Çorum Olimpik Yüzme Havuzunda gerçekleştirilen ve kıyasıya mücadelelere sahne olan Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Paletli (TSSF) Paletli Yüzme Branşı Kulüplerarası Gençler Türkiye Şampiyonası’nda 12 ilden 25 spor kulübü ve 141 erkek, 143’ü bayan olmak üzere 284 sporcu mücadele etti. Yeşil-siyahlı Gaziantep temsilcisi, yarışların erkekler kategorisinde şampiyona katılan 25 farklı spor kulübü arasından üst düzey bir performansla sıyrılarak zirvenin sahibi oldu. Şampiyonada Şehitkamil Belediye Spor Kulübü’nün milli sporcuları Muahmmet Emin Bay ve Tuğcan Kaytar, birçok farklı stilde altın madalyanın sahibi oldu.

GAZİANTEPLİ 42 SPORCU YARIŞTI

TSSF Paletli Yüzme Branşı Kulüplerarası Gençler Türkiye Şampiyonası sonrasında değerlendirmelerde bulunan Şehitkamil Belediye Spor Kulübü Su Sporları Takımları Baş Antrenörü Cengiz Bingül, Gaziantep temsilcisi Şehitkamil Belediye Spor Kulübü’nün şampiyonaya 15 bayan, 27 erkek toplam 42 sporcu ile katıldığını ve sporcuların tamamının yarışlar boyunca üstün bir performans sergilediklerini söyledi.

“15-19 Şubat 2018 tarihleri arasında, Çorum’da düzenlenen 2001-2006 doğum yılı aralığındaki sporcuların katıldığı TSSF Paletli Yüzme Branşı Kulüplerarası Gençler Türkiye Şampiyonası’na, Gaziantep Şehitkamil Belediye Spor Kulübü olarak 15 bayan, 27 erkek toplam 42 sporcu ile katılım gerçekleştirdik. Sporcularımızın tamamı şampiyona boyunca başarıyla palet vurdular. Bireysel erkekler kategorisinde dünya şampiyonu sporcumuz Muhammed Emin Bay, en çok altın madalya kazanan isim oldu. 100 m ve 200 m su üstü disiplinlerinde ise bir diğer milli sporcumuz Tuğcan Kaytar, altın madalyaların sahibi oldu. Büyük özverilerle hazırlandığımız şampiyondan 3. kez Türkiye Şampiyonu olarak ayrılmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şampiyona boyunca tabiri caizse tüm yarışlar kıran kırana geçti. Sporcularımızın gelişimi, kazandıkları madalyalar, elde ettikleri dereceler memnuniyet verici. Her zaman ifade ettiğimiz gibi başarıların süre gelmesi için çok daha fazla çalışmaya ihtiyacımız var. Şampiyona boyunca görev yapan, performans gösteren tüm teknik ekibi ve sporcularımızı gönülden kutluyorum. Her zaman olduğu gibi bu organizasyonda da bizlerden desteklerini esirgemeyen Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkürlerimi sunuyorum.”

SPOR SERVİSİ