İncilipınar Mahallesi Nail Bilen Caddesi üzerinde bulunan Hamidiye Parkı, müftülüğün talebi üzerine imar değişikliğiyle cami alanına çevrildi. Şehitkamil Belediyesi ardından parkı müftülüğe devretti. Ancak devirin ardından park adeta kaderine terkedildi. Artık bir görevlisi bulunmayan parkta pislikten geçilmiyor.

PARK ALANIYDI, CAMİ ALANI OLDU

Diyanet'in talebi üzerine Şehitkamil Belediye Meclisinde Hamidiye Parkı'nın alanı parktan çıkarılarak cami alanına çevrildi. Şehitkamil Belediyesi ardından parkı müftülüğe devretti. Bu devirle birlikte parkın bakımı, suyu, tüm sorumluluğu müftülüğe geçmiş oldu.

CAMİ GENİŞLETİLECEK, MÜFTÜLÜK BİNASI YAPILACAK

Müftülüğün, hem parkın yanında bulunan camiyi genişletmek, hem de ilçe müftülüğü yapmak için bu plan değişikliğini istediği öne sürüldü. Çevre sakinleri, yıllardır park olarak kullandıkları alanın ellerinden gidecek olmasına tepki göstererek, "Burası yeşil olarak, park olarak kalmalı. Burada 5-10 ağaç var, umarız kesilmez" dediler.

ÇİMLER KURUMAYA TERKEDİLDİ

Şehitkamil Belediyesi'nin devrinden önce sürekli bir görevlinin bakımını yaptığı parkta, son günlerde çöpler toplanmadığı gibi çimler de çürümeye terkedildi. Müftülüğün sorumluluğunda olan parkın bakımsız olması vatandaşların tepkisine neden oluyor.

NEFES ALIYORDUK

Çevredeki vatandaşlar, parkın 10 gündür temizlenmediğini belirterek, "Çevre Haftası kutlanıyor. Çevreye saygımız bu mu? Şehrin merkezinde bir park var, ancak temizliği yapılmıyor. Belediyeyi aradık, müftülüğe devrettik dediler. Belediye keşke burayı değilde, müftülüğe başka bir yer verseydi" dediler. Meral KINACILAR