Emniyet Müdürlüğü'ne 1 Mayıs günü bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda yaralanan polis memurlarından 45 yaşındaki Mehmet Öter, tedavi gördüğü hastanede bu sabah kurtarılamayarak şehit oldu. Böylece saldırıda şehit olan polislerin sayısı 3'e yükseldi. 2 çocuk babası Öter için düzenlenen törende 5 yaşındaki kızı Esmanur'un "Babam ölmedi değil mi? Babam ölecek mi? Öldü mü?" soruları herkesi duygulandırdı. Öter'in cenazesi Elazığ'da defnedildi.

Geçen 1 Mayıs pazar günü Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne IŞİD'li İsmail Güneş tarafından bomba yüklü minibüsle saldırı düzenlendi. Saldırıda, Emniyet Müdürlüğü önündeki polis memurları İsmail Şakır ile Yusuf Erin şehit oldu, aralarında Mehmet Öter'in de bulunduğu 28 polis ile 7 vatandaş yaralandı.

KURTARILAMADI

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli olan ve patlamada ağır yaralanan polis memuru Mehmet Öter, bugün tedavi gördüğü Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Böylece bombalı terör saldırısında şehitlerin sayısı 3'e yükseldi.

ÇEVİK KUVVETTE TÖREN

Şehit polis memuru Mehmet Öter için öğle saatlerinde Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. Törene Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal, Gaziantep milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, STK temsilcileri, polisler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

ÇOCUKLARIMIZA ÇOK İYİ BAKACAĞIM

Şehit polis Mehmet Öter'in alana getirilen Türk Bayrağına sarılı tabutuna eşi Aycan ile kızları 17 yaşındaki Begüm ve 5 yaşındaki Esmanur kapanarak uzun süre gözyaşı döktü. Törende tabuta kapanarak ağlayan Aycan Öter, şehit eşinin fotoğrafını öperek, "Tekrar buluşacağız. Çocuklarımıza çok iyi bakacağım. Kocam şehit oldu. Şehidimiz var, şehit bizim. Polis, askerimiz şehit. Başkası şehit değil, onlar şehit. Leşler cehennemin dibine gitsin. İnşallah senin de dokunulmazlığını alırlar. Seni ne kadar seviyormuş Allah'ım. Yağmuru severdi, arabada giderken 'yağmur ne güzel yağıyor' derdi. Üzülmüyorum her zaman gurur duydum 18 yıldır" dedi. Acılı eşi törene katılan polisler ve yakınları teselli etti.

BABAM ÖLMEDİ DEĞİL Mİ?

Şehidin küçük kızı Esmanur ise dedesi İsmet Öter'e sarılarak, "Benim babam yaşıyor mu? Babam ölmedi değil mi?, Ölecek mi?" diye sordu. Küçük kızın soruları karşısında gözyaşlarına boğulan dedesi ve törene katılanlar, 'Baban cennete yaşayacak. Baban şehit oldu, ölmedi' sözleriyle küçük Esmanur'u teselli etti. Sağanak yağmur altında düzenlenen törenin ardından şehit polis memuru Mehmet Öter'in cenazesi memleketi Elazığ'a uğurlandı. DHA