AK Parti Ekonomi İşleri BaşkanYardımcısı ve Milletvekili Nejat Koçer, "Seçmen bir mesaj vermiştir. Ülkeyi kaosa sokmayacak bir model bulunursa, ekonomik istikrar süreci bundan daha az etkilenir" dedi.

Türkiye ekonomisinin yılın ilk çeyreğinde yüzde 2,3 ile beklentilerin üzerinde büyüdüğünü belirten Koçer, bunun AK Parti'nin bir başarısı olduğuna söyledi. Seçimlere gidilirken istikrar vurgusu yaptıklarını anımsatan Koçer, "AK Parti istikrar arayışına devam edecektir. Partimiz sorumluluk duygusu olan, ülkenin kazanımlarını korumak zorunda olan bir partidir. Dolayısıyla toplumdan gelen uzlaşı çağrılarını en iyi şekilde okuyup, yeniden Türkiye'nin hayatına monte etmek zorundadır. Bu anlamda AK Parti'nin hükümet kurma noktasında sorumluluk duygusuyla hareket edeceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

KAZANIMLARI KAYBETMEYİN

Koçer, erken yapılan agresif açıklamaların vatandaşlar tarafından izlendiğine işaret ederek, Türkiye'nin kazanımlarını kaybetmemesi gerektiğini vurguladı. Koalisyon görüşmelerinin hızının da bu noktada önem taşıdığını kaydeden Koçer, "Seçmen bir mesaj vermiştir. Ülkeyi kaosa sokmayacak bir model bulunursa, ekonomik istikrar süreci bundan daha az etkilenir. Ancak herkes kendi menfaatini ortaya çıkarır, kapılar şimdiden kapatılırsa, bunun ekonomiye etkileri farklı olur. Türkiye için böyle bir şey dilemiyoruz. Sorumluluk duygusu içerisinde şartların en iyi noktada olmasını arzu ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

ÇAĞRILAR OLUMLU

Koçer, iş dünyasının ve sivil toplum kuruluşlarının çağrısını da olumlu bulduklarını söyleyerek, "Türkiye'de uzlaşı esas olmalı. Sadece koalisyon dönemleri değil, her dönemde uzlaşının esas olması gerekir. Uzlaşı kültürünün gelişmesi de önemlidir" diye konuştu. Kişilerin ve kurumların geleceğinden korkması, yatırımların durması durumunda, ekonominin farklı bir noktaya geleceğine dikkati çeken Koçer, böyle bir ekonomiyi toparlamanın daha zor olacağını dile getirdi.AA