(İHA) - İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısında şehit düşen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz için Gaziantep Adliyesi'nde tören düzenlendi.
Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Bayır, törende yaptığı konuşmada saldırıyı kınadığını belirtti. Adalet camiasının her mensubunun bu büyük acıyı yürekten hissettiğini ve şehidine ağladığını söyleyen Bayır, “Cumhuriyet Savcımızın şehit düştüğü haberi yüreklerimize bir kor gibi düşmüştür. Adalet camiasının her mensubu bu büyük acıyı yürekten hissetmekte ve şehidine ağlamaktadır. Bu menfur saldırı, şehit Cumhuriyet Savcımızın şahsında Türkiye'de hukukun üstünlüğüne ve demokrasi inancına yapılan bir saldırıdır. Bu menfur saldırının arkasındaki zihniyet amacına asla kavuşamayacak milli birlik ve beraberliğimize zarar veremeyecektir" dedi.
Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Bayır, Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şerefle taşıyarak geride kalanlara emanet ettiği adalet meşalesini aynı kararlılıkla taşıyacaklarını, bu saldırıların yargı mensuplarını çıktıkları yolda yürümekten alıkoymayacağını ve onları yıldıramayacağını kaydetti.