Şehit Saka, İçişleri Bakanı Şahin'in de katıldığı törenin ardından memleketi Nurdağı'nda toprağa verildi. Şehidin 3 aylık kızı Ömür Dila, bir yakını tarafından silah arkadaşlarının yanına götürülürken, bebek Ömür Dila'yı gören askerler, gözyaşlarına hakim olamadı. 
Elazığ'da düzenlenen askeri törenin ardından memleketi Nurdağı'na getirilen şehidin naaşı, baba evine götürüldükten sonra cenaze aracıyla Hurşit Camisi'ne getirildi. Cenaze aracından alınan tabut, bir süre askerlerin omuzlarından taşınarak katafalka konuldu. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından şehidin özgeçmişi okundu. Müftü Prof. Dr. Ali Bakkal'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, askerlerin omuzlarında cenaze aracına konuldu. Şehit Uzman Onbaşı Uğur Saka, ilçe mezarlığında toprağa verildi.

ASKERLER GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Tören öncesi Nurdağı'na gelen İçişleri Bakanı Şahin, Hurşit Camisi bahçesinde bulunan şehidin babası Halil Saka'ya taziyelerini bildirdi. Öte yandan şehidin 3 aylık kızı Ömür Dila, bir yakını tarafından silah arkadaşlarının yanına götürülürken, bebek Ömür Dila'yı gören askerler, gözyaşlarına hakim olamadı. Törene katılan şehidin kız kardeşleri ve eşi Seda Saka, asker selamı vererek, ''Ağlamayacağım onları sevindirmeyeceğim'' dedi.

VEKİLLER DE KATILDI

Törene İçişleri Bakanı Şahin'in yanı sıra şehidin ailesi ve yakınları, Gaziantep Valisi Erdal Ata, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Halil Mazıcıoğlu, Derya Bakbak, Şamil Tayyar, CHP Gaziantep milletvekilleri Mehmet Şeker ve Ali Serindağ, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, İl Jandarma Komutanı Birol Şimşek, Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

KONUKOĞLU'NDAN BAŞSAĞLIĞI

Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Tunceli'de mayına basarak şehit olan Gaziantepli Uzman Onbaşı Uğur Saka'nın ailesine ve yakınlarına başsağlığı diledi. Konukoğlu, yayımladığı taziye mesajında, şu ifadelere yer verdi: “Görevi başındayken mayına basarak şehit olan Uzman Onbaşı Uğur Saka’nın vefatı bizleri derinden üzdü. Acımız çok büyük.Yüce Türk milletinin başı sağ olsun. Şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır diliyor, acılarını paylaşıyorum. Şehidimizin ruhu şad, mekanı cennet olsun.”

HÜRSİAD KINADI

HÜRSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Fincan, Tunceli'de mayına basarak şehit olan Gaziantepli Uzman Onbaşı Uğur Saka'nın ailesine ve yakınlarına başsağlığı diledi. Fincan, yayımladığı taziye mesajında, “Görevi başındayken mayına basarak şehit olan Uzman Onbaşı Uğur Saka’nın vefatı bizleri derinden üzdü. Acımız çok büyük Gazi şehrimizin başı sağ olsun. Yüce milletimizin ve hemşerilerimizin başı sağ olsun. Şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır diliyor, acılarını paylaşıyorum. Şehidimizin ruhu şad, mekanı cennet olsun” dedi. Fincan , "Yönetim Kurulu olarak, teröre karışan ve terörizme arka çıkan iç ve dış mihrakları, ülkemize yönelik terörist saldırıları nefretle kınıyoruz" diye konuştu. AA - HABER MERKEZİ