Şehitkamil Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde GAMEK Suriyeli Misafirler Bilgi Eğitim Merkezi’nde eğitim gören çocuklar ile Şehitkamil Futbol akademisi öğrencileri arasında Futbol Turnuvası düzenledi. 64 sporcunun fair play çerçevesinde katıldığı turnuva sonunda Koordinatör Vali Veysel Dalmaz ile Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, dereceye giren sporculara kupa ve madalyalarını takdim etti.

FADILOĞLU TEKNİK DİREKTÖR OLDU

Şehitkamil Belediyesi Gazikent Futbol Akademisi Spor Merkezi’nde düzenlenen turnuvaya, Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, antrenör hocalar ve sporcular katıldı. Turnuva öncesi Vali Veysel Dalmaz Suriyeli sporculardan oluşan takımın teknik direktörlüğü yaparak, teknik bilgiler sundu. Başkan Rıdvan Fadıloğlu, ise Şehitkamil Futbol Akademisi sporculara teknik direktörlük ederek, sporculara teknik bilgiler verip, maçı kazanmaları hususunda söz aldı. Turnuvanın başlamasıyla birlikte, Vali Dalmaz ve Başkan Fadıloğlu saha kenarında sporculara taktikler verdi. Fair Play çerçevesinde geçen turnuva sonunda dereceye giren sporculara kupa ve madalyaları takdim edildi.

GÜZEL HİZMET VERİLİYOR

Koordinatör Vali Veysel Dalmaz Şehitkamil Belediyesi’nin düzenlediği bu turnuvayı olumlu bulduğunu belirterek, “Bu organizasyon 2 yıldır burada devam ediyor ve özellikle dezavantajlı gruplara, ihtiyacı olan çocuklara cevap veriyor. 23 Nisan etkinlikleri çerçevesinde de arkadaşlarımız burada iki aydır hazırlanıyorlar. Bir taraftan bölgemizdeki çocuklarımız bu imkanlardan yararlanırken, diğer taraftan şimdi de Suriyeli çocuklarımız diğer çocuklarımızın yanında spordan yararlanma, spor faaliyetlerini geliştirme imkanına sahip oluyorlar. Ben özellikle bu destekleri sunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na yürekten teşekkür ediyorum. Bölgede güzel bir hizmet sunuluyor. Aynı zamanda gençlerimizin bir birileriyle kaynaşması, boş zamanlarını değerlendirmesi ve sıkıntılar ve kötü alışkınlıklarla mücadele etme konusunda, çocuklarımızı güzel alışkanlıklara yönlendirme noktasında güzel bir hizmet veriliyor.

CENTİLMENLİK ÇERÇEVESİNDE MÜCADELE ETSİNLER

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise, “Bu tür organizasyonları biz yıllardır sürdürüyoruz, ancak bu yıl 23 Nisan etkinliklerinin Gaziantep’te düzenleniyor olması bizleri oldukça memnun etti. Biz dünya çocuklarını Gaziantep’te ağırlamaktan çok büyük bir keyif alıyoruz. Bizim bu futbol akademisinde normal şartlarda okula giden çocuklarımızın devamlı futbol akademisi olarak yapmış olduğu çalışmalar var. Tabi şehrimizde misafir olan Suriyeli çocuklarımızın da bu tür faaliyetlerden faydalana bilmesi adına, 2 yıldır bu çocuklarımıza tüm beden eğitimi dersleri veriyoruz. 23 Nisan etkinlikleri çerçevesinde de böyle bir turnuva düzenledik. Özellikle amacımız, barışın, kardeşliğin hüküm sürdüğü bir ülkede, bir dünyada yaşamak adına çocuklarımızın kaynaşmasını, özellikle enerjilerini deşarj edebilmeleri adına yapılan bu faaliyette katkı koyan herkese teşekkür ediyorum. Tabi buradaki amacımız çocuklarımızın fair play çerçevesinde, centilmenlik çerçevesinde mücadele etmesi, o mücadele ruhunu yakalamasıdır.