Haziran ayının birinci veya ikinci haftası yapılması beklenen Gaziantep Üniversitesi Rektörlük seçimlerinde adaylığını açıklayan Prof. Dr. Mehmet Tarakçıoğlu, seviyeli bir adaylık süreci yaşadıklarını belirterek, diğer adaylara başarılar diledi. Gazetemize projelerini anlatan Tarakçıoğlu, "Sanayininin problemleri sahada çözülecek. Şehir ve üniversite birlikte çalışacak" dedi.

ÜNİVERSİTENİN MALİ KAYNAKLARI KONUSUNDA UZMANIM

'Üniversitenin mali kaynaklarını en iyi bilen kişiyim' diyen Tarakçıoğlu, "Yıllardır satın alma komisyon başkanlığı, bilimsel araştırma projeleri koordinatörlüğü ve hastane yöneticiliği yaptım. Dolayısıyla üniversitenin mali kaynaklar konusunda uzman kişilerinden biriyim. Özellikle marka şehir olan Gaziantep'e, yine marka olan üniversitemizle gerçek anlamda birlikte iş yapmayı arzu ediyorum" diye konuştu.

Mühendislik fakültesi ile ilgili projeleri olduğunu anlatan Tarakçıoğlu, "Sanayicinin problemleri üniversitenin içerisinde değil, sanayide sanayiciyle ortaklık kurularak, sahada birlikte çözülecektir. Şehir ve üniversite birlikte çalışacak" dedi.

Yenilenebilir enerji olan güneş enerjisi ile ilgili bir ilke de imza atılacağını dile getiren Tarakçıoğlu, "Üniversitemiz, Nizip Kampüsü'nde güneş enerjisi sistemleri kurarak özel sektöre de öncülük yapacaktır. Bu da ilk olacaktır" dedi.

MÜJDE VERDİ

Tarakçıoğlu, bir de müjde verdi. Tarakçıoğlu, "Hastanemizle ilgili mevcut yetişkin Kemik İliği Nakil Ünitesine ek olarak Pediatrik Çocuk Hematolojisi Kemik İliği Ünitesi de yakında açılacak. Dolayısıyla hastalarımızın çevre illere gitmesi engellenmiş olacaktır" dedi.

LİYAKAT VE ADALET VURGUSU

Tarakçıoğlu, ortak akılla, sonuç odaklı çalışmanın önemine de vurgu yaparak sözlerini şöyle tamamladı:"İdari görevlerim sırasında çalışma arkadaşlarımın her birisi ile paylaşımcı, katılımcı ve özgür düşüncelerin rahatlıkla ifade edilebildiği ortamlar oluşturarak ortak aklın hakim olduğu ve sonuç odaklı çalışmak her zaman önceliğim olmuştur. Evrensel değerleri ilke edinen, kurumsallaşmış ve gelenekleri olan, bilgi ve teknoloji üreten, problem çözen, bulunduğu kentle gerçekten samimi bağları olan, paydaşları ile nitelikli birlikteliği olan, öğrencileri, idari personeli ve akademik personelinin aidiyet duygusu ile bağlı olmaktan gurur duyduğu, herkesin kendisini özgürce ifade edebildiği bir üniversite hedefliyorum. Düsturum liyakat ve adalet." Meral KINACILAR