Ekim ayında yapılan genel kurulla eş başkanlığa seçilen Okay, gazetemizi ziyaret ederek bilgi verdi.

Yeşil alanların azlığından ve kirlilikten dert yanan Okay, "Ekoloji geleceğimizi belirliyor. Kavaklık Parkı eski havasından uzaklaştırılmış.. Şehir çok kirli. Göstermelik temizlik yapılıyor. Gecekondu semtleri kirden geçilmiyor. Yeşil az, bu şehirde yeşile hiç önem verilmiyor. Kenar mahalleler yeşil alanlardan yoksun. Dinlenebilecekleri park bile yok. İnsanlar gecekondu semtlerinde evlerinin içine kapanmış, bunalım geçiriyor. Biz yazın gölge arıyoruz. İmar denilen bir olay yok" dedi.

KADIN CİNAYETLERİ HAT SAFHADA

Mülteci kadınların durumunun da çok vahim olduğunu anlatan Okay, "“Gaziantep’te, hava kirliliği, zararlı madde kullanımı ve kadın cinayetleri hat safhada. Özellikle; mülteci kadınların durumu çok vahim. Keza, bir sürü kadın kurban ediliyor. Bunların dışında, ekonomik krizden kaynaklı sorunlar aldı başını gidiyor. Dükkanlar ya kapanıyor ya da el değiştiriyor” şeklinde konuştu.

‘SU’ HOR ŞEKİLDE KULLANILIYOR

Gaziantep’te yokuş yolların çokluğuna işaret eden Okay, suyun hor kullanıldığına da dikkat çekti. Okay, "Şehirde çok yokuş yollar var. Çoğu şehirlerde yokuş yolların yanında merdiven oluyor. Ama Gaziantep’te bu yok. Yokuş olan yollardan, çocuklar, yaşlılar, hastalar ve engelliler nasıl inip çıkıyor? Bu şehirde, su ise aşırı derecede hor kullanılıyor. Çalışanlar, parklarda suyun gücü ile temizlik yapıyor, süpürme yok. Biliyorsunuz ki, su çok önemli. Bu gidişle, kaynaklarımız kurayacak. Gaziantep sınır kenti. Tehlikeli bir noktada bulunuyor. Peçeli insan sayısı çok. Kadın mı, erkek mi bilmiyorsun” açıklamasında da bulundu. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT