HDP Gaziantep Milletvekili Adayı işadamı Osman Demirci, şehrimizde birç ok olumsuzlukların yaşandığını ama bunların içerisinde kent güvenliğinin tehlikede olduğuna dikkat çekerek " Gaziantep yaşanabilir bir şehir değil. En azından IŞİD olayından sonra daha çok yaşanamayacak bir kent haline geldi. Gaziantep'te binlerce IŞİD militanı var. Özellikle bizim seçmen gruplarını aileleri tehdit ediyorlar. İstihbarı örgütleri, binaları, ofisleri var. Bunu söyleyen Türkiye istihbaratı"ded.

Demirci bu arada belediyelere de eleştiri getirdi ve son yıllarda belediyelerin belediyecilik değil, müteahhitlik yapar hale geldiklerini belirterek, "Belediyecilik alt yapı üst yapı hizmeti vermektir. Ama bizim belediyeler imar takipçiliğinden, kendi seçmen gruplarına müteahhitlik işi açmaktan, ihale açmaktan başka bir iş yapmıyorlar. Belediyeler artık müteahhitlik işi, emlak işi yapıyor. Belediyecilik bitti" diye konuştu.

HALK BUNLARIN BİLİNCİNDE

Osman Demirci, Ak Parti'nin istikrar anlayışını eleştirdi. Demirci, "13 yıldır biz istikrardan şunu anladık. Biz istikrardan ekonomi, reformlar, yeni Anayasayı anlıyorduk. Oysa iktidarın istikrar anlayışı farklıymış. Yolsuzluk, rant istikrarı devam edecek. Devlet kendi babalarının malıymış gibi bir yönetim şekli oluşacak. Halk artık bunların bilincinde. Halk, yolsuzluk, hırsızlık anayasayı çiğnemenin farkında. Halk bir daha ülkemizde bu yapıya, bu siyasi iktidara tek başına iktidar şansı vermeyecektir. Çünkü halk herşeyi görüyor. Bu ülkede kendi yolsuzluklarını örtmek için maalesef çocuklarımızın kanı üzerinden siyaset geliştiren siyasi yapı ve bunun farkında olan bir halk var" dedi.

İŞÇİ DEĞİL, MODERN KÖLE

Gaziantep'te ekonominin iyiye gitmediğini, işsizliğin yüzde 20'lerin çok daha üzerinde olduğunu dile getiren Demirci, "900 TL ücret alan işçiye işçi denmez. İşçi dememek lazım köle olmaktan ne farkı var? Modern köle. Dünyada en az ücret alan bizim işçilerimiz. Araştırın bakın. İşadamları konuşmaya korkuyorlar, konuşamıyorlar. İktidardan nemalanan firmaların dışındakilerin yüzde 99'u kötü durumda" dedi.

STK VE ODALAR YOK HÜKMÜNDE

Gaziantep'te sivil toplum kuruluşları ve odaların yok hükmünde olduğunu, iktidara karşı muhalefet eden herkesin gayri resmi bir yapı gibi gösterildiğini iddia eden Demirci, "Ak partili olmayan hangi düşünce olursa olsun onlar için sanki hain. Bu ülkenin demokratları, bu ükenin sevdalıları onlar için gayri resmi bir yapı olarak gösteriliyor" dedi.

FATMA ŞAHİN, EMİR KULU GİBİ

Belediye başkanlarının talimatla iş yaptığını, bir memur gibi çalıştıklarını öne süren Demirci, "Talimatla iş yapan bir belediye başkanı olmaz. Belediye başkanları bir şehirde en büyük mülki amirdir. Halkın oylarıyla geldikleri için Validen daha öndedirler. Ama siz bir emir kulu gibi çalışırsanız hizmet de edemezsiniz. Kadın belediye başkanımız olsun diye Fatma Şahin'in adaylığına sıcak baktığımı o dönemlerde dile getirmiştim. Fakat bir emir kulu gibi işler yapması maalesef toplum nezdinde kendini bitirdi, Biz bunları biliyoruz" dedi.

GÜZELBEY DİK DURUYORDU

Asım Güzelbey'in Fatma Şahin'e göre biraz daha dik durduğunu, Celal Doğan'ın ise, kimseden emir alarak iş yapacak bir yapısının olmadığını belirten Demirci, "Celal Doğan, hiçbir iktidara bağımlı değildi. Daha çok toplum adına vizyonu olan, Gaziantep'in lehine işler yapan bir belediye başkanıydı" dedi.

YANDAŞLARA İŞ

'Bunlar belediyecilik yapmıyorlar, müteahhitlik yapıyorlar, belediyecilik bitti' diyen Osman Demirci, "Belediyeler müteahhitlik işleri yapıyorlar. Emlaktan sorumlular. Eskiden de vardı ama bu dönem çok arttı. Belediyecilik alt yapı üst yapı hizmeti vermektir. Ama bizim belediyeler imar takipçiliğinden, kendi seçmen gruplarına müteahhitlik işi açmaktan, ihale açmaktan başka bir iş yapmaya zaman bulamıyorlar. Belediyeler artık müteahhitlik işi, emlak işi yapıyor. Belediyecilik bitti" dedi" dedi.

AK PARTİLİ OLACAKSINIZ

Ak Partili belediyelerin kendi yandaşlarının dışındakilere hizmet verme konusunda sıkıntı olduğunu, iş yapılacaksa partili olmanın ön plana alındığını dile getiren Demirci, "Sizi yakından biliyorlar, hangi siyasi görüşten olduğunuzu biliyorlar. Benim bir yol problemim var ben gidemiyorum bile. Kim olursa olsun siz o partiden değilseniz size hizmet sıfır. Ak partili değilseniz size hizmet yok. Halkın belediyesi değil Ak partinin belediyesi gibi. Mahallelere gittiğimizde herşeyi yaşıyoruz. Tepkileri alıyoruz, her yere gidiyoruz" diye konuştu.

GAZİANTEP, IŞİD'İN İSTASYON MEYDANI

Gaziantep'in güvenli bir şehir olmadığını, yaşanabilir bir şehir olmadığını, IŞİD'in Gaziantep'te cirit attığını, hücre evleri olduğunu, değişik mahallelerde toplantılar yaptıklarını iddia eden Demirci şöyle konuştu:"Gaziantep için en büyük tehdit IŞİD. Yaşadığımız her yerde IŞİD var. Finans, istihbarat, eleman tedarik etme Gaziantep üzerinden yapılıyor. Yani IŞİD'in istasyon meydanı burası. Gaziantep'te yaşayıp da IŞİD'ı görmemek mümkün değil. Ak Parti seçmeninin dışındakilerin hepsi IŞİD için bir tehdittir. Özellikle IŞİD, iktidar yanlılarının dışında bütün seçmen grupları için bir tehdittir."

BİNLERCE IŞİD MİLİTANI VAR

En azından IŞİD olayından sonra daha çok yaşanamayacak bir kent haline geldi. IŞİD gibi bir zihniyet korunuyorsa bu halk için kötü. Gaziantep'te binlerce IŞİD militanı var. Bizim seçmen grularını ve ailelerini tehdit ediyorlar. En büyük tehdidi bugün Gaziantep'te IŞİD yapıyor. Seçmenlerimizin çoğu ışid tehdidi altında. Evleri var, İstihbarı örgütleri, binaları, ofisleri var. Bunu söyleyen Türkiye istihbaratı" dedi.

HEDEF YÜZDE 20

Hedeflerinin Gaziantep'te yüzde 13 olan oy oranını yüzde 20'lere çıkarmak olduğunu söyleyen Demirci, Türkiye genelinde hedeflerinin de yüzde 20'lerin üstüne çıkmak olduğunu sözlerine ekledi. Meral KINACILAR