eleştirdi.

YILMAZ:5 YILDIZLI OTELDE İFTAR YEMEĞİ VERMEDİK

Yıldırım'ın ardından söz alan Mehmet Yılmaz, iftar yemeklerinin 5 yıldızlı otellerde değilde, Göl restorantta verildiğini söyledi. Yılmaz, iki belediye başkan yardımcısına maaş ödemesinin devam edeceğini söyledi.

FADILOĞLU:SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN ORGANİZE BOZUKLUĞUNDAN KAYNAKLANDI

Fadıloğlu, Hurşit Yıldırım'ın eleştirilerini yanıtladı. Fadıloğlu, "Kiralanan alanın yarısı poliklinik olarak kullanılacaktı. Özellikle hamile bayanların 75. Yıl Kadın Doğum Hastanesine gitmesi zor oluyordu. Ancak Sağlık Müdürlüğünün organize bozukluğundan kaynaklanan nedenden dolayı burası boş duruyor. Bu alanın yarısını bayanlar spor merkezi olarak kullanıyor. Diğer yarısı boş duruyor. Vilayet burayı göçmenlere ASM olarak kurmakla ilgili bir çalışma yapıyor" dedi.

SOKAĞA ATACAK PARAMIZ YOK

Tasarrufa önem verdiklerini söyleyen Fadıloğlu, "Sokağa atacak 5 kuruşumuz yok. Herhangi birine para kazandırma diye bir şeyimiz söz konusu olamaz. Gizli kapaklı hiçbir iş yapmıyoruz" dedi.

Memik Terlemez de, Hurşit Yıldırım'ı seyirci olarak takımın maçlarına çağırdı. Terlemez, "Defterlerimiz açık. Sizi davet ediyorum" dedi. Meral KINACILAR