MHP İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, düzenlediği basın toplantısında ülke ve kent gündemini değerlendirdi. Taşdoğan, Gaziantep'te emniyet zaafiyeti olduğunu, şehrin adeta yol geçen hanına döndüğünü belirterek, halkın oldukça tedirgin olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e hitap konusunun da şehrimizin sorunlarından biri olduğunu belirten Taşdoğan, "Sayın Başkana henüz nasıl hitap edileceğine yardımcıları bile karar verememiş. Sanırım bu da şehrimizin sorunlarından biri" dedi.

ŞAHİN NİYE ANKARA'YA GİDİYOR?

Şahinbey ilçe başkanı Cahit Çıkmaz, Şehitkamil ilçe başkanı Aziz Yücel ve yöneticilerin de katıldığı basın toplantısında konuşan Taşdoğan, Fatma Şahin'in şehrin sorunları için sık sık Ankara'ya gitmesini de eleştirdi. Taşdoğan, "Başkan kabine üyesi bakanlardan çeşitli vaadler alıp dönmesi son derece şaşırtıcıdır. Şehrin sorunları bakanlar kurulunda değil, şehrin belediye meclisinde ve ilgili teknik ve sivil toplum kuruluşları ile çözülmeye çalışması daha doğrudur. Örneğin içme suyu ile ilgili teknik işler GASKİ gibi bir kurum varken, DSİ'den sorumlu bakanla ve bürokratları ile görüşülmesi Gaziantepliler tarafından hayretle izlenmektedir" dedi.

SENİN ÜLKEN, BENİM ÜLKEM

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki bazı illerde okullara yapılan saldırıları ele alan MHP İl Başkanı Ali Muhittin Taşdoğan, "Türkiye'nin birçok ilinde okullara PKKtarafından saldırılar yapılıyor. PKK her bulduğu fırsatta Türkiye Cumhuriyeti değerlerine ve mallarına zarar veriyor. Askerlerimizi taşlayıp, anaokulu, ilkokulu, ortaokulu yakıp yıkıyorlar. Hatta milletvekili sıfatı olanlar terörist gibi askere taş atıyorlar 'senin ülken, benim ülkem' diye konuşuyorlar" dedi.

ÜLKEMİZ ADINA TEHDİT

IŞİD'in neden olduğu sınır hareketliliğine değinen Taşdoğan, kaçak girişlerin önüne geçilmesi gerektiğini belirterek, kaçak giriş yapanların Türkiye için tehdit oluşturduğunu söyledi. Taşdoğan, "Kobani'ye yürüyen IŞİD'in önünden kaçan Suriyelilere 19 Eylül'de sınırın açılmasının ardından sığınmacı akını başladı. Şu günlerdeŞanlıurfa sınırımızda hareketli saatler yaşanıyor. Sınıra yığılan sığınmacılar sınıra getirilen okul servisleri ileMürşitpınar Sınır Kapısı'nda kurulan mobil geçiş bölgesine götürülüyor. Tabi mobil geçiş bölgesine götürülene kadarki süreçte ne kadar sığınmacının giriş yaptığını bilemiyoruz. Geçiş bölgesinden gelen resmi rakam 80 bin fakat geçiş bölgesine gelmeden ayrılanları da göz önüne alırsak bu rakamın 130 binlere dayandığı söyleniyor. Kaçak geçişleri de göz önüne aldığımızda bu ülkemiz adına tehdittir" diye konuştu.

GAZİANTEP HALKI TEDİRGİN

Gazi şehrimizin de bu olaylardan en çok etkilenen illerden biri olduğunu belirten Taşdoğan, "Geçtiğimiz günlerde Gaziantep'te Beybahçe Mahallesinde gece geç saatlerde toplanan yüzü maskeli gruplar çöp konteynırlarını devirip, okul camlarını kırarak polise ise havai fişek ile taşlarla saldırdı. Hemen akabinde Mezarlık kavşağındaki tren rayları üzerinde 2 el bombası ve 41 kalaşnikof mermisi bulundu. Daha sonra üst düzey bir emniyet yetkilisi Gaziantep'te bulunan bazı militanların IŞİD ile takas yapılması için MİT'e teslim edildiğini öne sürdü. Bunun üzerine Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'nde bulunan ve savaşmaya giderken yakalanan 40 kadar IŞİD militanı, MİT görevlilerine teslim edildiğini, aynı yetkili bunun dışında bir çok IŞİD militanının da takas için MİT tarafından teslim alındığını ileri sürdü. Gaziantep'te bir Emniyet zaafiyeti vardır. Bu olaylar çok rahatça gerçekleştiriliyor. Gaziantep adeta yol geçen hanı misali girip çıkanın haddi hesabı yoktur. Gaziantep halkı oldukça tedirgindir. Bu tür olaylar için önlem alınması için Allah korusun bir Karşıyaka vakası daha mı yaşamamız gerekiyor? Henüz Karşıyaka faillerine bile ulaşamayan hükümet bu tür olayların üzerini örtmeyi artık adet haline getirmiştir. Bu olaylara bir ön önce çözümler bulunarak vatandaşlarımız rahatlatılmalıdır" diye konuştu.

NE ZAMAN GİDECEKLER?

'Gelen Suriyeli misafirlerimize Gaziantep misafirperverliğini gösterelim. Taşkınlık ve şiddet asla göstermeyelim' diyen Taşdoğan, "Özellikle Ak Parti'ye oy verenler hükümet yetkililerine, bakan, milletvekili ve belediye başkanlarına gördüğünüz her yerde ne zaman gidecekler? Gidişleri için bir planınız var mı diye sorunuz. Cevapları yoksa veya sizi yine kadırmaya yönelikse MHP'ye oy vererek, Ak Parti'yi tarihin karanlık sayfalarına gönderin" dedi.

BU DA ŞEHRİMİZİN SORUNLARINDAN BİRİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e başarılar dileyen Taşdoğan, Başkana hitap konusunun da şehrimizin sorunlarından biri olduğunu söyledi. Taşdoğan, "Ana muhalefet partisi olarak doğru ve yapıcı muhalefet yapma çabasındayız. Sayın Başkana henüz nasıl hitap edileceğine yardımcıları bile karar verememiş. Geçenlerde bir konuşmada yardımcısı Sayın Bakan Başkan diye bahsetti. Sanırım bu da şehrimizin sorunlarından biri. Sayın Başkan Hanımın şehrin sorunları için sık sık Ankara'ya gidip kabine üyesi bakanlardan çeşitli vaadler alıp dönmesi son derece şaşırtıcıdır. Şehrin sorunları bakanlar kurulunda değil, şehrin belediye meclisinde ve ilgili teknik ve sivil toplum kuruluşları ile çözülmeye çalışması daha doğrudur. Örneğin içme suyu ile ilgili teknik işler GASKİ gibi bir kurum varken, DSİ'den sorumlu bakanla ve bürokratları ile görüşülmesi Gaziantepliler tarafından hayretle izlenmektedir" diye konuştu.

BÜYÜK İŞ YAPIYORUZ FİKRİNDEN KURTULMALIYIZ

Gaziantep'te trafik, gürültü ve havadaki kükürt oranınnı çekilmez hale geldiğini ifade eden Taşdoğan şunları söyledi:"İşten eve evden işe yol çile olmuştur. Hele okul servislerininde bu ay trafiğe çıkmasıyla büsbütün kaosa dönüşmüştür. Kısmi fayda sağlayan dinamik kavşakları olumlu bulmakla beraber çok acil kalıcı ve etkin projeler yapılmalıdır. Sadece U dönüşlerini bir güzergahta yasaklayarak büyük iş yapıyoruz fikrinden kurtulmalıyız. Dedeman Otelin önündeki fiziği bırakın her kurala aykırı akıllara ziyan kavşaktan kurtulduk derken bugün bir yenisi Doğa Koleji'nin oraya inşa ediliyor. İnşaat halindeyken vazgeçilmesi şehrimizin yararına olacaktır."

BU SENEDE GAZİANTEP SONLARDA

Eğitim-öğretim döneminin sıkıntılı başladığını dile getiren Taşdoğan, "Okullar açıldı. Bazı okullar açılamadı. Bazı okulların öğretmenleri daha bu hafta atandı. Bazılarının öğretmeni yok. Gaziantep'te oturan çocuk Nurdağı'nda hatta başka şehirde bir liseye kayıtlı çıktı. Gaziantep geçen sene üniversite sınavında ve akademik başarıda sonlarda. Bu arada eski milli eğitim bakanı Gaziantep Milletvekili. Milli Eğitim Müdürü yeni atandı kadrolarda yeni. Müdürler sendikalarına göre görevden alındı. Eski müdürler tecrübeli veya sınavlarla gelmişlerdi. Çoğu mahkeye verdi. Dershaneler kaosta, veliler çıldırmış. 3 ayda özel okullar kuruluyor. TEOG sınavını anlayan el kaldırsın desen Gaziantep'te 100 kişi çıkmaz. Anlaşılan bu senede Gaziantep LYS'de sonlarda. Meral KINACILAR