10 Ağustos’ta ilk turu yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanmaya hak kazananların isimlerinin yazılı olduğu seçmen listeleri muhtarlıklarda askıya çıkarıldı. Bey Mahallesi Muhtarı Şahin Yeşilyurt, oy kullanacak vatandaşlardan isimlerini kontrol etmelerini istedi.

Muhtar Yeşillyurt, 2 Temmuz'da askıya çıkarılan listelerin 9 Temmuz'da askıdan indirileceğini belirterek, "Muhtarlık bölgesi askı listeleri ile tutuklu ve taksirli suçlardan hükümlü askı listelerine itirazlar 9 Temmuz Çarşamba günü saat 17.00'de sona erecek ve listeler askıdan indirilecek" dedi.

YURTDIŞINDA KALANLAR

Yurt Dışı Seçmen Kütüğü de internet ortamında www.ysk.gov.tr adresinde ilan edildi ve itirazların alınmasına başlandı. Yurtdışında 2 milyon 754 bin gurbetçi seçmen bulunuyor. İsmi olmayan, adres kaydında yanlışlık olan gurbetçi seçmenler 9 Temmuz’a kadar en yakın dış temsilciliğe giderek bunu düzeltebilir. Diğer yandan bazı ülkelerde oy kullanma süresi birkaç gün olarak bazılarında ise bir gün olarak belirlendi. Oy kullanma süresi 1 günden fazla olan Almanya ve Fransa gibi ülkelerde oy kullanacak vatandaşların YSK’nın internet sitesinden oy kullanacakları gün ve saat ile ilgili randevu almaları gerekiyor.

27 TEMMUZ'DA İLAN EDİLECEK

21-25 Temmuz tarihleri arasında oy kullanmak için randevu alınabilecek. Randevu almayan seçmenlerin oy kullanacakları tarih YSK tarafından otomatik olarak belirlenecek ve 26 Temmuz’da ilan edilecek. Oy kullanma süresi 1 gün olan ülkelerde ise seçmenlerin randevu almasına gerek yok. Bu ülkelerde oy kullanacak seçmenlerin oy kullanacakları saat aralığı ve sandık numarası Yüksek Seçim Kurulu’nca otomatik belirlenecek. YSK, belirlenen oy verme gününde ve saatinde oyunu kullanmayan seçmenlerin sadece gümrük kapılarında kurulan sandıklarda oylarını verebilmelerini kararlaştırdı. Haber Merkezi