Şehitkamil Belediyesi, ilçedeki okulların bakım ve onarımını üstlendi. Vali Ali Yerlikaya ile imzalanan protokol gereği belediye sosyal tesislerdeki 35 şubeyi de okul öncesi eğitim hizmetleri için Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsis edecek.

Milli Eğitim Müdürlüğü ile Şehitkamil Belediyesi arasındaki "Okul Öncesi Eğitimin Yaygınlaştırılması Protokolü" ve "Okulların Bakım, Onarım ve Malzeme Temini İşbirliği Protokolü", Vali Ali Yerlikaya ile Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu tarafından imzalandı.

YERLİKAYA: GÜZEL BİR PROTOKOL

Vali Yerlikaya, törende yaptığı konuşmada, farkındalık oluşturarak kentin eğitimdeki sıralamasını yükseltmek için çaba gösterdiklerini söyledi.

YENİ BİR SOLUK GETİRECEĞİZ

Yerlikaya, “Milli Eğitim Müdürlüğümüzle beraber Şehitkamil ilçemizin eğitimine yeni bir soluk yeni bir nefes aldırmak için bir araya geldik. Güzel heyecan dolu bir protokol imzalayacağız. Şehitkamil Belediyemizin kendi bünyesinde bulunan 35 tane sosyal tesisinde, ikili eğitim olursa 70 tane sınıfımızı okul öncesi eğitime kazandırmış olacağız. Böylelikle eğitime ilk noktadan yani okul öncesinden başlayarak, Şehitkamil’de okul öncesinin çağ nüfusunun tamamına yakınını okullarımıza kazandırmayla ilgili güzel bir protokole imza atmış olacağız" dedi.

FADILOĞLU: ÖNEM BİR ADIM ATTIK

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise, eğitime önem verdiklerini söyledi. "Biz belediye olarak yalnızca belediyecilik hizmetleri değil, eğitime özellikle ağırlık vermeye önem gösteriyoruz" diyen Fadıloğlu, "Fiziki mekanlar bizim tarafımızdan ama eğitim öğretimin tamamı Milli Eğitim müfredatına uygun bir şekilde olacak. Çocuklarımızın bu eğitimleri müfredata uygun bir şekilde alması gerektiğinden dolayı eğitimler Milli Eğitim tarafından yapılacak. İnşallah bu şekildeki iş birliğiyle Gaziantep’teki okul öncesi eğitiminde sayımızı daha yukarıya çıkarmak adına, atılmış bir adımdır. Sayıyı daha fazla artırarak, daha fazla çocuğumuzun okul öncesi eğitimle tanışarak, en azından ilkokula başladıklarında daha nitelikli birer birey olarak okula başlamalarını sağlayacağız" şeklinde konuştu. HABER MERKEZİ