Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayının ilk iftarını şehit ve gazi yakınlarına verdi. Şehit ve gazi yakını aileler ile dernek üyelerinin yer aldığı iftar programı Kırkayak Antepevi’nde gerçekleşti.

İftar sonrası günün önemine dair açıklamalarda bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ramazan ayının Kuran, kaynaşma, birlik ve beraberlik ayı olduğunu söyledi. Yaklaşık son 1 yıldan bu yana şehit gelmediğini belirten Fatma Şahin, “Temennimiz sizin sayılarınızın artmamasıdır. İnşallah bu sayınız artmaz. Bizler hep beraber bu toprağa, bayrağa ve vatana sahip çıkmalıyız. Bu topraklarda özgürce, hürce yaşamalıyız” diye konuştu.

ATA: KAPIMIZ HER ZAMAN AÇIK

Gaziantep Valisi Erdal Ata, her zaman şehit ve gazi yakınlarına kapılarının açık olduğunu vurgulayarak, şehit ve gazilere milletçe çok şeyler borçlu olduklarını ifade etti.

BAYINDIR: ORGANİZASYON DEVAM ETMELİ

Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hamza Bayındır ise, bu organizasyonun son 10 yıldan buyana devam ettiğini, bundan sonra da devam etmesini istedi. Gaziler Vakfı Başkanı Mehmet Yeter de, programın insanları bir araya getirip buluşturduğunu vurgu yaparak, “İftarı düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Sizin artık iki çocuğunuz yok, 10 milyon artı iki çocuğunuz var” şeklinde konuştu. Muharip Gaziler Dernek Başkanı Cuma Erdem ise, programda Kore ve Kıbrıs’ta şehit olanların ailelerinin bulunduğunu söyledi.

KATILIM YOĞUNDU

Yaklaşık 900 kişinin katıldığı iftar programına AK Parti Milletvekili Derya Bakbak, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Tugay Komutanı Kahraman Güneş, AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve şehit ile gazi yakınları katıldı. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT