MHP Gaziantep Milletvekili aday adayı Doç. Dr. Servet Demir, Gaziantep'in alt ve üst yapısının 600 bin nüfusa göre dizayn edildiğini oysa şehirde 2.5 milyon nüfus yaşadığını söyledi.

MHP Gaziantep Milletvekili aday adayı Doç. Dr. Servet Demir, düzenlediği basın toplantısında basın mensuplarıyla biraraya geldi.'Kendi mahallemden başlamak üzere şehrimin, ülkemin problemlerini çözmek için bu yola çıktım' diyen Demir, "Yaşadığım mahallemin, ülkemin problemleri var. Geleceğe dair endişelerim var. Ekip çalışmasına önem veren biriyim. Ben değil biz olup çalışmamız lazım. Şehrimin ve ülkemin geleceğinden endişe duyduğum için siyasete girme ihtiyacı hissettim" dedi.

Gaziantep'in alt ve üst yapının yanısıra eğitim, kültür ve ekonomik alanda bir çok sorunları olduğunu belirten Demir, "Eğitimde yarın başlayalım sözünün arkasında siyaseten durulmadığı için sorunlar devam ediyor. Şehir yap-boz tahtasına döndü. Trafikten tutun, her alanda sök-yap uygulamalarını görmek mümkün. Gaziantep'in altyapısı 600 milyon nüfusa göre dizayn edilmiş. Ancak biz 2.5 nüfus aynı yere tıkanıp kalmışız. Avrupa'da şehirler 2 milyon nüfusa göre dizayn edilmiş, ancak nüfusuna baktığımızda 600-800 bin. Trafik, kirlilik, konut, kira ve kültürel problemlerimiz var. Göçle gelen nüfusun kentle adaptasyon sorunu var. Kentin üst akılla yönetilmesi, bir kişinin iki dudağı arasında yönetilmemesi gerekiyor. Ben bildiğimi yaparım denirse şehirde bu kadar problem yaşanır. Alt yapı önemli. Bu şehir daha iyi bir yaşamı hakediyor. Bu şehir kültürel ve ekonomik yönden daha iyi bir yaşamı hakediyor. Ev kiraları çok yüksek. Öğretmenler Urfa, Adıyaman'a tayinim çıksın, doğu görevimi buralarda tamamlayayım diyor. Gaziantep asgari ücret modeli ile Çin modeline doğru gidiyor"diye konuştu. Demir, Türk İslam sentezine önem veren, hizmet eden tek siyasi partinin MHP olduğunu belirterek, "MHP bir dava partisidir" dedi.Demir, adaylıkta şansını yüksek gördüğünü de sözlerine ekledi. Meral KINACILAR