Şehitkamil Belediyesi Basketbol Cumhuriyet Kupası, Atatürk Kültür ve Spor Merkezinde düzenlenen coşkulu açılış töreniyle start aldı. 10 Okuldan 17 bay ve bayan basketbol takımının katılımıyla düzenlenen turnuvada 400 aşkın sporcu, 30’un üzerinde hakem ve 20’e yakın antrenör görev yapacak.

ŞAMPİYONLUK İÇİN TER DÖKECEK

Cumhuriyetin Kuruluşunun 91. Yıl dönümü ve Amatör Spor Haftası etkinlikleri çerçevesinde Şehitkamil Belediye Başkanlığınca düzenlenen 2014 Basketbol Cumhuriyet Kupasında Erkekler Kategorisinde 9 Bayanlar Kategorisinde ise 8 okul basketbol takımı şampiyonluk kupası için mücadele edecek. Şehitkamil Belediyesi Atatürk Kültür ve Spor Merkezinde düzenlenen Basketbol Cumhuriyet Kupası Açılış Seremonisinde, Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, Türkiye Basketbol Federasyonu Gaziantep İl Temsilcisi Güven Alkoçakla birlikte çok sayıda sporcu velisi, antrenör ve hakem potanın perileri ve dev adamlarını yalnız bırakmadı. 22 Ekim 2014 tarihine kadar devam edecek olan Şehitkamil Belediyesi Basketbol Cumhuriyet Kupasında şampiyonlar yapılacak 36 resmi müsabakanın ardından belirlenecek.

ÇOŞKUYLA KUTLAMAYACAĞIZ

Şehitkamil Belediyesi Basketbol Cumhuriyet Kupası Açılış Töreninde konuşma yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Cumhuriyetin kuruluşunun 91. Yılını düzenleyecekleri birbirinden farklı ve renkli etkinliklerle coşkuyla kutlayacaklarını belirtti. Başkan Fadıloğlu, konuşmasında, “ Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 91. Yıl dönümü ve Amatör Spor Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlediğimiz Basketbol Cumhuriyet Kupasında siz değerli sporcular, antrenörler ve hakem arkadaşlarımla bir arada olmanın ve Cumhuriyet coşkusunun sizlerle paylaşmanın mutluluğu içerisindeyim. Cumhuriyet Bayramı etkinliklerimiz Gaziantep’e özgü Peçiç turnuvasıyla başladı ve bu gün Basketbol Turnuvasıyla devam ediyor. Etkinliklerimiz 29 Ekim Cumhuriyet bayramının olduğu güne kadar satranç turnuvası, Fener Alayı ve buna benzer etkinliklerle devam edecek. Ben bu turnuvada yer alan tüm sporcularımızı, antrenörleri, maçları yönetecek olan değerli hakemlerimizi şimdiden kutluyorum. Organizasyonların düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Turnuvanın ruhuna uygun bir şekilde fair play çerçevesinde tamamlanmasını arzu ediyorum” Şeklinde konuştu.