Şahinbey Meclisi Mehmet Tahmazoğlu başkanlığında yapıldı. Terör saldırısında şehit olan polisler için dualar okunduğu mecliste, CHP'li üyeler siyah kurdele ile salona geldi.

Meclis gündem öncesinde Tahmazoğlu, geçen ay yapılan hizmetleri slayt gösterisi eşliğinde anlattı. Gündemde 16 madde ilgili komisyonlara havale edildi. Gündem dışı olarak 17. madde ele alındı. Maddede Adana Aladağ Belediyesi'ne iki adet kamyon hibe edilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Başkan Tahmazoğlu, "Aladağ belediyesi geniş bir alanda kurulmuş bir belediye. Maddi imkanları olmadığı için bu iki aracımızı bakım ve onarımını yapıp, hibe edeceğiz. Bu belediye kanununda var" dedi.

MHP'DEN KINAMA

MHP Meclis Üyesi Abdullah Şaşuşağı terörü kınayan bir konuşma yaptı, Şaşuşağı, "Olayı kınıyorum. Terörün oluşumunda parmağı dahi olanı lanetliyorum" dedi.

ŞENCAN TEPKİ GÖSTERDİ

CHP Meclis Üyesi Hasan Şencan ise, "Bir il başkanı düşününki eli kanlı İŞID örgütüne 3-5 serseri diyorsa birileri bunların serseri değil tetörers olduğunu öğretir. Bir hükümet düşünün ülkeme bombalar yağarken, onlar taksimde güvenlik önlemi alıyor. Füzelerin patladığı Kilis'e vatandaş derdini anlatmaya valiliğe gidiyor, TOMA'lar karşılıyor. Mağdur vatandaşa terörist muammelesi yapılıyor. Ey yetkililer, güvenlik önlemlerini vatandaşlara değil, teröristlerle karşı almalısınız" dedi.

TAHMAZOĞLU: TEDBİR ALINDI

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da, "Eğer emniyet bir eylem öncesi görev dağılımı için bütün polislerini emniyet müdürlüğü bahçesinde toplasaydı bugün felaket olurdu. Her sene periyodik olarak emniyetin bahçesinde yapılan toplantı yerdini stada kaydırması bir tedbirdir. Belediye meclislerinde siyasi tartışma olmaz. Her partimizin milletvekilleri var. Onları söyleyin mecliste tartışsınlar biz burada kınarız" dedi. HABER MERKEZİ