Şehitkamil Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, Sam Mahallesi’nde bir depoda yaptıkları aramada 2 ton merdiven altında üretilen ve ambalaj hatası olan çikolata ve sakız ele geçirdi.

Sam Mahallesi’nde merdiven altı üretim yapıldığı ihbarını alan Şehitkamil Belediye Zabıta Müdürlüğü ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, ismi öğrenilemeyen bir şahsı ait olduğu belirlenen adrese baskın düzenledi. Malzemelerin saklı olduğu depoda incelemede bulunan ekipler, kötü koşullar içerisinde üretilen ve ambalaj hatası olan yaklaşık 2 ton çikolata ve sakız olduğunu fark etti. Ekipler, yasal işlem başlatarak, yaklaşık 2 ton çikolata ve sakıza el koydu.

Ekiplerin zamanında müdahalesiyle, vatandaşın sağlığı düşünülmeden sırf para kazanmak adına üretilen sahte ürünlerin, birçok yere dağılması ve vatandaş için ciddi sağlık tehditleri oluşturması gibi durumlar da engellenmiş oldu. El konulan çikolata ve sakızdan numuneler alınarak, incelenmek üzere laboratuvara gönderilirken, iş yeri hakkında cezai işlem uygulanarak kapatıldı. Yaklaşık 2 ton çikolata ve sakız imha edilmek üzere el konuldu.