*Şamil Tayyar açıklasın, hangi belediye başkanları?

* İmarla ilgili bu şehirde çok ciddi rantlar dönüyor

*Bir kuruş vergi vermeden arsadan dolayı dolar milyarderleri var

BU SUÇA HERKES ORTAK

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın, Belediye başkanları emlak işiyle uğraşanların takipçiliğini yapıyor sözlerini değerlendirdi. Şeker, "Hangi belediye başkanları açıklasın? Kim vatandaşın, devletin 1 kuruşuna göz dikip zenginleşiyorsa, alan da verende sorumludur. Siz adamın A2 arsasını yüksek katlı bir yer yaptığınızda adam zenginleşiyorsa kimse kusura bakmasın, bu suça ve vebale herkes ortak" dedi.

İmarla ilgili Gaziantep'te çok ciddi rantlar döndüğünü belirten Şeker, "Biz görüyoruz belediye meclisinden geçen tadilatların hepsini görüyoruz. Görmüyor değiliz. Biz aslında 4 yıldır söylüyoruz, imarla ilgili bu şehirde çok ciddi rantlar dönüyor, buna vesile olan belediyeler var diye.. Bunu niye dile getiriyoruz, çünkü inanılmaz sayıda belediye meclislerinde İmar değişikliğini yaptıkları tadilatı için. Önce yeşil alan, sonra A2 oluyor, sonra başka bir şey oluyor, sonra daha başka bir şey oluyor. Belediye meclislerine gelen 100 tane gündemin 85 tanesi imarla ilgili" dedi.

BELEDİYELER BİRİLERİNİ ZENGİN ETMEMELİ

Belediyenin gelir kaynaklarını arsa ticareti üzerinden yapmaması gerektiğini belirten Şeker şunları söyledi:"Devlet lojmanları var, Osmanlı parkının karşısı… Devletin lojmanlarıydı, burayı aldılar. Bir kısmını çocuk parkı yapmışlardı, sonra tekrar değiştirdiler, 2.50 yükseklik vererek bir firmaya sattılar. Böyle bir şey olamaz. Önce devlet lojmanı yapıyorsunuz sonra çocuk oyun alanı ilan ediyorsunuz, önce sonra yol geçiriyorsunuz oradan sonra hepsini değiştirip birillerine bunu satıyorsunuz. Belediyeler, Gaziantep'te gelir kaynaklarını arsa ticareti üzerinden yapmamalı. Birilerini zengin etmemeli. Bu yanlış tamamen yanlış. Ama bu şehirde maalesef bunlar oluyor. Bu şehirde birileri hiç bir kuruş vergi vermeden arsa rantından dolayı dolar milyarderi. Kimlerin ne yaptığından az çok haberimiz var. Bunların içinde herkes var, belediye başkanı siyasiler, siyasi olmayanlar, ticaret yapan, fabrikası olanı var. Herkes bu işin içerisinde" dedi.

ÜNİVERSİTE VAR

Şehir Hastanesinin yanlış bir proje olduğunu, bunun yerine yatak sayısı az hastaneler yapılması gerektiğini dile getiren Şeker, bu şehrin ortak bir aklının olması, beraber hareket edilmesi gerektiğini söyledi. Şeker, "1875 yataklı hastane yapmak bu şehire tamamen ve tamamen şehirde trafik, çevre, kirliliği insanların ulaşamayacağı bir yere hastane yapmaktır. Bölün 300 yataklı, 100 yataklı hastaneler yapın. İnsanlar ulaşsınlar. Üniversite var. Türkiye'nin en modern hastanelerinden biri, doktor kadrosu tesisatı yeterli. Her türlü imkanı olan bir yer" dedi.

ŞEHİR DE BÜYÜK ZARAR GÖRÜYOR

Bu şehirde artık 50 yıllık bir planın olması lazım ve 50 yıllık planın da değişmemesi gerektiğini anlatan Şeker, Türkiye'nin bütün illerinde aynı sıkıntı olduğunu söyledi. Şeker, "Türkiye artık bu sorunu çözmek zorunda. Bunu nasıl yaparsınız? Bir plan yaparsınız benim arsam vardır 50 yıllık plan yaparsanız benim yerimin ne olduğunu görürüm. Ama bugün yeşil alan, yarın hastane yeri, öbür gün cami yeri, daha öbürgün serbest yüksekliği olan bir bina yeri. Bu ahlaki değil, etik değil doğru da değil. Şehir de büyük zarar görüyor. Bu şehir artık 50 sene sonra nereye büyüyeceğini, nasıl büyüyeceğini, şehre kaç kişi geleceğini, gelen göçü nerede ikamet edeceğini, alt yapısını, parkını, yeşil alanını, hepsini belirleyen bir öngörüyü ileriye dönük bir imar tadilatını düşüncesini planını programını yapması lazım" dedi.

EMEKLİLERİN YÜZDE 70'İ EK İŞ YAPIYOR

Sanayinin durumunun sıkıntılı olduğunu, doların çok yükseldiğini, hammadde girdilerinin çoğunun dolar ile olduğunu dile getiren Mehmet Şeker, sanayicinin çok ciddi sıkıntısı olduğunu belirtti. Bunu aşabilmenin kolay olmayacağını söyleyen Şeker, "Türkiye bir sıkıntılı süreçten geçecek. Bu sıkıntılı süreç en büyük problemi tabanda yaratıyor. İşsizlik oluyor, vatandaş çok etkileniyor. Emeklinin maaşı dolar karşısında eriyor. Şu anda Türkiye'de 1100 liranın altında emekli maaşı alan 7 milyon kişi var. Emeklilerin yüzde 70'i ek bir iş yapıyor. Bu ülkede her şey yolundaysa her şey doğru gidiyorsa bunların olmaması lazım. Sıkıntının sanayi boyutu, ticaret boyutu mutlaka olacak. Sınırımızda bir savaş var. Arap yarımadasına mal satmak için bir sürü alternatif yol arayışına giriyorsunuz. Yani Irak'taki yapı düzelmezse, Suriye'deki yapı düzelmezse bölgemizde ekonomik sıkıntı artar" dedi.

KENDİNE GÜVENEN ÇIKSIN BAĞIMSIZ ADAY OLSUN

CHP'nin Gaziantep'te alabileceği en düşük oyu aldığını, bunun altına inmeyeceğini belirten Mehmet Şeker, kişilerle bir siyasi partinin geleceğinin de belirlenemeyeceğini söyledi. Şeker, "CHP'nin Gaziantep'te bir oyu var. Kişiler bir siyasi partinin geleceğini belirleyemez böyle saçma sapan bir şey olmaz. Yapılmış anketler var. Dünyanın en iyi adamını koysanız yüzde 2 oy alır. Yüzde 98 oy o siyasi partiden kaynaklanıyor. Ben şu kadar oy alırım, ben olursam şu kadar oy alırız diyen varsa çıksın bağımsız aday olsun. Ben asarım, keserim şu kadar oyum var diyen adamların aldığı oyları da gördük. Öyle bir şey yok. Bir gerçek var. Siyasi partiler kişileri milletvekilliği koltuğuna taşırlar. Bunu siyasi partiler yapar. Kişi kendi yeteneğiyle 2 bin nüfuslu yerlerde belediye başkanı olabilir, işte mahallede muhtar olabilir. Ama bunun dşında 1 milyon 100 bin seçmeni olan bir şehirde ben olursam 4 çıkar, 5 çıkar diyen adamın tedavi olması lazım. Öyle bir şey olmaz" dedi.

BAKANLIK, BAŞBAKANLIK İSTEMEYEN PARTİ CHP

CHP'nin bu şehirde oyunun 200 binin üstüne çıkması gerektiğini, 200 binin üstündeki oyla da 3.5 milletvekilinin 4'e yaklaşacağını ifade eden Şeker, "HDP'ye, Ak Parti'ye MHP'ye giden oyları vatandaş görecek takdir edecek. CHP 7 hazirandan beri ne yaptı elini taşın altına koydu. Gelin bir hükümet kuralım dedi bu ülkeyi bu sıkıntıdan çıkaralım dedim. Bakın ekonomimiz iyiye gitmiyor, terör saldırıları olmaya başladı, ülkenin dış politikası yanlış yönlendiriliyor. Gelin bunları değiştirelim ve bu yeni bir yönetim anlayışıyla Türkiye'yi batıya daha çok taşıyalım dedi. Ama CHP'yi oyalamaya çalıştılar, erken bir seçim yapıp nasıl tek başına iktidar olmanın provasını yaptılar. Bunun için ülkeyi ateşe attılar, bunun için şehitlerimiz oluyor. Bunun için doğu ve Güneydoğuya da pek çok ilçeye giriş çıkış yasak. Gece uykuları yok insanların. Ciddi bir sıkıntı. Gelin bu sıkıntıyı ortadan kaldırayım diyen CHP. Bakanlıklar başbakanlık istemeyen parti CHP, bu sorunları çözelim diyen parti CHP. Söylemleri ortada. Ülkenin sorunlarıyla ilgilenen bir parti anlayışı var. Burada yapılacak şey vatandaş bardağı getirenle bardağı kıranı aynı kefeye koymayacak ve CHP'yi desteklemek zorunda" dedi.

KİMSE RAHAT DEĞİL

Türkiye'de yeni bir anayasayı yapacak tek partinin CHP olduğunu, yeni bir açılım yapacak, Kürt sorunu çözecek tek partinin CHP olduğunu ifade eden Şeker, "Öbürleri başka bir bakış anlayışıyla bakıyor, yanlış bakıyor. Türkiyeyi gerçek rayına oturtup, ciddi bir dış politika güdecek parti CHP'dir. Ekonomiyle ilgili öngörüleri olan, enerjiyle ilgili öngörüleri olan parti CHP'dir. Halkında bunu değerlendirmesi lazım. Artık takım tutar gibi partiye oy vermeleri doğru değil. Bir cumhurbaşkanının çıkıp 400 milletvekili istiyorum demesi ne kadar abesle iştigalse, vatandaşın da bu cumhurbaşkanı istiyor diye oy vermesi o kadar abesle iştigaldir. Gerçekleri görmek zorundayız. Çocuklarımızın ölmemesi için,huzur için yeni bir anayası, demokrasinin, hukukun insan hak ve özgürlüklerinin gelişebilmesi için ekonominin rayına oturabilmesi için, gayri safi milli hasılanın 30 -40 binlere çıkabilmesi için bu ülkede sosyal demokrat bir partiye ihtiyaç var. Diğerleri yapamaz. İnsanlar mevcut yapıdan rahatsızlar, huzursuzlar. Türkiye'nin geneli rahat değil, sanayicisi, ticaret erbabı, işçisi, emeklisi rahat değil. Bu ülkeyi bu hale getirenen Ak parti olduğunu biliyorlar" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR