Şehitkamil Belediye meclis toplantısı Başkan Rıdvan Fadıloğlu başkanlığında yapıldı. 16 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısına, Mücahitler mahallesinde bulunan otel ve hastanelerin oluşturduğu trafik yoğunluğu tartışmaları damgasını vurdu.

MİMARLAR ODASI HAKLI

CHP Şehitkamil Belediye Meclis üyesi Mehmet Sucu; Mimarlar Odasının itirazında haklı olduğunu belirterek, "Mücahitler Mahallesi hastaneler bölgesi oldu. O bölgede otopark sorununun çözülmesi gerekiyor. Hastaneler orada trafik anlamında büyük yoğunluk oluşturuyor" dedi.

TAKİPÇİSİ OLURUZ

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise CHP'li üyelerin hassasiyetine katıldığını, itirazlarında haklı olduğunu belirterek, "Mücahitler mahallesinde oteller ve hastanelerden dolayı trafik yoğunluğunun yaşandığı doğrudur. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu tür yapılarda belirli bir otopark alanı olması gerektiğini belirtiyor. Yeterli otopark alanı olmazsa, ruhsat alamaz.Biz şuan da 1/5000 lik plana uygun olup olmadığına bakmamız gerekiyor. Uygulama esnasında gerekli otopark alanı ayrılmazsa o zaman takipçisi oluruz” dedi.

KAZA OLABİLİR

CHP meclis üyesi Hurşit Yıldırım da, hastane olacak yerin Kayaönü kavşağını kapattığını belirterek, "Üst geçitin hemen köşesinde hastane kuruluyor. Acil ambulans çıkarken, vatandaş yaya geçerken kaza olması çok yüksel bir ihtimal, ayrıca trafik yoğunluğu oluşturacak" dedi.

Meral KINACILAR