Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun, Suriyelilerin kayıt altına alınmasının önemine vurgu yaparak, "Kaydını tutmadığınız zaman aldığınız hiçbir karar tutarlı, doğru olmaz. İstatistiki bilgileri, sayıları doğru bilmek gerekiyorki, doğru kararlar doğru planlamalar yapılsın. Bu bağlamda Valilik makamımızın Suriyelilerle ilgili bildirimde bulunulması konusunda bir çağrısı var. Her kim neredeyse, bir şekilde gelmiş bir yere yerleşmişse, onların kayıtlarının yaptırılması için valiliğin yetkili kıldığı adreslere bildirimde bulunulması gerekiyor" dedi.

HÜKÜMET KONAĞI PROBLEMİMİZ VAR

Kısa bir süre önce Şehitkamil Kaymakamlığına atanan Ali Dursun, öncelikli işlerinden birinin, yeni hükümet konağına taşınmak olacağını söyledi. Kaymakam Ali Dursun, "Hükümet konağı problemimiz var. Kurumların bir çoğu dışarıda, münferit yerlerde, birbirinden ayrı mekanlarda. Dairelerin birbirinden ayrı ve yetersiz olması bir sıkıntı. Kamu hizmetlerimizi daha iyi koşullarda götürmemiz bakımından bu bir noksanlık. Bu durum, denetim ve gözetim bakımından da elverişsizlik oluşturduğu gibi, daha da önemlisi vatandaş açısından büyük zorluk oluşturmaktadır. Vatandaş herhangi bir işlemi tamamlamak bakımından birçok adresi dolaşmak zorunda kalıyor. Vergi Dairesi başkanlığının boşaltacağı binanın tahsisi yapılmış, kendi hizmet binalarının yapılıp taşınmasını bekliyoruz. Bu yılın sonu veya 2015 yılının başında yeni binalarına taşınacaklar. Bizde boşalacak olan binanın hükümet konağı olarak kullanılacak şekilde tadilatı, güçlendirilmesi için proje çalışmalarını, yaklaşık maliyet hesaplarını çıkarıp, bakanlıktan ödenek talep edeceğiz. Bakanlığımız uygun görürse, ödenek gelirse o binanın tadilatı, tamiratını yaptırıp, hükümet konağına dönüştüreğiz, sonra da taşınacağız. Bu öncelikli işlerimizden bir tanesi" diye konuştu.

GAZİANTEP ÇOK DEĞİŞMİŞ

Kaymakam Ali Dursun, Gaziantep'e 20-25 sene önce geldiğini, o zamanki Gaziantep ile şimdiki Gaziantep arasında çok fark olduğunu belirterek, "Gaziantep çok değişmiş, gelişmiş, ilerlemiş, büyümüş maşallah. Eski adliye binası o zamanlarda valilikti. Şimdi baktım bambaşka bir şehre geldim" dedi.

VALİLİKTEN ÇAĞRI

Suriyeliler konusunda devletin, hükümetin bu konudaki politikası doğrultusunda çalışmalara devam edeceklerini belirten Kaymakam, "Valilik makamımızın Suriyelilerle ilgili bildirimde bulunulması konusunda bir çağrısı var. Her kim neredeyse, bir şekilde gelmiş bir yere yerleşmişse, onların kayıtlarının yaptırılması için valiliğin yetkili kıldığı adreslere bildirimde bulunulması gerekiyor. Suriyeli olup da bir ihtiyaç nedeniyle bir kamu kuruluşuna başvuran her Suriyelinin o kamu kuruluşu tarafından kayıtlarını yaptırmak üzere valiliğimizin görevli kıldığı bürolara yönlendirilmesi gerekiyor. Çünkü kaydını tutmadığınız zaman aldığınız hiçbir karar tutarlı, doğru olmaz. İstatistikleri bilgileri, sayıları doğru bilmek gerekiyorki, doğru kararlar doğru planlamalar yapılsın. Eksik yanlış varsa, alacağınız kararlar da eksik yanlış olabilir. Yaptığınız planlamalar ihtiyaca uygun gelmeyebilir. Kayıt çalışması sürdürülüyor. Tekrar çağrı yapılıp kamu görevlileri eliyle yönlendirmeye ihtiyaç duyuldu. Her türlü planlama ve veri için elinizde kayıt olması gerek. Bilgi sahibi olmayınca doğru planlama yapıp doğru kararlar alamazsınız" dedi.

EMSALİ AZ BULUNUR

'Gaziantep'te son derece sıcak, pozitif yaklaşımlar içinde olan insanlar, kuruluşlar var' diyen Dursun, "Tüm kurum ve kuruluşlar tam bir uyum birlik ve karşılıklı ilişki içerisinde çalışıyorlar. Hem kamu kuruluşları hem mahalli idareler hem de sivil toplum kuruluşları ve meslek kuruluşları. Hepsinin dayanışma, diyalog içerisinde, Antep odaklı bakıyor olması gurur verici. Gaziantep'te emsali az bulunur bir yapılanmayı oluşturmuşlar. Böyle olduğu zaman daha hızlı ve maliyeti düşük hizmetler üretilir, ortak akıl ortaya çıkar. En önemlisi de alınan her karar isabetli olun ve bundan herkes yararlanır, kaynak birliği, akıl birliği oluşur. İlçe ve şehir de daha hızlı kalkınır, sorunları daha hızlı çözersiniz" dedi.

BAŞARILI ÖRNEKLER VAR

Eğitimin önemine de değinen Kaymakam Dursun, "Gaziantep'te eğitim kurumlarının yapımına önem veren yöneticilerimiz ve hayırseverlerimiz var. Hem kamu bütçesiyle hem de hayırseverlerin destekleriyle yapılan çok güzel başarılı örnekleri var" dedi. Meral KINACILAR, Haluk ŞAHİN