AK Parti'nin Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatma Şahin, caddelere afiş ve bayrak asmama kararının vatandaşı mutlu ettiğini söyledi. Gaziantep'ten İstanbul'a giden Şahin, "Şehir kararını vermiş, gelecek projelerle de şehrin nereye gideceği konusunda da çok güzel bir atmosfer var. Kendi içimizde de güzel bir yarış içerisindeyiz" dedi.

GÜZEL BİR ATMOSFER VAR

Şahin, Gaziantep'te güzel bir atmosfer olduğunun da altını çizerek, "Geleceğin Gaziantep'inde nasıl projelerimiz olacak, hangi konuda öne çıkacağız. Bütün sivil toplum kuruluşlarına nasıl bir Gaziantep hayal ediyorsunuz, bunu göstereceğiz. Beyannamemizde 'insan dostu çevre dostu olacağız' diyoruz. Olacağız. Bu bayrak yarışıyla olmaz. İnsan ve çevre dostu olacaksak, ağzımızdan çıkan sözün gereğini yapabilmemiz içinde bu tür başlangıçların toplumdaki karşılığının yüksek olduğunu gördük. Şehir kararını vermiş, gelecek projelerle de şehrin nereye gideceği konusunda da çok güzel bir atmosfer var. Kendi içimizde de güzel bir yarış içerisindeyiz"

ORTAK KARAR ALINDI

Atatürk Havalimanı VİP Salonu'nda Gaziantep'te yerel seçimlere girecek siyasi partilerin aldığı ortak kararla ilgili şunları söyledi: " Biz yaklaşık 10 gün önce valimizin başkanlığında bir toplantı yaptık. Büyükşehir belediye başkan adayları ve tüm partilerin il başkan adayları katıldılar. Şehirdeki bayrak yarışının halkın şikayet noktasına getirdiğini, görüntü kirliliği ve milli servete neden olduğu yönünde şikayetleri görünce iktidar partisi olarak biz teklif ettik. Halkımız bayrak yarışı beklemiyor. Bu şehir karar verme noktasında olgun bir şehir. 'Gelin planda projede, hizmette yarışacak şekilde birbirimizle barış içinde hayırda yarışalım. Gelin bu kararı hep birlikte alalım' dedik. Karşı taraf da buna sıcak yaklaştı. Onun üzerine hepimiz altına imzalarımızı attık. Emniyet müdürümüz de seçim koordinasyon merkezi dışındaki bayrakları topladı. Bundan da vatandaşımız çok mutlu oldu "

DHA