Gaziantep Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla şehit yakınlarına yemek verdi. Duygulu anların yaşandığı yemekte Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in şehitliğe vurgu yapmasıyla şehit aileleri gözyaşlarına hakim olamadı.

Vali Ali Yerlikaya, Teymur Continental Hotel'de verilen yemekte şehit yakınlarıyla bir arada olmaktan büyük şeref duyduklarını belirtti. Tüm kadınların gününü kutlayan Yerlikaya, "Milletimizin temel direği sizlersiniz. Eğer kadın sapasağlam bilgi, dirayet, istikamet üzere olursa, o zaman geçmişimizden aldığımız gücü bugünden geleceğe hiçbir zaman endişe taşımadan yaşayacağımızı büyük bir içtenlikle söyleyebilirim" dedi.

İMTİHAN EDİLİYORUZ

Anadolu kadınının, tüm dünya milletlerine örnek yaşayış modeliyle çocuklarını yetiştirdiğini vurgulayan Yerlikaya, "Şehitlik ve gazilikle imtihan ediliyoruz. Bunları söylemek kolay. Peygamberlik makamından sonra en yüce makam olan şehitlik makamına hazır olarak çocuklarımızı, neslimizi yetiştiren sizlersiniz. Devletimiz, anneler ağlamasın diye gayret gösteriyor. Belki sonucunun bile böyle olabileceğini hissetmesine rağmen, buna inanmak istemeyerek, hep kalplerin incinmeden, evlatların toprağa düşmesini istemez bir şekilde süreçler başlatıldı. Ama sizler ve sizlerin yetiştirdiği bizler hiç bir zaman kucaklaştıktan, helalleştikten, barıştıktan sonra, buna söz verdikten sonra hiçbir zaman aldatan olmadık. Sözünde durmayan olmadık. Diğerleri oldu."

ŞAHİN DUYGULANDIRDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de şehitlerin kanıyla toprağın vatan, topluluğun millet olduğunu dile getirdi. Şehitlerle ilgili bir haber aldığında çok duygulandığını anlatan Şahin, "Eğer sizlerin kahramanları olmasaydı bu topraklar vatan olmazdı. Ay yıldızlı bayrağımız hür bir şekilde dalgalanmaz, ezanımız susardı. Bu kahramanların anası ve eşi olduğunuz için sizleri kutluyorum. Allah hepinizden razı olsun" diye konuştu. Kimsenin toprağa düşmesini istemediklerini vurgulayan Şahin, bu amaçla Çözüm Süreci başlatıldığını ancak bunun kötüye kullanıldığını ifade etti.

KATILIM YOĞUNDU

Konuşmaların ardından Yerlikaya ve Şahin, şehit yakınlarıyla sohbet etti. Gaziantep Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından şehit ailelerine yemek verildi. Yemeğe Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Garnizon Komutanı Murat Soysal ve şehit yakınları katıldı. İHA - AA