Şehitkamil Belediye Meclis toplantısı Başkan Rıdvan Fadıloğlu başkanlığında yapıldı. Meclis toplantısında, Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi’nin Batıkent Mahallesi’nde yerinin spor alanından, konut alanına çevrilmek istenmesine CHP’li meclis üyeleri tepki gösterdi.

6 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında, Batıkent Mahallesi pafta 21K-Iva, 21K-Ivd, ada 3303, parsel 1’de kayıtlı taşınmazın uygulama imar plan değişikliği görüşülürken söz alan CHP’li Meclis üyesi Mehmet Sucu, bu alanın imarda spor alanı olduğunu, sosyal donatı alanının konut alanına çevrilmesinin doğru olmayacağını söyledi. Sucu, “Burayı iyice inceledim. Buranın karşı tarafı okul. Zaten sıkışık bir bölge. Niçin konut alanına çeviriyorsunuz. Biz yeşil alanların, sosyal donatı alanlarının konut alanına çevrilmesine karşıyız. Yeşil alan, park yapılsın. Yoksa bunun hesabını verirsiniz” dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Rıdvan Fadıloğlu da, uyarıları için Sucu’ya teşekkür ederek, “Orada okulun önü park. Yine biraz ilerisinde üçgen şeklinde bir park var, parkın yan tarafında sosyal tesis var. Mahalleli burada halı sahadan gelen gürültüler için dilekçe yazmış. Biz burayı rant amaçlı konut alanına çevirmiyoruz. Herşeyin hesabını veririz” dedi. Gündem maddesi 6 red oyuna karşılık oy çokluğu ile meclisten geçti.

YILDIRIM SORDU

Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi’ne Çıksorut’ta yer verilmesiyle ilgili gündem maddesi görüşülürken söz alan CHP’li Meclis üyesi Hurşit Yıldırım, derneğin kaça kiralandığını, bu tür yerlerin neden kamulaştırılmadığını ve derneğin burayı düğün salonu olarak kiraya vermesi halinde, belediyenin buna karşı uygulayacağı bir kararın veya sözleşmenin olup olmadığını sordu.

AYLIK 100 TL ÖDEYECEK

Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi’nin talebi üzerine, Çıksorut’ta kendilerine yer verildiğini belirten Rıdvan Fadıloğlu, Sakatlar Derneğinin kamu yararına çalışan bir dernek olduğunu belirterek, “Dernek kamu yararına olan bir dernek. Kamu yararına olmasa, ben bu işe girmem. Burayı da yine iş atölyesi olarak kullanacaklar. Kaldıki, düğün salonu olarak kullansa ne olur. Eski yerde kına gecesi yapılıyordu. Burası için dernek eskisi gibi aylık 100 TL ödeyecek. Hiç para ödemese yine kanunda yeri var. Çünkü kamu yararına çalışan bir dernek” diye konuştu.

YANLIŞ BİR ŞEY YOK

Gündemin 7. Maddesi olan, 4.03.2004 tarih ve 25 sayılı kararının iptali ve 29 Ekim Mahallesinde bulunan mülkiyeti belediyeye ait binanın, Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi’ne ücreti mukabili tahsisi oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 5. Maddesi olan mülkiyeti belediye ait 5 adet taşınmazın ihale yoluyla satışı hakkındaki maddeye de tepki gösteren CHP’li Meclis üyesi Mehmet Sucu, “Ünite merkezi için askı süresi dolmadan, bir yer hakkında yetki alınamaz. Belki itiraz eden olur” dedi. Fadıloğlu da, “Ben ihaleye çıkmadım. Sadece yetki alıyorum. Yanlış bir şey yapmıyorum” dedi.