Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, şehir hastanesinde sarkma değil, süreyi erkene alma dinamiklerini harekete geçireceklerini söyledi.
Çeşitli temaslarda bulunmak için Gaziantep'e gelen Bakan Müezzinoğlu, Gaziantep Valisi Erdal Ata'yı makamında ziyaret etti. Müezzinoğlu, Valiliğe gelmeden önce geçtiğimiz yılın Aralık ayında temelini attığı ancak inşaatına henüz başlanmayan Şehir Hastanesi alanını gezdi.
BİRAN ÖNCE BİTİRELİM
Gaziantep Entegre Sağlık Kompleksi içerisinde yapılacak ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük hastanesi özelliğini taşıyacak olan Gaziantep Şehir Hastanesinin, yakın takipçisi olacaklarını belirten Bakan Müezzinoğlu, " Yüklenici firmanın taahhütleri başladığı tarihten itibaren bu ay içinde başlangıç tarihi başlamış olacak. Yüklenici firma süresi zarfında işi bitirmek zorunda. Aksi halde mali cezai yükümlülüğü var. Şehir hastanelerinin bütün süreçlerinde sarkma değil erkene alma dinamikleri olacak. Biran önce bitirelimki gecikmeyi telafi edelim. Bu ay içinde onların başlama tarihleri netleşmiş olacak. Ben orada başlangıç aşamasında olduğumuzu ifade etmiştim" dedi.
YENİ KARAR ALDIK
Yaptığımız ihalelerde zaman zaman proje konusunda sorunlar yaşanıyor' diyen Müezzinoğlu, "Artık uygulama projesi yapmadan inşaata başlamama kararı aldık o nedenle Perilikaya'daki hastanede uygulama projesi ihalesi yapıldı. İki ay içinde proje tamamlanmış olacak. Şehir hastanesi bu ayın içinde taahhütlerini yerine getirmeye başlar, Perilikaya ise yıl sonuna doğru başlar" dedi.
SURİYE TEŞEKKÜRÜ
Suriyeliler için Gaziantep halkına teşekkür eden Bakan Müezzinoğlu, "200 bin Suriyeliye ev sahipliği yapmanız çok önemli. Cddi bir yükü taşıyor bu şehir. Bu ağır yükü taşımasından dolayı başta Valilik olmak üzere Gaziantep halkına teşekkür ediyorum. Gaziantep'e ilave destek çıkacağız" dedi.
TÜRKİYE DÜNYA STANDARTLARINI YAKALADI
Müezzinoğlu, tıbbi teknolojiye ve ilaca 16 milyar harcandığını söyledi. Türkiye’nin sağlık hizmetleri sunumunda dünya standartlarını yakaladıklarını aktaran Müezzinoğlu, “Türkiye 77 milyon nüfusuna sağlık hizmetleri sağlama hususunda dünya standartlarını yakaladı. Dünyanın en gelişmiş ülke örnekleri ile kıyaslanabilecek noktaları yakaladı ama biz sağlık hizmetinin sunumunu daha iyi noktaya taşırken, diğer taraftan da sağlık tüketicisi bir ülkeyiz. 16 milyar ilaca para harcıyoruz. Tıbbi teknolojiye para harcıyoruz. Bu milletin imkanları daha çok dışarıdan ithal ederek oluşuyor. Türkiye Sağlık Enstitüleri’ni kurarak Ar-Ge yoğunluğunu ve belirli alanlarda ilacını üretebilen belirli alanlarda tıbbi teknolojide söz sahibi olan bir ülke olmak iddiasında olmalıyız. Sanayisinde belirli mesafeleri yakalamış bir ülkeyiz. Özellikle savunma sanayinde yakaladığımız performansla bizim tıbbi teknolojinin de birbirine paralel alanları var" diye konuştu.
6 ENSTİTÜ KURUYORUZ
6 tane sağlık enstitüsü kurma çalışmalarının devam ettiğini hatırlatan Müezzinoğlu, “Türkiye Sağlık Enstitüleri’ni kuruyoruz. İlk aşamada 6 tane kuruyoruz. Bunlardan bir tanesi Kanser Enstitüsü, bir tanesi Biyoteknoloji Enstitüsü. Biz tıp teknolojisinde dünyanın ürettiklerini tüketen değil, dünyanın ürettiklerini Türkiye’nin de üretebildiği bir ülke olma iddiasındayız. O nedenle sağlık enstitülerini, bunun dışında Kronik Hastalıklar Enstitüsü’nü, Anne, Yeni Doğan ve Genç Sağlığı Enstitüsü, Geleneksel Tıp ve Tamamlayıcı Enstitüsü ve Sağlık Akreditasyon Enstitüsü şeklinde 6 tane sağlık enstitüsünün yasa tasarısı Genel Kurul’a geldi. Perşembe günü görüşmelere başladık. Muhtemelen Eylül, Ekim gibi kanunumuzu çıkartacağız” şeklinde konuştu. Gaziantep’in son dönemde güçlü bir vizyon yakaladığını belirten Bakan Müezzinoğlu, 200 bin Suriyeli’yi misafir ettiğinden dolayı Gaziantep Valisi Erdal Ata’ya ve Gaziantep halkına teşekkürlerini dile getirdi. Bakan Müezzinoğlu’na şehir hakkında kısa bir brifing veren Vali Erdal Ata, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
FATMA ŞAHİN'İ ZİYARET ETTİ
Valiliğin ardından Büyükşehir Belediyesini ziyaret eden Bakan Müzezzinoğlu, yerel yönetimlerin özellikle sağlık projelerinde yer alması gerektiğini söyleyerek çalışmalarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i tebrik etti. Uyuşturucu kullanımıyla ilgili olarak engelleyici faaliyetlerin yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyleyen Bakan Müezzinoğlu, önümüzdeki hafta ilgili bakanlıklarla toplantı düzenleneceğini ifade ederek, "Uyuşturucuyla mücadelede en güçlü paydaşlarımızdan biride yerel yönetimler olacaktır. Yoğun bir çalışma başlatacağız. Zaten şu anda İçişleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı yoğun bir teyakkuz halinde, ama masaya yatırıp yeni yol haritaları ve yeni projeler geliştirilmesi kanaatindeyiz" diye konuştu. Başkan Fatma Şahin ziyareti anısına Bakan Müezzinoğlu'na el işi kaftan hediye etti.
SAĞLIK KONULARINI TARTIŞTILAR
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İl Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı’na katıldı.
Gaziantep Valisi Erdal Ata ve ardından Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i makamında ziyaret eden Müezzinoğlu, daha sonra Grand Otel’de düzenlenen İl Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Toplantıda lokal ve genel bazda sağlık konuları konuşuldu ve tartışıldı. Sağlıkla ilgili konuların konuşulduğu değerlendirme toplantısı fotoğraf çekimi ve kısa bir görüntü alınmasının ardından basına kapalı olarak gerçekleştirildi.
SAĞLIKÇILARIN SORUNLARINI DİNLEDİ
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gaziantep’te sağlık çalışanları ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi.
Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılan toplantı basına kapalı olarak gerçekleşti. Toplantıya; Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gaziantep Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök, hastanelerin başhekimleri, doktor, hemşire ve çok sayıda sağlık personeli katıldı. Toplantıda Bakan Müezzinoğlu, sağlık çalışanlarının sorunlarını ve çözüm önerilerini dinledi.
İFTARINI YETİMLERLE AÇTI
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve İnsani Yardım Vakfı’nın yetim çocuklar için düzenlediği iftar programına katıldı.
Bir dizi temasta bulunmak üzere Gaziantep’e gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yoğun programının ardından Demokrasi Meydanı’nda yetim çocuklar için verilen iftar yemeğine katıldı. Müezzinoğlu, meydanı gezerek yetim çocukların Ramazan aylarını tebrik etti.
Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen iftar programı Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından konuşan İHH Gaziantep Başkanı Mehmet Emin Arslan, İHH olarak her zaman yetimlerin yanında olduklarını belirtti ve İsrail’de yaşanan insanlık dramı hakkında konuştu.
EN BÜYÜK MESAJ YETİM HAKKIDIR
Arslan’ın ardından kürsüye gelen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise yetim çocuklara seslendi. Peygamber efendimizin hayatından örnekler veren Şahin, onun hayatının en büyük okul olduğunu ve örnek alınması gerektiğini belirterek, “Sevgili çocuklar sizler bizim geleceğimizsiniz. Sizler masumiyetsiniz. Sizler saflığın, temizliğin sembolüsünüz. Bugün Ramazan ayı, Kur'an ayı ise eğer Kur'an ve Sevgili Peygamberimizin hayatı bize rehber bize nur bize okul bize yol göstericiyse oradaki bize verilen en büyük mesaj yetim hakkıdır. Sevgili Peygamberimizin hayatı hepimiz için en büyük okuldur. İslam dini yetim hakkını koruyan, kollayan bir din olarak bize çok büyük ödevler ve sorumluluklar vermiştir. Üzülerek görüyoruz ki hem bu coğrafyada hem dünyada yetimlerin sayısı, kanayan yüreklerin sayısı hızla artmaktadır. Filistin’de, Suriye’de, Irak’ta yetim çocukların sayısı hızla artmaktadır. Bunun en büyük ilacı merhametli yüreklerdir” dedi.
MÜEZZİNOĞLU FİLİSTİN VE GAZZE’DEN ÖRNEKLER VERDİ
Şahin’den sonra konuşmasını gerçekleştiren Bakan Müezzinoğlu, “İslam alemi olarak, Müslümanlar olarak Ramazan ayını son yıllarda sıkıntılı ve acılarla dolu yaşıyoruz” dedi. Gazze’de çocukların katledildiğini ve çocukların yetim kaldığını aktaran Müezzinoğlu, “Ne yazık ki yine Filistin’de Gazze’de yine çocuklar katlediliyor, insanlar katlediliyor. Çocuklar yetim kalıyor, aileler perişan oluyor. Paramparça bir yapıya İsrail veya dünyanın farklı güçleri yön vermeye çalışıyor. Suriye’de benzer tabloları yaşıyoruz. Bu acıları paylaşırken istiyoruz ki dünyada daha çok adalet olsun dünyada daha fazla huzur olsun. Ama ne yazık ki barışa, huzura kastedenler var. Yetimlerin sayısının artmasına vesile olanlar var. Biz Türk milleti olarak birlik ve beraberlik içinde bu gidişata dur diyebilecek güçlü bir ülkenin güçlü bir milletin mensuplarıyız. O nedenle bu Ramazan sofralarını bir kardeşlik duygusunun güçlenmesi için vesile kılıyoruz” ifadelerini kullandı.
Yapılan protokol konuşmalarının ardından program, ilahi grubunun konseriyle devam etti.