Gaziantep’te bombalı araçla düzenlenen saldırıda yaralanan polislerden birinin daha şehit olduğu öğrenilirken, olayda şehit sayısı 2’ye yükseldi.
Edinilen bilgiye göre, Şehitkamil ilçesi İncilipınar Mahallesi’nde Büyükşehir Belediyesi, Vergi Dairesi Başkanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binalarının bulunduğu cadde üzerinde sabah saatlerinde bomba yüklü bir araç infilak ettirildi. Patlama Serdar Şakir isimli polis şehit olurken, 19’ü polis 23 kişi de yaralandı. Yaralılar çevre hastanelere kaldırılarak tedavi altına alınırken, yaralı polislerden birinin daha şehit olduğu öğrenildi.
Öte yandan, yaralılarının tedavilerinin devam ettiği, yaralı polislerden 3’ünün durumunun ağır olduğu belirtildi. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde meydana gelen patlamayla ilgili dikkat çeken bilgilere ulaşıldı. Canlı bombanın sabah saatlerinde beyaz transit arabayla emniyet müdürlüğü önünde 1 mayıs için kurulan bariyerleri devirip müdürlüğe 50 metre mesafede aracın kendi kendini patlattığıo öğrenildi. Patlamada 2 polis memurunun şehit olduğu 18 polis, 4 sivil 23 kişinin yaralandığı öğrenildi. Bir vatandaş ve polisin durumunun ağır olduğu yaralı polislerin merkezde ki hastanelere kaldırıldığı belirtildi.

VALİ VE EMNİYET MÜDÜRÜ OLAY YERİNDE İNCELEMEDE BULUNDU

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ve Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, 1 polisin şehit olduğu, 9’u polis 13 kişinin yaralandığı patlamanın ardından olayın yaşandığı bölgeye gelerek inceleme yaptı.

1 polisin şehit olduğu, 18’u polis 22 kişinin yaralandığı patlamanın ardından Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ile Gaziantep Emniyet Müdürü Erhan Gülveren olayın yaşandığı emniyet müdürlüğü binası önüne geldi. Buradaki aracı inceleyen Vali Yerlikaya ile Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, olayla ilgili polis müdür ve amirlerinden bilgi aldı.

SAHTE 112 AMBULANSI UYARISI

Patlamanın ardından bölgeye sevk edilen ekiplere polis telsizlerinden sahte 112 ambulansı ile Emniyet Müdürlüğü önüne gelineceği istihbaratı alınarak ekiplerin bu konuda duyarlı olması istendi.

BEYAZ ARAÇ ARANIYOR

Polis, patlamanın ardından olay yerinden kaçan ve çıkan çatışmada camlarının kırıldığı belirtilen beyaz renkli bir aracı da her yerde aramaya başladı. Polis telsizlerinden geçilen anonslarda sık sık plakası belirlenemeyen beyaz renkli hafif ticari araca duyarlı olunması ve yakalanması konusunda uyarılarda bulunuldu.

1 MAYIS KUTLAMALARI İPTAL EDİLDİ

Patlamanın ardından kentte bugün yapılacak olan 1 Mayıs kutlamaları da iptal edildi. Sendikalar, STK'lar ve siyasi partiler patlamanın ardından tüm üyeleri SMS mesajı ile uyararak kutlamaların terör saldırısından dolayı iptal edildiğini duyurdu.

SALDIRI İSTİHBARATI VARDI İDDİASI

Öte yandan sık sık başta IŞİD ve PKK olmak üzere terör örgütlerine yönelik operasyonlar düzenleyen Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nün böyle bir saldırı istihbaratı bulunduğu bildirildi. Saldırı istihbaratı nedeniyle dün gece saat 21.30'da Gaziantep Emniyet Müdürü başkanlığında, Emniyet Müdür Yardımcıları, şube müdürleri, ilçe emniyet müdürleri ve birim amirleri ile toplantı yaptığı öğrenildi. Toplantıda saldırı olabileceği ve bunun 1 Mayıs gününe denk getirileceği değerlendirilerek tüm birimlerin uyarıldığı öne sürüldü.

Öte yandan geçmiş dönemlerde eylem, miting ve benzeri toplu gösterilerde görev alacak olan çevik kuvvet polisleri, Emniyet Müdürlüğü önünde toplanıp, buradan otobüsle görev yapacakları yerlere gidiyorlardı. Ancak, alınan istihbarat üzerine polislere bugün 1 Mayıs nedeniyle etkinlik yapılacak bölgelere direk gitmelerinin istendiği de öne sürüldü.