Karayollarının aylardır Gazianteplilere adeta zulüm yaşattığı Şehir gösteren Kavşağında sona gelindiği öğrenildi. Kasım ayı sonunda yan yollarında biteceği kavşağın tamamlanmasıyla o bölgede trafiğin rahatlaması hedefleniyor. Şehirlerarası yol konumu ve OSB'ye giden sanayiciler ile servislerin aylardır eziyet çektiği bu yolun çok büyük ihmal sonucu uzaması büyük tepkilere yol açmıştı.

Büyükşehir Belediyesi genel sekreter Yardımcısı Sezer Cihan, Asım Güzelbey kavşağını bitirdiklerini, karayollarının yaptığı Şehir gösteren kavşağının ise Kasım ayı sonunda biteceğini söyledi. Açtıkları 50 metre yolun bu kavşağa bağlanacağını, bu sayede İpekyoluna şehirle ilgili bağlantıların güçleneceğini, çevre yoluna bir bağlantının daha açılmış olacağını belirten Cihan, "Çalışmaları hızlandırmak için çok yoğun çaba gösterildi" dedi.

2016'DA BAŞLAYACAK

Beykent Kavşağına 2016 yılında başlanacağını söyleyen Cihan, "Beykent'e köprülü kavşak gerekiyor.Sanayiden kamyon, Tır çok gelip gidiyor. Orada trafik sorununun önüne geçilmesi için köprülü kavşaktan başka çare yok. Amacımız trafiği rahatlatmak. Bunun için yoğun bir gayret gösteriyoruz" diye konuştu.Meral KINACILAR