Hergün binlerce insanın işlem için geldiği müdürlük dolup taşıyor.. Üç katlı olan ve adım atacak yerin olmadığı Şehitkamil Nüfus müdürlüğünde memur yetersizliği, havasızlık insanları canından bezdirmiş durumda… Oturma gruplarının yetmediği, merdivenlerin oturmak için kullanıldığı Nüfus Müdürlüğü'ne gelen vatandaşlar "Marka şehir Gaziantep'i görmek isteyenler buraya gelsin" mesajını veriyor..

Şehitkamil Nüfus Müdürlüğü dolup taşıyor. Memur sayısının az olması ve alanın küçüklüğünden yakınan vatandaşlar bir an önce durumun çaresine bakılmasını istiyor. Okul kayıtları için ikametgah adresi değişikliği yaptırmak, nüfus cüzdanı yenileme, adres değişikliği, SSK'dan evrak, aile tablosu için gelen vatandaşlar uzayan sıralardan ve içerdeki havasızlıktan yakındı.

SAATLERCE BEKLİYORLAR

Kalabalıktan klimanın yetmediği, havasızlıktan insanların bunaldığı nüfus müdürlüğüne gelen vatandaşlar, saatlerce işlem için beklemek zorunda kalıyor. Durumdan rahatsız olan vatandaşlar, "İçeride memur sayısı az . İnsanlar çoluk çocuğuyla gelmiş rezil durumda. Valinin buna bir el atması lazım . İçerisi çok dar memur sayısı zaten az, memura birşey sormaya korkuyoruz.. Küçük saçma sapan bir bina burası" diye konuştular.

İŞTE VATANDAŞIN GÖRÜŞLERİ

MEMUR SAYISI AZ

Nüfusta çalışan memur sayısının azlığından yakınan Mehmet Çetin, "4 saattir SSK için sıra bekliyorum. Kurumda çalışan memur sayısı az. Memur sayısının artması lazım. Diğer sıkıntımızsa yer sorunu. Çok sıra var burada" dedi.

BEŞ SAATTİR SIRADAYIM

Ameliyatlı çocuğuyla nüfus müdürlüğüne gelen Zeynep Topal ise "Adres değişikliği için buradayım. Ameliyatlı çocuğumla oradan oraya sürükleniyorum. Diğer nüfustan geldim beni buraya yönlendirdiler. Sabah 9'dan beri 5 saattir buradayım. Bu kadar ufak yerde insan sayısı çok fazla. Yer bulamadık merdivenlere oturduk çok sıkışık burası. Memur sayısı az burada bu sayı artırılmalı" diye konuştu.

MEMUR SAYISI AZ

Saatlerdir nüfus müdürlüğünde sıra beklediğini söyleyen İbrahim Kartal memur sayısının azlığından ve memurların ilgisizliğinden yakındı. Kartal "ikametgah adresini değiştirmek için buradayım. Burası çok kalabalık insanlar nefes nefese, memur sayısı az, memurlar ise ilgisiz vatandaşa karşı" dedi.

ALAN ÇOK DAR

İkametgah için geldiğini belirten Fevzi Kılıç ise, "İkametgah değişikliği için geldim. Çok yoğun burası. Alan çok dar geniş olmalı, bu kadar kalabalıkta insan beklemez. Her türlü hastalık olabilir. Alt katta klima var üste yok. İki saate yakındır bekliyorum daha bir sürü insan var sıra bana bu gidişle gelmez" dedi.

DÜZENSİZ VE KALABALIK

Nüfus müdürlüğünün düzensiz ve kalabalık olmasından yakınan Saadet Zincirkıran şöyle konuştu: " Burası çok düzensiz, plansız, kalabalık, küçük ve dar. Üç kişiyle bir sürü kişiye hizmet edilmeye çalışılıyor. Memur sayısı yetersiz. Adres bildirimi için buradayız. Şehitkamil için bir şube çok yetersiz kalıyor" dedi.

YOĞUNLUKTAN MEMURLARA SORU SORAMIYORUZ

Memurlara soru sormaya korktuğunu söyleyen Fayat Karaduman, "İçerde memur sayısı az . İnsanlar çoluk çocuğuyla gelmiş rezil durumda. Valinin buna bir el atması lazım . İçerisi çok dar memur sayısı zaten az, memura birşey sormaya korkuyoruz azarlıyorlar. Memur sayısı artırılmalı ayrıca kesinlikle yeni bir bina yapılmalı. Küçük saçma sapan bir bina burası. Üç saattir buradayım çalışan insanlarız bir günümüz burada geçiyor " dedi.

YETKİLİLERE ULAŞAMIYORUZ

Yetkililere ulaşamamaktan yakınan Memik Sağlam ise, " Valiyi arıyoruz internetten giriş yap, şu işlemi yap ben onla uğraşmak zorundamıyım. İçerisi rezil durumda mağduruz, yazık. Ter kokusu, insan kokusundan geçilmiyor. İçerde kadınlar var, kızlar var yer dar. Böyle devlet dairesi olmaz utanç verici. 2 milyon nüfusu olan bir şehrin nufus müdürlüğünün bu durumda olmaması lazım Vali, Kaymakam, Belediye başkanı nerede gelip baksınlar bize bir kaç saatir dışardayız, günümüz öldü" diye konuştu. HALUK ŞAHİN