MHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, Şehir Hastanesi için milyar lira masraf yapılarak büyük bir temel atma töreni yapıldığını hatırlatarak, "Bu arsa TRT'nindi. Milletin malı sağlık bakanlığına nasıl devredilir? Ne karşılığında verildi? Bunun üzerinde çok spekülasyon yapıldı ama neticede bir Şehir hastanesi temeli atıldı. Şehir hastanesinin sonra çeşitli nedenlerden dolayı yerini değiştirdiler. B kadar sorumsuzluğun hesabını kim verecek, Gaziantep bu kadar sahipsiz mi ? dedi.

Taşdoğan bu arada MİT'in Gaziantep ile ilgili canlı bomba uyarısını eleştirerek "Meteoroloji müdürlüğü mü, MİT müdürlüğü mü, anlayamadım? Vatandaş AVM'lere gitmekten, toplu yerlere gitmekten korkmaktadır. Vatandaşı sükunete davet ediyorum. Zira terörün istediği korkmamızdır" dedi. Güvenlikle ilgili gerekli önlemlerin alındığına dair haberlerin doğru çıkmasını ümit ettiğini belirten Taşdoğan, "Emniyet müdürlüğünde 17-25 Aralık'tan beri yapılan atamalardan sonra yeterli tecrübede polislerin iş başında olup olmadığı konusunda ciddi endişeler taşıyorum" diye konuştu.

ARSALAR ÇOK DEĞER KAYBETTİ

Muhittin Taşdoğan, Şehir Hastanesi için milyar lira masraf yapılarak büyük bir temel atma töreni yapıldığını hatırlatarak, "Bu arsa TRT'nindi. Milletin malı sağlık bakanlığına nasıl devredilir? Ne karşılığında verildi? Bunun üzerinde çok spekülasyon yapıldı ama neticede bir Şehir hastanesi temeli atıldı. Şehir hastanesinin sonra çeşitli nedenlerden dolayı yerini değiştirdiler. Peki yerini değiştireceklerdi temel atma masrafını niye yaptılar? Sonra neden vazgeçtiler? Eskiden TRT'nin olan, sağlık bakanlığına devredilen bu hastanenin yeri şimdi ne olacak? Bu arsanın etrafında insanlar eczane, dükkan açmak için arsa aldılar. Bu arsalar çok değer kaybetti. Vatandaşın bu zararı ne olacak? Her açıdan Ak Parti iktidarı imar hükümeti ve rant hükümeti olduğu için yine vatandaşın malı zarar gördü" dedi.

DEVLET HASTANELERİNE GİDEN KALMADI

Sağlıkta dönüşümün duvara tosladığını iddia eden Taşdoğan, 13 yıldır AKP iktidarında Gaziantep'e yapılan tek sağlık yatırımın Çocuk Hastanesi olduğunu söyledi. Taşdoğan, "O da çocuk hastanemiz yıkılarak yenisi yapıldı. Yani yeni bir sağlık hizmeti yapılmadı. Gaziantep'te sağlık hizmeti bölgenin en kötü sağlık hizmetidir. Çünkü Gaziantep'te devlet hastanelerinden 400 bine varan sayısıyla Suriyeli misafirler istifa ediyor. Dolayısıyla kendi vatandaşımız özel hastaneye gidiyor. Bugün Bağ-kurlusu, SSK'lısı, sosyal güvencesi olan hiç kimse devlet hastanesine gitmiyor. Çünkü çok izdiham var, pislik arttı, hizmetin kalitesi düştü. Suriyeliler özel hastanelerin sadece acil ve yoğun bakımlarını kullanabiliyorlar" dedi.

BAKAN BAŞKAN BAKMADI

Şehir Hastanesi hayata geçer mi? diye sorduğumuz Taşdoğan, "Kahramanmaraş Şehir hastanesi hayatta. Gaziantep Ak Parti'ye yüzde 60 oy verirken, acaba Kahramanmaraş daha mı çok oy verdi? Neden Maraş'a bu kadar sağlık hizmeti yapılırken Gaziantep'e yapılmadı? Maraş'a hem devlet, hem Şehir hastanesi yaptılar. Maraş'ın ilçelerine de hastane yaptılar. Sayın Bakan Başkan sadece aile ve sosyal politikalara bakmış, sağlık politikalarına bakmamış. Diğer vekiller de ilgilenmemiş. Bazıları seçimden önce 13 yıldır başkası iktidarmış gibi, köye su geldi diye gazetelere boy boy resimler verdiler" dedi.

BAKLAVA VE KEBAP YEMEYE GELDİLER

'Metrekaresine en çok bakan düşen şehiriz' diyen Taşdoğan, "Bakan da yetmedi, meclis başkanı geldi, bürokratlar, bakan yardımcıları geldi. Sürekli Gaziantep'e kebap ve baklava yemeye ve bizim için geldiler. MHP'nin yükselişi nedeniyle geldiler. Espri yapmıyorum, oturuyorlar yarın Antep'te bir kebap yiyelim diyorlar ve geliyorlardı" dedi.

VALİ ERDAL ATA'YI MİNNETLE ANIYORUZ

Ak Parti'nin her alanı kötü yönettiğini, milli eğitimi içinden çıkılmaz bir duruma soktuklarını iddia eden Taşdoğan şunları dile getirdi:"Bütün müdürleri görevden aldılar, yerine iki üç ay önce atanmış adamlar verildi. Kendilerine yakın adamlar görevlendirildi. Okulların büyük çoğunluğu hayırseverler tarafından yapılıyor. Bu arada eğitime yaptığı katkılardan dolayı Vali Erdal Ata'yı minnetle anıyoruz" dedi.

YETERLİ TECRÜBEDE POLİS KALDI MI?

'Gaziantep'te güvenlik sorunu var diye söylemekten dilimde tüy bitti' diyen Taşdoğan şunları dile getirdi:"MİT açıklama yapıyor. Diyor ki Gaziantep'te canlı bomba var, Gaziantepliler uyarıldı. Meteoroloji müdürlüğü mü, MİT müdürlüğü mü, anlayamadım? Hava durumu gibi uyarıldılar. Ne yapacak vatandaş? Vatandaş AVM'lere gitmekten, toplu yerlere gitmekten korkmaktadır. Vatandaşı sükunete davet ediyorum. Zira terörün istediği korkmamızdır. Gerekli önlemlerin alındığına dair haberlerin doğru çıkmasını ümit ediyorum ancak Emniyet müdürlüğünde 17-25 Aralık'tan beri yapılan atamalardan sonra yeterli tecrübede polislerin iş başında olup olmadığı konusunda ciddi endişeler taşıyorum."

OSKA'NIN ÖNÜNDEKİ YOL 25 METRE KAYIYOR

Trafik sorununun devam ettiğini, özellikle Karataş'a sabah ve akşam saatlerinde girip çıkmanın işkence haline geldiğini söyleyen Taşdoğan, "Paralel yol olarak verilen güzergah çok karışık. Uzun şeridi ve bölgeyi iyi bilmeyen bir insan için daha da karmaşa bir hal var. Yeterli tabelalar yok. Madem bu köprü yapılacaktı oraya raylar döşenirken neden düşünülmedi? Sonra Karataş'a giriş yolu, Karataş 1'e dönmeden ilk kavşak, parkın yanındaki kavşaktaki yol sağa doğru yaklaşık 25 metre kaymaktadır. Oska'nın tam önü. Vakti zamanındaki belediye başkanı bu yolu kimin arsası için kaydırdı? Ayrıca dinamik kavşaklardaki kamaralar söküldü. Dinamik kavşak hayal oldu. Yapılan köprü evlerin balkonlarından geçiyor. Aynı cadde üzerinde peşpeşe üçüncü köprü olacak" dedi.

KOSGEB'İ YÖNETEMEDİLER

Aylardır kamuoyunu meşgul eden KOSGEB olayına da değinen Taşdoğan, sorunun Türkiye'nin genelinde olduğunu söyledi. En çok başı ağrıyan şehrin Adana, ondan sonra ise Gaziantep'in geldiğini anlatan Taşdoğan, "KOSGEB ülkemizin önemli kurumlarından biri. 2010 yılında kanunda değişiklik yaptılar, KOSGEB'in tanımını değiştirdiler. Mahalle bakkalını, manavı KOSGEB'ten istifade eder hale getirdiler. Yani hizmet alanını genişlettiler. Bunun yanısıra birde girişim desteği vermeye başladılar. Girişimci destekleri görünüşte iyi ve memleketin lehine olan bir durumdu, ancak girişimci destekleme işini kötü yönettiler" dedi.

YETERLİLİĞE DEĞİL, TANIDIĞA BAKTILAR

'Girişimci desteklerini yeterlilikle değil tanıdıklarla vermeye başladılar' iddiasında bulunan Taşdoğan, "Geri dönüşümünü takip etmediler, ya da edemediler çünkü sayı çok fazlaydı. KOSGEB'i çok büyüttüler. Bu verilen desteklerin geri dönüşümüyle ilgili hükümetin bir projesi de yoktu. Bu işler yapılmış mı, yapılmışsa bu adamlar bunu nasıl alacak? Bazıları işletme açtılar, bazıları da işletmiş gibi gözüktüler bunlar takip edilmedi. Dolayısıyla KOSGEB'te çok büyük bir iş yükü oluştu. Başta bir iki haftada çıkan KOSGEB kredileri 6-7 aya kadar uzamaya başladı, hatta Gaziantep'te 1.5 yıldır KOSGEB'ten kredi bekleyen dosyalar olduğu söyleniyor" diye konuştu.

KOSGEB'İN BÜTÇESİNİ KÜÇÜLTTÜLER

Afet durumlarında hükümetin KOSGEB bütçelerini kullandığını söyleyen Taşdoğan şöyle konuştu:"Van'da deprem oldu inşaası için KOSGEB bütcelerini kullandılar. Yani KOSGEB bütçeleri amaç dışı kullanıldı. Dolayısıyla KOSGEB'in bütçesi de küçüldü. Yangın çıkıyor, ıslahı için KOSGEB'ten bütçe alıyorlar. Bütün bunlar ayyuka çıkınca tedbir almaya çalıştılar. Müdürleri değiştirdiler, personeli değiştirdiler, ancak sorunun özü olan girişimsel desteklerdeki standartları artırmakla uğraşmadılar. Dolayısıyla KOSGEB'in problemleri arttı. Kanunlar insanlar için vardır ve eşit uygulanmalıdır. KOSGEB geri dönüşümler ile ilgili bir an önce araştırmaları yapmalı."

DAHA ÇOK KİŞİ MAHKEMEYE DÜŞER

Gaziantep'te şu anda 350 kişinin dosyasının yargıda olduğunu, birçok firmanın mağdur edildiğini ifade eden Taşdoğan, "Bu mağduriyet bitirilmelidir. KOSGEB işi çok uzadı. Haklı haklılığını, haksız haksızlığını görmeli. Ak Parti KOSGEB'i yönetemedi. MHP iktidarında KOBİ'lerin tanımı değişecek geri dönüşümle ilgili standart kararlar alınacak. Standart olmalı Ahmet, Mehmet olmamalı. Bunlar böyle devam ederse daha çok kişi mahkemelere düşer" şeklinde konuştu.

EN ÇOK ÇALIŞAN BELEDİYE OĞUZELİ

Gaziantep'te belediyelerin çok kötü çalıştığını, en fazla çalışan belediyenin Oğuzeli belediyesi olduğunu belirten Taşdoğan şunları dile getirdi:"Metrekaresine en fazla köy düşen llçe Oğuzeli. Hükümetin bütün baskılarına rağmen, eski borçlardan dolayı baskı altında olmasına rağmen, büyükşehir yasasından dolayı gelirinin yüzde 45'inin de Gaziantep büyükşehire otomatik aktarılmasına rağmen en fazla Oğuzeli Belediyesi çalışıyor. Her gelen bakanının Oğuzeli'nde boy göstermesine rağmen, Gaziantepin en iyi çalışan belediyesi Oğuzeli. Yeşil alanlarda düzenlemeler yapılıyor, sosyal hizmetler yapılıyor, imkanları içerisinde köyleri çamurdan kurtarıyor. Şunu iddia ediyorum Gaziantep'te en iyi çöp toplanan köyler Oğuzeli'nde. Nurdağı'nda, Yavuzeli'nde Araban'da çöp toplanmıyor. Meclisinde en az imar değişikliği geçen belediye Oğuzeli. Gaziantep'te ise çalışma anlayışı imar değişiklikleri olması nedeniyle rekor seviyede imar değişikliği ile büyükşehir belediyesi mesai saatleri dışında bile çalışıyor. Büyükşehir şehrin doğal akışını bozmak için var gücüyle çalışıyor." Meral KINACILAR