CHP Bilim ve Teknolojiden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Sabiha Kılıç, vatandaşların seçmen listelerini kontrol etmesini istedi. 30 Mart'ta yapılacak olan seçimde seçmen listelerinin 23 Ocak'ta askıdan indirileceğine dikkat çeken Kılıç, "Cumhuriyet halk Partisi’nin yapmış olduğu (e seçmen)( Web: HYPERLINK "http://eseçmen.chp.org.tr/" http://eseçmen.chp.org.tr/) web sitesinde girerek TC kimlik numaranız ve baba adınızla giriş yapabilir, kendinizin ve binanızdaki diğer kişilerin seçmenlik durumlarını da kontrol edebilirsiniz" dedi.

İTİRAZDA BULUNUN

Seçmen niteliği taşıyan ve bilgilerinde hata olan seçmenlerin bağlı bulundukları ilçe seçim kuruluna gidip itiraz etmeleri gerektiğini hatırlanan Kılıç, '"Seçmenlerin yapacakları itirazlarında kimliklerini ibraz etmeleri zorunludur T.C. kimlik numarası taşıyan nüfus cüzdanı ve nüfus cüzdanı yerine geçen herhangi bir belge ile itirazların gerekçeli olması ve delile dayanması gerekmektedir. Bu itirazlarda kişiler önce nüfus müdürlüklerine adres beyan formu ile birlikte elektrik, su, doğalgaz abonelik sözleşmesi veya faturaları, noterden tasdikli kira sözleşmesi ya da tapu kaydı gibi belgelerden birisi ile başvurabilirler. Nüfus müdürlüklerinden adres değişikliğinin uygunluğuna ( o adreste oturduklarına) ilişkin belgeler alınır. Nüfus müdürlüklerinden alacakları belge ile birlikte ilçe seçim kuruluna dilekçe ile başvurabilirler" diye konuştu.

OY KULLANMAK VATANDAŞLIK GÖREVİ

"Unutmayalım ki oy kullanmak bir vatandaşlık görevidir" diyen Kılıç, "Kentinizi yönetecek kişileri seçmek sizin en doğal hakkınız ve vatandaşlık görevinizdir. Ayrıca CHP'nin yapmış olduğu e seçmen web sitesinde, bulunduğunuz ikamette kimler oy kullanacak görebilirsiniz. Tanımadığınız isimleri gördüğünüzde ilçe nüfus müdürlüklerine bildirebilirsiniz... CHP il bilişim sorumlusu olarak bütün vatandaşlarımızın duyarlı olmalarını ve sandığa giderek kentimizi yönetecek kişilere oy kullanması vatandaşlık görevimizdir" şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ