Çukurca ilçesinde ağır yaralı olarak bulunan ve kaldırıldığı hastanede kurtarılamayan astsubay çavuş Kurt için askeri tören düzenlendi

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde ağır yaralı olarak bulunan ve kaldırıldığı hastanede kurtarılamayan astsubay çavuş Ökkeş Kurt, memleketi Gaziantep'te toprağa verildi.

Yaklaşık bir yıl önce Çukurca'ya tayin olduğu öğrenilen Kurt, arkadaşları tarafından ağır yaralı olarak bulundu. İntihar ettiği öne sürülen Kurt, kaldırıldığı Van'daki bir hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Cenazesi Van Asker Hastanesi'nden alınarak memleketi Gaziantep'e gönderilen Kurt için Bahaeddin Nakıboğlu Camisi'nde askeri tören düzenlendi.

Türk Bayrağına sarılı naaşın başına gelen Kurt'un ailesi ve yakınları gözyaşı döktü. Sinir krizleri geçiren anne Asiye Kurt, bir askerin boynuna sarılarak ağladı.

Kılınan cenaze namazının ardından askerlerin omzunda taşınan Kurt'un cenazesi, Şahinbey ilçesine bağlı Sırasöğüt Mahallesi'nde toprağa verildi.

Cenaze törenine, Kurt'un ailesi ve yakınlarının yanı sıra Şahinbey Kaymakamı Cemalettin Yılmaz ve MHPGaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan ile vatandaşlar katıldı.