Şehiitkamil Belediye Meclisi 2016 yılı bütçe taslağı görüşüldü. 2016 yılı 425 Milyon TL gider, 350 Milyon TL gelir bütçesine CHP'li meclis üyeleri ret oyu verdi. Rıdvan Fadıloğlu, bütçeyi denkleştirmenin kolay bir iş olmadığını belirterek, "İdare ettiğimiz ilçe 50 ilden daha büyük bir ilçe. Piyasanın durgun oluşu belediyeyi de aksattı. Gayrimenkul satışı yok. Gönül isterki bütçe birebir tutsun. Ama her zaman olmuyor" dedi.

YOKSULLUĞUN ARTTIĞINI GÖSTERİYOR

CHP'li Meclis üyesi Ahmet Baydilek, "Geçen yılda bütçe aynı rakamlardı. Bütçe hazırlanırken daha gerçekçi bütçe olabilirdi. Tek artan rakam sosyal hizmetlerin bütçesinde artış var. Bu da yoksulluğun arttığını gösterir. Gaziantep'te kentsel dönüşümün adı kentsel sürgün oldu. Altyapı tamamlanmadan insanları TOKİ'nin yaptığı yapılara gönderdik. Bunun doğru olmadığını TOKİ'de Belediye başkanlarıda kabul etti. Daha iyi yaşanabilir kent için kentsel dönüşüm şart. Ancak daha planlı ve düzenli olmalı. Siz icra benim diyorsunuz, meclis önemli değil diyorsunuz. Genel seçim çalışmalarında gösterdiğiniz çalışmayı belediyede yapmıyorsunuz. 50 ilden büyük ilçede bir kent konseyi yok. Sivil toplum örgütlerini dinlemez, denetimleri önemsemez, başkan ve icra kurulu kendiler çalıp kendiler oynar. Bizler burada figüran kalırız. Şehirde akşamları emniyet içerisinde gezmek mümkün değil.Trafik keşmekeş çözüm bulmanız lazım" dedi.

GECE KORUMASIZ GEZEBİLİRİM

Fadıloğlu da, "Ben siz konuşmak için kürsüye çıkarken konuşmanızda bütçenin maddeleriyle ilgili görüşlerinizi beklerken siz bütçeye hiç değinmeden genel siyasete girdiniz. Yakında milletvekili olmanız gerekir. Bu Şehitkamil'e bu meclis hizmet ediyor. Bütün hizmetlerde bu meclisin imzası var. Ağaçlandırma, park yapımı, kral yok, meclis var. 50 yılda yapılanlar 10 yılda düzeltilmez.Allah aşkına bu memleket yaşanmaz demeyin. Gecenin her saatinde ben korumasız tek başıma geziyorum, gelin beraber gezelim. Gaziantep'te 3 tane metropol ilçe var. Her ilçede bir kent konseyi olursa oralarda görüşülecek İl Kent Konseyine gidecek, bunun ne yararı olur. Gaziantep'te kent konseyi olması tek sözlülük olması açısından önemli. Biz bir geçiş dönemi yaşıyoruz. Büyürken gelişirken aksaklıklar olacak bu da düzelecek. Eskiden yapılanmayı hala düzeltemiyoruz. Bir caddede otobüs durağı koyacak yer bulamıyoruz. İki katlı binalar planlanmış, buna göre kanalizasyon yapılmış, su tesisatı çekilmiş, 5 katlı binalara çıkmış. Bu defa altyapı 5 katlı binaya yetmiyor. Kentsel dönüşüm kolay değil. Ergene avrat dövmek kolay. Ama iş başına gelince iş kolay değil. TOKİ vatandaşa ekmek alacağı bir yer yapmadıysa, ben işyeri açmak için yeşil alanda imar tadilatı yapmak zorundayım. Her yerde rant aramayın. Hatalarımız olabilir. Bizde insanız. Bizim doğru bildiğimizi siz hata görebilirsiniz. Kimse melek değil. Ama yapılan işleri de görün, görmezden gelmeyen. Dar çerçeveden bakmayın. Millet bize dua ediyor, siz vatandaşla içiçe girmediğiniz için bilmiyorsunuz" diye konuştu.

SEÇİMDE BELEDİYE ARABALARI ÇALIŞIYOR

CHP'li Meclis üyesi Mehmet Sucu, "Biz vatandaşın adına sizlere bunları sormak zorundayız. 7 Haziran öncesi sizler elektrik, su sorununu çözecekmisiniz diye söz verdiniz mi vermediniz mi? Seçim bitti dava bitti" dedi.

Fadıloğlu, "GASKİ bir şekilde sorunu çözdü. Elektrikte daha zaman istiyor" dedi.

CHP'li Meclis üyesi Hurşit Yıldırım, "Bütçe hayırlı olsun. Hiç korkmayın bütçe yüzde 100'e çıkar. Seçimde belediye arabaları da çalışıyor. Bunların hepsi tespitli. Esnaf, köylü, bizde dahil perişanız. Şehitkamil Belediyespora meclis üyeleri üye olsun diyorsunuz ama biz yönetimde olmak istiyoruz" dedi. Fadıloğlu da, "Bu konuyu araştıracağım" dedi. Haber Merkezi